Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 januari 2016

Vooraanstaand VR-expert naar Apple

Terwijl bedrijven als Google, Oculus en Microsoft racen om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality te omarmen, is het bij Apple op een oud patent na stil. Daar lijkt nu Apple een vooraanstaand VR-expert heeft aangenomen verandering in te komen.

Volgens Financial Times (paywall) werkt professor Doug Bowman nu voor de iPhone-maker. Bowman is een autoriteit op het gebied van virtual reality en was de afgelopen jaren werkzaam bij de Universiteit van Virginia.

3D User Interfaces

Bowman houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar 3D user interfaces. Hij schreef er in 2005 al een boek over en won recent een competitie van Microsoft met een onderzoek naar Mixed Reality met de Microsoft Hololens. Bij Mixed Reality verdwijn je als gebruiker niet helemaal in een virtuele wereld, maar worden de werkelijkheid en virtuele werkelijkheid gecombineerd. In onderstaande video legt Bowman meer over zijn werkzaamheden en interesses uit.

Apple en Virtual Reality

Of Apple concrete plannen met virtual reality heeft is onbekend. De meest concrete hint is een patent op een VR-bril voor de iPhone. Ook werkte het bedrijf uit Cupertino mee aan een 360-graden experience voor U2.

De recente overname van het bedrijf Metaio, dat zich richt op Augmented Reality, doen vermoeden dat Apple’s VR-plannen meer lijken op de Microsoft HoloLens (Augmented Reality) dan op de Oculus Rift (Virtual Reality). Virtual Reality maakt een compleet virtuele wereld. Terwijl bij Augmented Reality de virtuele laag wordt geprojecteerd op de echte wereld.

Microsoft Hololens.
Reageer op artikel:
Vooraanstaand VR-expert naar Apple
Sluiten