Apple Pay deze week in China, binnenkort in Frankrijk?

17 reacties

Vorig jaar landde Apple Pay in het Verenigd Koningkrijk en ook dit jaar gaat de uitbreiding van Apple’s betaaldienst door. Apple Pay start nog deze week in China en naar verluidt wordt ook een uitrol in Frankrijk voorbereid. De betaaldienst komt steeds dichterbij.

Chinese banken hebben tegenover Reuters bevestigd dat Apple Pay op donderdag 18 februari live gaat. De Franse website iGen heeft vernomen dat Frankrijk ook dit jaar, mogelijk tijdens WWDC in juni, aan de beurt is.

China

In China staat Apple Pay in de startblokken. Apple werkt er samen met UnionPay, dat is de Chinese variant van de Maestro betaalpas. UnionPay wordt door 15 grote Chinese banken geaccepteerd en vanaf donderdag kunnen miljoenen Chinezen met Apple Pay gaan betalen, dat tikt aan.

Verdere Europese uitrol

Apple Pay komt langzaam maar zeker naar het Europese vaste land. Vorig jaar bevestigde Apple al dat de betaaldienst in 2016 in samenwerking met American Express naar Spanje komt. In Frankrijk zouden diverse banken en creditcardmaatschappijen voorbereidingen treffen voor de uitrol van Apple Pay, aldus het Franse blog iGen.

Wanneer Nederland volgt is nog onduidelijk. Eerlijk leek ING de komst van het betaalsysteem onverwacht op Twitter te bevestigen, maar later zei de bank dat het om een te enthousiaste webcare-medewerker ging.

Video: In de UK werkt Apple Pay ook in het OV.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Apple Focus

  Dit wordt hetzelfde verhaal als Siri. Als we de dienst dit jaar nog krijgen (en die kans lijkt mij zeer klein) hebben we veel geluk gehad.

 • Profielfoto
  Kees123

  Het stoort mij aan Apple dat het altijd zo lang moet duren voor we eindelijk van dit soort functies gebruik kunnen maken. Apple Pay is inmiddels al 1,5 jaar geleden geïntroduceerd en nog is er geen teken van een launch in Nederland. Voor je het weet gaat Samsung Apple voor met Samsung Pay in Nederland. Dat zou een aanfluiting zijn zeg.

  Nederlandse Siri op de iPhone, Siri op de ATV4, OV-informatie en Fly-Over zijn ook van dat soort voorbeelden. Ik snap dat de wereld groot is en dat niet alles tegelijk kan, maar de periodes die Apple neemt voor lanceringen in andere landen is echt te lang.

 • Profielfoto
  Maikelw

  T ziet er ingewikkelder uit dan gewoon pinnen. Geen interesse.

 • Profielfoto
  Nummer 18

  @kees123, niet dat ik een insider ben maar ik vermoed dat de gigantisch trage uitrol gewoon ligt aan het feit dat er zoveel contracten etc in orde moeten zijn… Bovendien mag je de gevolgen niet vergeten, zo heeft het Verenigd Koninkrijk ook nog maatregelen getroffen omdat, stel dat Apple Pay een gigantisch succes in het land zou worden, Apple gelijk veel macht over alle transacties in het land bezit.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Aanstaande maandag ben ik in China voor 5 dagen. Kan ik genieten van ApplePay met mijn Rabobank?:)

 • Profielfoto
  App69

  ziet er ingewikkelder uit dan gewoon pinnen.

  Te lang in de coffeeshop gezeten?

 • Profielfoto
  illuminati

  @blackvibes Nee, het ligt aan de bank die je gebruikt. Als je een amerikaanse creditcard hebt kan je apple pay gewoon in nederland gebruiken.

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Ik vind het ook erg jammer dat het allemaal erg lang duurt voordat Apple Pay in Nederland beschikbaar is. Ik kan me echter wel voorstellen dat het een bijzonder complex proces is om een vertaaldienst uit te rollen, in Europa hebben we natuurlijk te maken met een heleboel kleine banken (“kleine” in de zin van dat ieder land zijn eigen banken kent) en daardoor met honderden verschillende partijen om de tafel gezeten moet worden.

  Wel vraag ik me af wat onze Nederlandse banken op dit moment allemaal bekokstoven met Apple.

 • Profielfoto
  Vilscon

  @blackvibes Nee, het ligt aan de bank die je gebruikt. Als je een amerikaanse creditcard hebt kan je apple pay gewoon in nederland gebruiken.

  Is ‘mastercard’ een Amerikaanse creditcard?:)

 • Profielfoto
  Jojo890

  Apple Pay is echt top, hoop dat het binnenkort ook in Nederland kom. Gebruik het nu in de UK en het werkt overigens bij alle winkels met contactloos betalen, dus niet alleen op de winkels die op de website staan of een Apple Pay sticker hebben. Het is overigens opmerkelijk sneller dan contactloos met de pinpas.

 • Profielfoto
  ikra

  T ziet er ingewikkelder uit dan gewoon pinnen. Geen interesse.

  Typisch voor nen hollander. Om te betalen kennen ze maar 1 woord “pinnen” al de rest is te moeilijk geworden. Jeezes man, kom op met die Apple pay

 • Profielfoto
  Vilscon

  In opvolging van @Jojo890 ’s bericht;

  en het werkt overigens bij alle winkels met contactloos betalen

  In meer dan de helft van alle Nederlandse terminals kan je nu met NFC kaarten betalen. Mijn bankpas bezit NFC. Dan vraag ik mij bijna af waarom ik toch zo geïnteresseerd ben in Apple Pay.. maar goed.

  Nu kan ik dus via mijn (Rabo)bank een Mastercard aanvragen. Dan heel simpel mijn vraag:

  Is dat een Amerikaanse creditcard? Want dat zou betekenen dat je ‘m kan koppelen aan je Passbook- en dus in Nederland kan betalen met Apple Pay bij iedere NFC-terminal, waaronder Albert Heijn.

  Wellicht een stomme vraag, omdat Mastercard Amerikaans is, maar is dat in Nederland een geldige Amerikaanse creditcard? Anders gaat m’n idee dus niet op.. Alleen Amerikaanse creditcards werken. Nederland is tot op heden nog niet aangesloten..

 • Profielfoto
  Neowip

  Is dat een Amerikaanse creditcard?

  Nee, je moet een Card hebben die in Amerika is uitgegeven..

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Het probleem is dat Apple tussenpersoon is in het betaalverkeer en dat betekent dat ze dus afspraken moeten maken met de banken. Zo moet Apple bepaalde gegevens hebben van de banken en dat levert problemen op.

  Als Apple zin heeft om dat in Nederland uit te rollen, dan moeten ze met de banken om tafel om bepaalde afspraken te maken. Gelukkig hebben we hier een centrale organisatie voor het bankverkeer, en daar zou het makkelijk mee onderhandelen kunnen zijn.

  Ik denk dat het aanbod aan be banken er al ligt, maar dat men hier nog te druk is met de eigen systemen en apps. Ik denk echter wel dat ING, ABN en de Rabo direct zullen instappen als het ook qua regelgeving klaar is.

 • Profielfoto
  Maikelw

  ziet er ingewikkelder uit dan gewoon pinnen.

  Te lang in de coffeeshop gezeten?

  Je kan nooit te lang in de coffeeshop zitten. En daarbij komt kijken dat ik geen iPhone heb en ook niet wil. Klats, dus pinnen is eenvoudiger en makkelijker.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  ziet er ingewikkelder uit dan gewoon pinnen.

  Te lang in de coffeeshop gezeten?

  Je kan nooit te lang in de coffeeshop zitten. En daarbij komt kijken dat ik geen iPhone heb en ook niet wil. Klats, dus pinnen is eenvoudiger en makkelijker.

  Omdat jij geen iPhone hebt betekend niet dat het proces zelf makkelijker of eenvoudiger is. Apple Pay is eenvoudiger dan pinnen, dat is een feit.

 • Profielfoto
  Maikelw

  ziet er ingewikkelder uit dan gewoon pinnen.

  Te lang in de coffeeshop gezeten?

  Je kan nooit te lang in de coffeeshop zitten. En daarbij komt kijken dat ik geen iPhone heb en ook niet wil. Klats, dus pinnen is eenvoudiger en makkelijker.

  Omdat jij geen iPhone hebt betekend niet dat het proces zelf makkelijker of eenvoudiger is. Apple Pay is eenvoudiger dan pinnen, dat is een feit.

  Nee, dat is het niet. Dát is een feit;-)