Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 januari 2016

Twitter: minder ads, Uber: meer tracking

Nieuws over Twitter en Uber. Terwijl het in de top van Twitter rommelt, wil het sociale netwerk de harten van ‘prominente’ gebruikers winnen door hen minder reclame te tonen. Uber test met meer tracking van chauffeurs met smartphone-sensors.

De verandering bij Twitter werd ontdekt door Re/Code. Belangrijke gebruikers krijgen weinig tot geen advertenties meer te zien. Uber kondigde de verscherpte monitoring van het rijgedrag op zijn eigen blog aan.

Twitter: VIP?

Wanneer Twitter je belangrijk genoeg vindt om geen advertenties en uitgelichte Tweets te tonen is vooralsnog onduidelijk. Volgens Re/Code telt niet alleen het aantal volgers, maar ook hoe vaak je Tweet, herbereik van je berichten en andere statistieken zoals het gebruik van de app. De speciale behandeling voor ‘VIP’ gebruikers maakt deel uit van een nieuwe strategie om te power users tevreden te houden, aldus Re/Code.

Uber: heer in het verkeer?

Uber test of het data van de accelerometer, gps en gyroscoop van de smartphones van chauffeurs kan gebruikers om de rijstijl van chauffeurs te analyseren. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om klachten over de rijstijl van een bestuurder te controleren. Met behulp van de gyroscoop en accelerometer kan een indicatie van de rijstijl (rustig of wild) gemaakt worden, terwijl de GPS structurele snelheidsovertredingen in kaart kan brengen.

De aangescherpte tracking is nu in testfase en moet er uiteindelijk voor zorgen dat iedere chauffeur zich als een heer in het verkeer gaat gedragen.

Reageer op artikel:
Twitter: minder ads, Uber: meer tracking
Sluiten