1Password lanceert gezinsvariant

19 reacties

Na het veroveren van het bedrijfsleven met 1Password for Teams, biedt ontwikkelaar AgileBits nu gezinnen de mogelijkheid om één 1Password-database te delen met 1Password for Families. De gezinsvariant van de password manager kost 5 dollar per maand

Voor 5 dollar krijgen maximaal 5 gezinsleden alle 1Password-software en de mogelijkheid om gegevens te delen. Het gezinshoofd beheert de accounts via een webinterface en kan bepalen welke data voor wie toegankelijk is.

Alle apps, all in

Een familieabonnement kan handig zijn voor het delen van bijvoorbeeld alarmcodes’s of inloggevens voor streamingdiensten. Naast de gedeelde gegevens heeft ieder gezinslid zijn eigen 1Password-ruimte voor persoonlijke gegevens. Tot slot is er 1GB gedeelde opslagruimte voor documenten.

Het aanschaffen van apps voor OS X of Windows is niet nodig. Het familieabonnement geeft ieder gezinslid recht op het gebruik van alle 1Password-apps. De Mac-versie kost normaal € 49,99.

Beheersinterface voor 1Password Families. (klik/tap voor groter)
Beheersinterface voor 1Password Families. (klik/tap voor groter)

Als introductieaanbod is het tijdelijk mogelijk om voor 5 dollar per maand 7 gezins- of familieleden aan te melden. De gedeelde opslagruimte wordt tevens verdubbeld van 1 naar 2GB.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  bugboy

  Ik vind de apps van 1Password er het mooiste uit zien, maar ik vind het nogal aan de prijs. Met LastPass betaal je slechts $1 per maand en die heeft ook ondersteuning voor vrijwel elk platform. Een prijs van $5 per gebruiker (zakelijk abonnement) is ook erg duur bij 1Password. LastPass zit hier op slechts $2 per gebruiker.

  Er zit wel een hele dikke marge op, want het kost ze amper opslag en/of bandbreedte. De enige echte kosten zitten in de ontwikkeling van de apps. Dat kost ook wat, maar op de schaal van 1Password is dat snel terugverdiend.

  Ik vond het wel een overschakeling (ik gebruikte vroeger 1 wachtwoord voor alles), maar het is zo’n stuk veiliger dat ik niet meer zonder LastPass wil. Toch zou er best ruimte zijn voor een open-source versie, waarbij de versleutelde gegevens gewoon in je Dropbox kunnen worden opgeslagen.

 • Profielfoto
  pruus

  En weer een service met een maandabonnement. En zo zijn er zoveel. Ik ben voor 1xkopen en klaar.

 • Profielfoto
  Shmoo

  1Password en LastPass zijn wel twee verschillende dingen.
  .
  Ik ga de verschillen niet eens uitleggen want dan kom ik straks over als iemand die je 1Password wilt verkopen. Prijzig mag het misschien zijn maar je hebt zo nu en dan acties waarbij je voor 50% korting de app kunt kopen. Als je 1Password een tijdje gebruikt weet je waar dat geld naar toe is gegaan.
  .
  Ik heb namelijknog nooit iemand horen zeggen wat een kut app, geld terugvragen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Waarom zou je een password manager willen hebben als je Apple’s keychain al hebt??

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom zou je een MacBook Air willen hebben als waarschijnlijk elke Acer cheapo laptop ook MS Word kan draaien?

 • Profielfoto
  Afroman

  Waarom zou je een password manager willen hebben als je Apple’s keychain al hebt??

  -Overzicht
  -makkelijk wachtwoorden/formulieren opzoeken
  -wachtwoordgenerator
  -1Password doet meer dan wachtwoorden van websites opslaan maar er zijn allemaal formulieren zoals Wifi codes, paspoorten, verzekeringsformen, alles wat gevoelige informatie bevat kan je erin opslaan.
  -iOS compatible

  Het is prijzig maar als ik kijk hoe lang ikhet gebruik en hoe vaak valt het echt mee. Ik vind het echt een topprogramma.

 • Profielfoto
  Mr Macintosh

  Top programma JA, abonnementen NEE. Conclusie NEE

 • Profielfoto
  LT Barclay

  @afroman. Dat wat jij opnoemt kan lastpass ook.

 • Profielfoto
  Afroman

  ik geef toch antwoord op de vraag waarom je een password manager verkiest boven keychain.

 • Profielfoto
  busterpkeaton

  1Password is een prachtprogramma, maar veel en veel te duur. Vijftig euro voor een wachtwoordmanager is volslagen belachelijk, en vijf dollar per maand is nog veel gekker. Ik gebruik het al jaren met veel plezier maar ik heb me altijd al geërgerd aan hun prijzen, en ook aan hun ‘updates’ die soms geweldig zijn, maar soms uit weinig anders bestaan dan een nieuwe licentie met bijbehorende upgradeprijs.

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik vind de prijsstijging te groot. Ze gaan van geen maandelijkse kosten naar hoge maandelijkse lasten. Verder vind ik het een topprogramma!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind de prijsstijging te groot. Ze gaan van geen maandelijkse kosten naar hoge maandelijkse lasten. Verder vind ik het een topprogramma!

  .
  Dat is niet waar.. 90% van de gebruikers kan waarschijnlijk gewoon zonder deze functie de app blijven gebruiken. Dit is een EXTRA functie, je bent niet verplicht om dit af te nemen. Sterker nog hoevaak komt het voor dat jij je wachtwoorden wilt delen met je kinderen?
  Dat is wat deze functie doet. Iedereen in de familie heeft 1Password op zijn computer en iPhone en met deze functie bundel je al die wachtwoorden samen. Kortom niet veel mensen die dat vraag willen, als jij je kind inloggegevens van iets wilt geven dan kun je nog steeds gewoon vanuit 1Password op verstuur inlog naar Contact drukken en dan worden de gegevens gemaild o per sms verzonden. De ontvanger slaat die gegevens dan op in zijn 1Password en klaar.
  .
  De naam van deze functie is alleen heel ongelukkig gekozen maar verder is het niet iets waar veel mensen op zitten te wachten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  1Password is een prachtprogramma, maar veel en veel te duur. Vijftig euro voor een wachtwoordmanager is volslagen belachelijk, en vijf dollar per maand is nog veel gekker. Ik gebruik het al jaren met veel plezier maar ik heb me altijd al geërgerd aan hun prijzen, en ook aan hun ‘updates’ die soms geweldig zijn, maar soms uit weinig anders bestaan dan een nieuwe licentie met bijbehorende upgradeprijs.

  .
  Dan wil ik wel eens weten wanneer jij hebt moeten betalen voor upgrades.
  Ik heb deze app gekocht in september/oktober 2013 ( versie 4 ) en sindsdien nooit meer hoeven te betalen.
  De iOS versie is tussentijds gratis geworden met een in-app aankoop van eenmalig 10,- voor het unlocken van extra functies. Ook is er een Apple Watch bijgekomen, mensen die de in-app aankoop al hadden gedaan kregen deze app ook gewoon gratis erbij zonder opnieuw te betalen.
  .
  Verder zijn er jaarlijks voldoende dagen per jaar dat je deze app met korting kunt kopen voor 25 of 30,- ipv 50,-.

 • Profielfoto
  MelvinCornelissen

  Geweldige app, gebruik het zowel privé als zakelijk. Inmiddels zakelijk overgestapt op de versie voor teams en ben er erg tevreden mee.

  Zoals aangegeven is dit een extra optie en dwingen ze je nergens toe. Privé behoudt ik dus ook gewoon netjes mijn keychain op een zelf gehoste locatie. Zakelijk zitten we bij 1p omdat het delen van vaults nou eenmaal super handig is in een zakelijke omgeving.

  En prijzig, tja.. kwaliteit kost nou eenmaal geld. Ik vind de app het geld meer dan waard.

 • Profielfoto
  joram

  En het zoveelste “abonnementje” wat je mag afsluiten als je graag een bepaald programma gebruikt. Ik gebruik sinds kort persoonlijk de (alpha versie) van Buttercup.pw… helemaal gratis en voor niets. En zo zijn er meer gratis/goedkopere varianten te vinden die ongeveer net zo veilig zijn, zoals Dashlane, Lastpass, OneSafe, Keepass etc.

  Ik vind/vond 1Password altijd erg mooi en interessant, maar al die abonnementjes komen me onderhand de keel wel uit (Office, Adobe, iTunes Music, Spotify, 1Password, en ga zo maar door).

 • Profielfoto
  Shmoo

  @joram, ga eerst eens kijken wat de app doet en hoe het werkt. Je noemt een hoop dingen die helemaal niet samen gaan.

 • Profielfoto
  J-P-H

  Enkele weken geleden mijn abonnement van Dashlane voor 40 dollar verlengd. Veel geld en te duur maar ik ben wel blij met de app. Inmiddels voor alle websites apps inlogs unieke passwords en ook dingen die ik niet kan onthouden veilig bewaard.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dashline is volgens mij ook de enige app die werkt met hetzelfde concept als 1Password. ( als ik mij niet vergis )
  .
  LastPass en al dat soort diensten zijn compleet iets anders dan 1Password. Bij LastPass moet je online een account aanmaken op de LastPass website en gaan je inleggegevens richting de servers van LastPass om daar opgeslagen en gesynchroniseerd te worden. Hoe veilig dit ook mag gebeuren is dit heel iets anders dan wat 1Password doet.
  .
  1Password is een veilige lokale kluis op je Mac of iOS device waar je content in kunt stoppen dat je achter slot en grendel wilt hebben. Dat werkt verder standalone. Je installeert de app en je content dat je erin stopt blijft lokaal op je computer of iOS device staan er is verder geen verbinding met de makers van de app of een of andere 1Password servers. Pas wanneer jij zegt, nu wil ik mijn content gaan delen met al mijn andere devices omdat ik deze content om meerdere plekken wil gebruiken pas dan krijg je de optie om een sync functie te activeren via:
  – iCloud
  – Dropbox
  – WiFi ( lokaal netwerk )
  – iTunes ( kabeltje prikprak in de computer en overzetten )
  Daar is geen enkele dienst van 1Password zelf bij betrokken en jij kunt zelf kiezen bij welke dienst jij je het veiligst voelt dus als jij niet wilt dat gegevens in een cloud komen kun je gewoon voor iTunes of WiFi kiezen.
  Syncen is ook niet perse nodig. Je kunt de apps gewoon standalone blijven gebruiken en handmatig data overzetten als jij je daar veiliger bij voelt.
  .
  Dat is heel wat anders dan bij LastPass waar je online een account moet aanmaken en je spulletjes naar LastPass gaan om te syncen.

 • Profielfoto
  snipper

  1Password is een prachtprogramma, maar veel en veel te duur. Vijftig euro voor een wachtwoordmanager is volslagen belachelijk, en vijf dollar per maand is nog veel gekker. Ik gebruik het al jaren met veel plezier maar ik heb me altijd al geërgerd aan hun prijzen, en ook aan hun ‘updates’ die soms geweldig zijn, maar soms uit weinig anders bestaan dan een nieuwe licentie met bijbehorende upgradeprijs.

  .
  Dan wil ik wel eens weten wanneer jij hebt moeten betalen voor upgrades.
  Ik heb deze app gekocht in september/oktober 2013 ( versie 4 ) en sindsdien nooit meer hoeven te betalen.
  De iOS versie is tussentijds gratis geworden met een in-app aankoop van eenmalig 10,- voor het unlocken van extra functies. Ook is er een Apple Watch bijgekomen, mensen die de in-app aankoop al hadden gedaan kregen deze app ook gewoon gratis erbij zonder opnieuw te betalen.
  .
  Verder zijn er jaarlijks voldoende dagen per jaar dat je deze app met korting kunt kopen voor 25 of 30,- ipv 50,-.

  Het lukt me niet zo 1-2-3 de exacte bedragen / updates terug te vinden maar ik gebruik 1Password al wat langer en het viel mij ook op dat het verreweg het prijzigste hulpprogramma is wat ik heb. Ik begon met 1PW 3 voor € 50 en nog een keer € 35 (als ik me goed herinner) voor de 1PW 5 update, zo’n 1,5 jaar later. Wat niet zo optioneel was want de oude versie deed het niet op een update van Safari. Tussendoor nog € 20 of € 25 betaald voor de iOS app. Dat die nu gratis is, werd misschien wel onvermijdelijk doordat veel (potentiële) klanten het een beetje prijzig vonden, terwijl ze al relatief veel betaald hadden voor de desktop app.

  Bij elkaar dus meer dan € 100 voor een password manager in 3,5. Ja, dat durf ik best aan de dure kant te noemen. Ja, het is erg handig als je veel wachtwoorden en of registratienummers en dergelijke moet bijhouden en ik kies er zelf voor, maar het enige wat 1PW doet is logins versleuteld bewaren, eventueel synchroniseren tussen je (i)OS apparaten. Als alle software verhoudingsgewijs even duur zou zijn, zou bijvoorbeeld OS X duizenden euro’s aan licenties per jaar moeten kosten.

  Het zou me overigens niet verbazen als (ook) 1PW een keer wordt ‘ingehaald door de tijd’, doordat de OS X sleutelhanger wat uitgebreider wordt gemaakt.

  De updates brengen vooral verbeteringen qua gebruiksvriendelijkheid – waarvan je je af kunt vragen of je daar als gebruiker niet vanaf het begin meer van had mogen verwachten – en voorkomen dat 1PW (mini) ‘breekt’ als OS X of browsers updaten.

  De meeste software-makers vragen hiervoor veel minder vaak én veel minder geld voor.