Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 februari 2016

Apple fikst GPU-problemen Mac Pro gratis

Apple is gestart met een reparatieprogramma voor Mac Pro’s die tussen 8 februari en 11 april 2015 zijn gemaakt. Bij deze machines treden soms problemen met de grafische chips op die zorgen voor een instabiel systeem. De chips worden daarom gratis vervangen.

Het gaat om de ronde Mac Pro met AMD FirePro Graphics. De problemen bestaan uit vervormd of bevroren beeld. In tegenstelling tot de omruilactie voor lichtnetadapters is dit programma niet publiek aangekondigd.

GPU gratis vervangen

De Amerikaanse site MacRumors beschikt over een interne memo waarin het programma beschreven wordt. Het gaat om Mac Pro’s met een AMD FirePro D500 en D700 GPU. Het instapmodel met D300 GPU heeft geen problemen. Omdat het waarschijnlijk om een klein aantal apparaten gaat, heeft Apple het programma niet publiekelijk bekendgemaakt. Op het Apple-forum bestaat een groot topic over de problemen, een van de bezitters van de betreffende Mac Pro meldt dat de grafische kaart inmiddels vervangen is.

Vaker problemen met AMD-chips

Het is niet de eerste keer dat grafische chips van AMD problemen veroorzaken. Vorig jaar werd al een reparatieprogramma gestart voor MacBook Pro-modellen van 2011 tot 2013 met vergelijkbare grafische problemen. Dit programma loopt nog tot 27 februari 2016 of drie jaar na aankoop van de MacBook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple fikst GPU-problemen Mac Pro gratis
Sluiten