Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2016
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp voortaan gratis, abonnementen geschrapt

Niemand hoeft nog voor WhatsApp te betalen. De populaire chat-app die onderdeel is van Facebook schrapt komende week alle abonnementen en wil gaan verdienen aan bedrijven die de dienst voor contact met klanten gebruiken.

WhatsApp was tot nu toe alleen het eerste jaar gratis en kostte daarna € 0,99 per jaar. Veel gebruikers zagen hun abonnement echter kosteloos verlengd worden en hebben nooit voor de dienst betaald.

De verandering werd door oprichter Jan Koum op de DLD Conference in München aangekondigd. Volgens Koum beschikken maar weinig WhatsApp-gebruikers in groeilanden zoals India or Brazilië creditcard om een abonnement aan te schaffen. De groei van de dienst werd zo belemmerd.

Nieuw verdienmodel

Het nieuwe verdienmodel van de WhatsApp richt zich op zakelijk gebruik. De chat-app ziet dat steeds meer bedrijven WhatsApp gebruiken voor contact met (potentiële) klanten en wil hierop inspelen. Details zijn nog schaars, maar denk aan een professionele portal waar grote hoeveelheden gesprekken door verschillende medewerkers afgehandeld kunnen worden. In 2014 schreven we al over de opkomende trend: Klantcontact steeds vaker via WhatsApp.

http://www.polarb.com/234568

WhatsApp heeft wereldwijd 900 miljoen gebruikers. Volgens onderzoek van Telecompaper hebben bijna 10 miljoen Nederlanders de app geïnstalleerd. (Via: Wired)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
WhatsApp voortaan gratis, abonnementen geschrapt
Sluiten