Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 februari 2016

Nintendo viert 20 jaar Pokémon met foto-app

Dit weekend bestaat Pokémon 20 jaar en om dat te vieren komt Nintendo met een heleboel extra’s. Naast speciale hardware­bundels en events, is er ook een nieuwe app genaamd Pokémon Photo Booth voor iOS uitgebracht. Android volgt binnenkort.

Met Pokémon Photo Booth leuk je een foto op met filters, frames en bekende teksten uit de serie en games als “A wild ____ appears” of “____ wants to battle!” Je kunt ook een Pokéball aan een profielfoto toevoegen.

De mogelijkheden van de app zijn verder beperkt. Geen Pikachu op je schouder en eigenlijk is alleen met pixelate-filter nuttig. Desalniettemin een leuke app voor foto’s die ongetwijfeld veel likes, hartjes, haha’s en wow’s op Facebook zullen opleveren.

Meer smartphone-apps van Nintendo op komst

De app is uitgebracht door The Pokémon Company, een dochterbedrijf van Nintendo. Binnenkort komt Nintendo zelf ook met zijn eerste smartphone-app Miitomo. Dat is een kruising tussen een game en chat-app waarin je een Mii-figuur van jezelf maakt en met anderen praat. De voorinschrijvingen zijn inmiddels geopend en de app komt in maart uit.

Reageer op artikel:
Nintendo viert 20 jaar Pokémon met foto-app
Sluiten