Adventuregame Broken Age nu ook op Apple TV

8 reacties

Naast games van grote studio’s, komen ook steeds meer indie games naar de Apple TV. De succesvolle point-and-click adventure Broken Age heeft de overstap naar het grote scherm gemaakt. Het spel is prima met de Apple TV Remote te spelen.

Broken Age is gemaakt door designer Tim Schafer (ex-LucasArts) en haalde drie miljoen dollar op Kickstarter op. De game verscheen eerder al voor iOS, maar de tekenachtige stijl komt op de Apple TV goed tot zijn recht.

Broken Age: het verhaal

In Broken Age kies je tussen twee verhaallijnen. De eerste gaat over is Vella, die haar dorp moet beschermen tegen een gigantisch monster. De tweede is Shay, die avonturen beleeft in een ruimteschip met alleen een computer als gezelschap. Je kunt vrij tussen de verhaallijnen switchen en bij sommige opdrachten en puzzels raken ze elkaar.

brokenage001
Kies Vella (links) of Shay (rechts).

Prima met Apple TV Remote

Omdat Broken Age aan point-and-click spel is, werkt de bediening met alleen de afstandsbediening prima. Je klikt op objecten en kiest onderaan hoe de hoofdpersoon op anderen reageert. Na een paar minuten voelt de bediening met het trackpad van de afstandsbediening natuurlijk aan.
brokenage002
De game heeft een aantal aanpassingen voor de Apple TV ondergaan. Zo kan er ondertiteling ingeschakeld worden, dat is handig als het een keer niet uitkomt om met geluid te spelen. Een gemiste kans is dat de Apple TV en iOS geen saved games uitwisselen. Desalniettemin komt Broken Age -van oorsprong een iPad-game- op het grote scherm een stuk beter tot zijn recht dan op de iPhone. Broken Age al eerder gekocht? Dan is deze nu te vinden bij de aankopen in de Apple TV App Store.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Webbiker

  Point-and-click games op de Apple TV.. hmm… Ik hoop dat Cyan/Brøderbund dan zit op te letten, want ik zie graag de Myst series terug op de aTV!

 • Profielfoto
  SvS

  En anders ook de Lep’s world. Die zou ik opnieuw willen bespelen via TV.:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik wacht op FIFA, COD, Hitman en dat soort games.;-)

 • Profielfoto
  SvS

  En niet te vergeten games van grote Japanse merken;)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Klopt dat zijn de games die ideaal zouden zijn voor dit soort systemen. Super Mario – Sonic en dat soort klassiekers kunnen makkelijk draaien op een Apple TV.

  Ik wil alleen dat Apple die regel uit de richtlijnen haalt dat elke game te bedienen moet zijn met de TV remote. Ze kunnen makkelijk een controle invoeren dat je even moet accepteren dat je een controller bezit voordat je aankoopt.

 • Profielfoto
  Spam

  monkey island!

 • Profielfoto
  martijnkoemans
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat zijn geen dingen waar ik aan begin. Als ik Sonic op mijn iPad start en ik Airplay het beeld naar de Apple TV heb ik hetzelfde.