Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkomen fake: Enlight Photo voor Mac

Phil Schiller heeft als onlangs benoemde Chef App Store zijn eerste brandje te blussen. In de Mac App Store is ‘Enlight Photo’ verschenen. De app lijkt een Mac-versie van de bekroonde iOS-app Enlight. Maar probeert slechts mee te liften op diens succes.

Door omschrijvingen als “2015 Best of Mac App Store” en “Enlight Photo is een award-winnende app” kunnen onervaren gebruikers al snel denken het om de OS X-versie van de iOS-app Enlight gaat. Dat is niet zo.

Volkomen fake

Enlight voor iOS werd in december door Apple uitgeroepen tot App van het jaar, maar is alleen voor iOS beschikbaar. De ontwikkelaars van het échte Enlight zeggen tegen het Duitse iFun te balen van de nep app met hun naam en bevestigen niets met deze Mac-app te maken te hebben. Apple is gevraagd de app zo snel mogelijk te verwijderen.

Apple’s doorgaans strenge controle binnen de app store schiet hier flink tekort. De omschrijving “2015 Best of Mac App Store” bij een op 14 januari uitgebrachte app zou op zijn minst een alarmbelletje moeten laten rinkelen. Dat de support-link naar een andere gerenommeerde leverancier (Autodesk) leidt, maakt de app extra verdacht.

We hebben in dit artikel bewust geen link naar de app geplaatst. Niet downloaden. Tijd voor Schiller om in te grijpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkomen fake: Enlight Photo voor Mac
Sluiten