Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 26 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

iPad Air 3? Nope. Een 9,7-inch iPad Pro

Op 15 maart wordt Tim Cook weer op het podium verwacht om naast een nieuwe 4-inch iPhone 5se ook een vernieuwde 9,7-inch iPad uit de doeken te doen. Volgens Mark Gurman (9to5Mac) wordt het echter geen iPad Air 3, maar een kleinere iPad Pro.

Volgens de doorgaans betrouwbare bronnen van Gurman wil Apple de iPad Pro net als de MacBook Pro in twee formaten aanbieden. De hardware zou identiek zijn aan die van de 12,9-inch iPad Pro.

Beide tablets krijgen volgens de geruchten een snelle A9X-chip en 4GB aan RAM. De opslagcapaciteit van het 9,7-inch model zal ook vergelijkbaar zijn: 32 en 128GB voor het Wi-Fi model en de 4G-variant alleen in 128GB. Verder zou Apple aan een kleine variant van het Smart Keyboard werken en komt er ondersteuning voor de Apple Pencil.

Aankondiging 15 maart, verkoop 18 maart

Doorgaans zit er een week tussen aankondiging en verkoop van nieuwe Apple-producten, maar het bedrijf zou nu mikken op een snelle verkoopstart van de nieuwe apparaten. Naast de kleine iPad Pro wordt ook een nieuwe 4-inch iPhone 5se verwacht. Tot slot komt Apple naar verluidt met een aantal nieuwe bandjes voor de Apple Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad Air 3? Nope. Een 9,7-inch iPad Pro
Sluiten