Updates voor audio-apps Logic Pro en MainStage

4 reacties

Nadat Apple woensdag met een nieuwe app voor muzikanten genaamd Music Memos en een update voor GarageBand kwam, zijn vandaag de professionele audio-applicaties Logic Pro X, MainStage 3 en Logic Remote voor iOS aan de beurt.

Logic Pro X en Mainstage 3 zien er vanaf nu beter uit, een groot aantal plugins en instrumenten zijn opnieuw ontworpen voor Retina. De iOS-app Logic Remote werkt voor het eerst ook op iPhone en iPad Pro.

Logic Pro X 10.2.1

De vorige update bracht de befaamde Alchemy synthesizer naar Logic en in versie 10.2.1 wordt Alchemy uitgebreid met ondersteuning voor Apple Loops, die eerder ook in GarageBand verschenen. Daarnaast is de performance bij het gebruik van verschillende live-kanalen verbeterd. Logic maakt door multithreading nu beter gebruik van de cores van processors. 30 instrumenten hebben een nieuw likje Retina-verf gekregen.

Logic Remote voor iOS

De app Logic Remote bedient een deel van de functies van Logic Pro X op iOS-apparaten. In de nieuwe versie 1.3 wordt de app geoptimaliseerd voor de iPad Pro, maar voegt Apple ook (beperkte) ondersteuning voor iPhone toe. Bovendien kan de app nu ook op meerdere iOS-apparaten tegelijk gebruikt worden.

logic-remote-16x9

MainStage 3

De Mac-app voor live-optredens MainStage krijgt net als Logic ondersteuning voor Apple Loops in de Alchemy synthesizer. Daarnaast is er ondersteuning voor nieuwe Midi-controllers, waaronder die van Roli en Roger Linn Design. Tot slot worden in versie 3.2.3 van MainStage 27 instrumenten voorzien van een Retina-skin.

mainstage

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Ome Kor

  Huh?? Hoelang zijn er al niet retina MacBook Pro’s?

 • Profielfoto
  wensink

  3,5 jaar

 • Profielfoto
  Buzz

  Volgens mij stammen er een flink aantal van die plug-ins nog uit de Emagic dagen, dus van voor 2002. Er zijn er al een paar de laatste jaren vervangen door modernere varianten, met name de synths en veelgebruikte effecten. Maar de oude plug-ins blijven ernaast bestaan, uiteraard voor de compatibiliteit met bestaande projecten van gebruikers.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Zou het? Je kunt toch ook wel compatibel herontwerpen? NIet dat dat echt gebeurd lijkt te zijn met Logic moet ik toegeven :P.