Apple Music nu beschikbaar voor Sonos

13 reacties

Na een (publieke) betatest van twee maanden, heeft Sonos nu officieel ondersteuning voor Apple Music. In de App Store staat een nieuwe versie (6.2) van de Sonos-app klaar die ondersteuning voor Apple’s streaming-muziekdienst toevoegt.

De onderdelen Voor Jou, Nieuw, Radio en Mijn Muziek (je eigen muziekĀ­bibliotheek) uit Apple Music zijn volledig via de Sonos-app beschikbaar. Alleen het sociale netwerk Connect ontbreekt.

Apple Music op Sonos activeren

Apple Music is op het geluidssysteem Sonos te activeren in twee stappen. Na het updaten van de Sonos-app via de App Store moet ook de software op de speakers zelf bijgewerkt worden. Doe dit via de Sonos-app in het menu Instellingen > Online update > Werk Bij. Na een herstart van de speakers is Apple Music beschikbaar.
Apple Music Sonos

Afmelden testprogramma

Het was sinds december mogelijk om Apple Music te testen. Apple en Sonos spreken van een erg succesvolle test waar honderdduizenden gebruikers aan deel hebben genomen. Als je niet langer betaversies van de Sonos-software wil ontvangen, is afmelden via Instellingen > Geavanceerde Instellingen > Betaprograma > Verlaten aan te raden.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Lekker hoor.. hoppa daar gaat Shmoo weer..

 • Profielfoto
  Pad

  Terwijl Apple het open source projoct Kodi (bewust?) lastig maakt doordat het airplay protocol weer eens is aangepast, kiest het liever voor het overgewaardeerde Sonos prul

 • Profielfoto
  xaddict

  Moet sonos zoiets nou zelf programmeren? Of schrijft Apple met behulp van sonos’ API een stukje code waarmee sonos aan Apple music kan? Want voor zover ik weet heeft Apple music geen open API. En al helemaal niet buiten apps om.

  Ik zou willen dat sonos een open API zou hebben waarmee iedere app makkelijk ondersteuning voor sonos toe kan voegen met zo’n zelfde icoontje als voor airplay. Of dat sonos-speakers zelfs gewoon tussen de airplay speakers en BT apparatenp staan. Moet toch niet heel moeilijk zijn?

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Ik gebruik tot volle tevredenheid het gratis Google Play Music en Spotify i.c.m. Sonos. Ik heb geen enkele reden om Apple Music te gaan gebruiken.

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik heb sinds begin december de nieuwe Play 5 van Sonos en heb de beta van Apple Music mee getest. Het heeft altijd vlekkeloos gewerkt bij mij.
  Ik ben enorm blij met Apple Music en Sonos, echt een match made in heaven.

  Voorheen gjng ik bij de iMac zitten om muziek op te starten via aangesloten speakerset maar de Sonos combi is geniaal.
  Je komt thuis, start de Sonos app en gaat naar Apple Music en kijkt wat voor moois de curatoren klaar hebben gezet in de afspeellijsten. Druk op een paar knoppen en het begint te spelen. Wat een gemak en wat een geweldig geluid produceert de Play 5 (nee, geen echte hifi).

  Ik durf te zeggen dat ik weer geniet van muziek, meer dan vroeger. Alle muziek is terug te vinden in Apple Music, niks downloaden of kopen. Bijna alles staat er klaar om binnen enkele seconden beluisterd te worden.

  Ik ben niet alleen fan van Sonos geworden maar ook van Apple Music. Ik betaal voor het familie abonnement, gedeeld met 6 familieleden, het geeft je ook nog eens een goed gevoel dat je muziek niet steelt maar dat de artiest betaald van wordt. Al zal het geen geweldige vetpot zijn maar zij krijgen toch iets dan helemaal niets als je het download van bv. Usenet.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Fijn maar waarom het overgewaardeerde Sonos. Bleusound mist tot nu toe ook de ondersteuning. Werk daar maar aan.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Perfect, de beta werkte al prima, maar ik ben blij dat het nu officieel uit is.

 • Profielfoto
  bjorngra

  Apple Music abb. nemen of een jaar lang Deezer voor ā‚¬25? Ik kreeg vandaag een aanbieding. Wat biedt Apple meer dan Deezer?

 • Profielfoto
  RobbyH

  Ben overgeschakeld naar de volledige Apple music versie in sonos. Werkt goed. Alleen zie ik in mijn playlists mijn slimme afspeellijsten niet staan. Enkel de gewone….jullie ook? Hoe verhelp ik dat?

 • Profielfoto
  neuerburg

  Ik mis helaas integratie met iTunes Match. Wat ik wel heb maar Music niet. Nu dus eigen music via Google. Minder makkelijk maar wel het zelfde resultaat.

  @bjorngra, waar heb je die deal gevonden? Dat lijkt me een prima prijs.

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik heb de streamingboot voorlopig afgehouden.Ik geloof best dat alles wat sinds pakweg het jaar 2000 gemaakt is in Apple Music, Spotify, Deezer, enz. zit ( hoewel de independents…) Maar de voorafgaande 100j., alles sinds T.A.Edison dus ? Taylor Swift, U2, OK. Maar Blind Blake, Earth Opera, Jefferson Airplane live at the Fillmore, etc.? Waar kan ik kijken wat er precies in zit zonder tegelijk te subscriben ? ( Heb al zoveel abo’s en eenheidsworst heeft geen goede reputatie.)

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Ik heb ook niets met hedendaagse muziek, maar meer met 60 – 70 jaren. In Apple music is ontzettend veel aanbod van muziek uit deze periode of ouder. Alles wat je noemt heb ik gevonden. Ik zou even een proefabo nemen.
  Rob

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik heb geen ervaring met Sonos en heb even gekeken in de manual van de sonos:1.

  Note: Sonos communicates over a 2.4GHz home network supporting 802.11 b/g/n wireless technology. 5GHz networks are not supported in a completely wireless Sonos setup.

  Is dit nog steeds zo, of intussen al updated ?