Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 januari 2016

Twyp: nieuwe sociale betaal-app van ING

ING heeft een nieuwe app gelanceerd die zich richt op ‘sociaal betalen’. Twyp maakt het mogelijk om zonder IBAN-nummer geld over te maken en te ontvangen van je contact­personen. De enige vereiste is dat ze de Twyp-app hebben geïnstalleerd.

Twyp staat voor ‘The way you pay’ en werkt met alle Nederlandse banken of credit cards. De app is in weze een tijdelijke brug tussen banken en je contactpersonen. In theorie handig, maar wij zijn nog niet overtuigd.

Twyp-account

Na het aanmaken van Twyp wordt je gevraagd een account aan te maken met je e-mail adres en telefoonnummer. Vervolgens kun je dit account opladen via Ideal of geld dat anderen hebben overgemaakt terugboeken naar je rekeningnummer. Twyp is zowel voor iOS als Android beschikbaar, dus heeft de potentie om ieder Nederlander met een smartphone te bereiken.

Gemak en chatten

ING prijst de app aan als makkelijke manier om geld over te maken zonder gebruik te maken van IBAN-nummer. Er kan via de app met contactpersonen gechat worden en vanuit een chat-venster direct een betaling gedaan worden. Je kunt maximaal 1000 euro per jaar verzenden en ontvangen.

Functioneel nog te basic

Twyp is volgens ING vooral handig tijdens avondjes uit, tijdens een vakantie of andere gelegenheden waar meerdere personen iets dienen te betalen. Toch missen functies als het doen van betaalverzoeken aan groep en het automatisch spitsen van rekeningen. Juist dat zou de app meer maken dan een tijdelijke virtuele rekening. Het eenmalig instellen van een adresboek binnen je eigen bankieren-app lijkt ons vooralsnog sneller en vereist geen extra app, account en tussenrekening.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twyp: nieuwe sociale betaal-app van ING
Sluiten