WordFlow: bijzonder iOS-toetsenbord van Microsoft

12 reacties

Naast Skype, Office en een selfie-app gaat Microsoft het toetsenbord dat voor Windows Phone ontwikkeld is naar iOS brengen. Het zogenaamde WordFlow-toetsenbord onderscheidt zich door een speciale modus voor gebruik met één hand.

Word Flow is nog niet publiek beschikbaar, maar The Verge kon een beta bekijken. In eenhandige modus vormt het toetsenbord een halve cirkel vanaf de hoek van het scherm.

Door de plaatsing van de toetsen in eenhandige modus kunnen ook op een 5,5-inch iPhone alle letters makkelijk met één hand bereikt worden. Windows Phone heeft een soortgelijke functie, al schuift die alle letters op half formaat naar de zijkant en vormt geen halve cirkel. Wanneer WordFlow uitgebracht wordt is nog onduidelijk.

wordflow-16x9
Wordflow in normale modus.
wordflow-1-16x9
Wordflow in eenhandige modus.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Wel handig!

 • Profielfoto
  no_poo

  Grappig om dat dan eerder op iOS uit te brengen dan je eigen systeem. Of eigenlijk is het al apart dat ze überhaupt een iOS toetsenbord ontwikkelen. Natuurlijk is het voor ons een goede zaak, maar wat krijgen zij hieruit?

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  Briljant! Kan haast niet wachten tot hij uitkomt.

 • Profielfoto
  LucM

  Best wel geniaal, bijzonder dat daar nog niemand eerder over na heeft gedacht

 • Profielfoto
  Kees123

  @no_poo

  Ik denk dat ze het doen om zichzelf een beetje aan te prijzen. Zo van, kijk ons Microsoft eens geniale dingen doen. Zo kan het iOS publiek ook kennis maken met Microsoft en haar producten, om wellicht in de toekomst producten van hunnie te kopen.

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Weet iemand of woordvoorspelling dan ook meekomt met dit nieuwe toetsenbord? Apple laat de NL gebruikers nog steeds wachten, terwijl het op een Lumia geniaal werkt (in het Nederlands)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik wil dit ding wel eens proberen.. Vooral dat gewone rechte toetsenbord ziet er 1000 maal beter uit dan wat iOS standaard heeft. Het lijkt wel alsof de knoppen iets meer uit elkaar staan waardoor je minder vaak de verkeerde knoppen raakt.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Kees123 & @no_poo

  Voor Microsoft maakt het niet uit waarop je hun diensten gebruikt. Als je ze maar gebruikt. Dus maken ze hun beste producten daar waar het geld zit.;)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wie zegt dat dit geld gaat kosten?
  .
  Misschien probeert Microsoft wel een hele nieuwe manier van werken uit. Als ik kijk hoeveel apps dit bedrijf op iOS heeft uitgebracht dan vind ik het niet eens zo heel vreemd dat dit naar iOS komt. Ik denk dat Apple heel minder apps heeft uitgebracht op andere platformen om hun diensten beter te laten samenwerken met mensen die andere devices gebruiken.
  Waarom denken mensen nu nog steeds altijd zo Apple vs Microsoft. Kan dit bedrijf niet gewoon goede software willen maken voor iedereen. Niet dat dit altijd goed lukt maar ze komen van ver zullen we maar zeggen.
  .
  Wat mij wel altijd blijft verbazen is hoe slecht dit bedrijf eigenlijk hun eigen diensten promoot.
  Moet je eens links onder de download button op Play video drukken. Zoiets kan toch niet voor een miljardenbedrijf als Microsoft. Hoeveel lelijkheid kan een bedrijf hebben en er ook nog geld aan verdienen. Ik bedoel, als jij serieus een bedrijfje wilt beginnen en je zou dit soort video’s maken om je producten te promoten alleen omdat je weinig budget hebt dan is er geen Frits of Hanneke in Nederland die jou ook maar 20,- zou gunnen. Alleen al omdat het zo slecht (kinderlijk niveau) gemaakt is. Maar bij Microsoft komen ze daar schijnbaar gewoon mee weg en accepteren mensen dit.
  http://www.onenote.com

 • Profielfoto
  knekkie

  Voel je niet speciaal hoor. Microsoft brengt zijn apps ook uit voor android.
  Ze willen gewoon een zo groot mogelijk publiek bereiken.

  Deze apps kunnen gratis omdat de meerwaarde van de apps te voorschijn komt als je een office 356 abonnement hebt. (Zie extra mogelijkheden in office apps)En daar verdient Microsoft aan je.

  …Wat mij wel altijd blijft verbazen is hoe slecht dit bedrijf eigenlijk hun eigen diensten promoot. Moet je eens links onder de download button op Play video drukken. Zoiets kan toch niet voor een miljardenbedrijf als Microsoft…


  De software van Microsoft (office en dergelijke) is denk ik al te ingeburgerd. Men gebruikt het overal op kantoor en dan is de noodzaak van marketing misschien wat minder. Kan er ook naast zitten natuurlijk. Ik ben het met je eens dat ze wat meer werk mogen steken in het aantippen van de sterke punten van hun producten, diensten en services. Maar als mijn bovenstaande redenatie klopt is dit niet nodig.

  Die paar Apple gebruikers die noodgedwongen of vrijwillig office gebruiken kennen de producten ook al. De rest zweert inmiddels bij wat apple te bieden heeft.

 • Profielfoto
  klonic

  Dit is geen halve cirkel maar eerder een kwart!

 • Profielfoto
  Shyos

  Dit is geen halve cirkel maar eerder een kwart!

  Tomeeto – Tomaato… Oftewel gezeur.