Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 februari 2016

Apple Campus 2: nieuwe ‘UFO’ op zijn plaats (foto’s)

In januari van 2017 opent Apple’s nieuwe hoofdkantoor, ook wel de spaceship campus genoemd. Het hoofdgebouw bestaat uit een circulair gebouw met een enorme tuin in het midden, maar er is ook een bezoekerscentrum en een eigen auditorium voor presentaties.

Het auditorium heeft vandaag zijn dak gekregen en dat levert mooie plaatjes op van een ‘kleine schotel’ die naast de grote ‘UFO’ landt.

Het dak is klaar om omhoog gehesen te worden (klik voor groter).
Close-up om de schaal te zien (klik voor groter).
Dit is geen UFO (klik voor groter).
(klik voor groter)
Veilige landing! (klik voor groter).

Grootste deel auditorium ondergronds

Het auditorium bestaat uit een boven- en ondergronds deel. Het bovengrondse deel dienst als ontvangstruimte en de eigenlijke zaal is ondergronds. Dit gebouw gaat ervoor zorgen dat Apple toekomstige productpresenties gewoon op zijn eigen campus kan houden. Nu moeten zalen vaak gehuurd en half ombouw worden. Zo werd voor de aankondiging van de Apple Watch een enorme hands-on ruimte bestaande uit witte tenten bijgebouwd.

Doorsnede van het (ondergrondse) auditorium.

Eind januari 2017 open

De nieuwe Apple Campus is 261.000 m2 groot en wordt gebouwd op 40 hectare grond. Het hoofdgebouw zal 12.000 Apple-medewerkers huisvesten. Toeristen zijn ook welkom in het bezoekerscentrum. Op onderstaande kaart is duidelijk te zien dat het auditorium in vergelijking met het hoofdgebouw maar klein is. De campus opent naar verwachting in januari van 2017.

Klik voor groter. [Foto’s via MacG]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Campus 2: nieuwe ‘UFO’ op zijn plaats (foto’s)
Sluiten