Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 februari 2016

01/01/1970 wordt iedere iPhone fataal

Eerlijk gezegd hebben we het zelf niet getest en we raden je beslist niet aan om het zelf uit te proberen, maar volgens diverse berichten op forumsite Reddit start de iPhone 5s of nieuwer na het instellen van 1 januari 1970 als datum niet meer op. Bugje!

De datum 01/01/1970 is niet zomaar gekozen, het is de datum waarop het Unix-systeem begon te tellen. Op moment van schrijven is de Unix-datum 1455219963, oftewel het aantal seconden sinds 1 januari 1970.

Unix time? Party time!

De iPhone, die intern ook op Unix-basis werkt, verslikt zich tijdens het opstarten als de datum op 01/01/1970 staat en blijft hangen op het scherm met het Apple-logo. Er is vervolgens niets meer mogelijk. Het is naar verluidt geen permanente ‘brick’, als de accu leeg is reset de datum zichzelf weer (maar dat hebben we niet geverifieerd).

In onderstaande video zie je hoe het werkt. Nu maar hopen dat er in het staartje van de carnavalsvakantie niet al te veel sloopgrage kinderen een bezoekje aan de Apple Store zullen brengen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
01/01/1970 wordt iedere iPhone fataal
Sluiten