Telecom: Microsoft met eSim, T-Mobile met 4G+

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Aan het begin van de week is er nieuws uit de telecommarkt. Mobiele providers krijgen er mogelijk een concurrent bij in de vorm van Microsoft en T-Mobile gaat 4G+ op zijn netwerk activeren. Dat laatste is vooral goed nieuws voor iPhone 6s-bezitters.

Zowel Microsoft als T-Mobile zijn in dit geval ‘fast followers’. Apple heeft al een eigen eSim en KPN en Vodafone bieden sinds 2014 4G+ aan.

T-Mobile activeert 4G+

Goed nieuws voor klanten van T-Mobile. Nadat het bedrijf eind 2015 zijn 4G-netwerk landelijk dekkend had, begint het nu met het activeren van 4G LTE Advanced, oftewel 4G+. Deze nieuwe 4G-variant biedt een snelheid van 225mbit/s in plaats van 150mbit/s en wordt door de iPhone 6s ondersteund.

De hogere snelheid onstaat door het combineren van 4G op 900MHz en 1800MHz en is momenteel alleen beschikbaar op plaatsen waar 4G op deze twee frequenties in de lucht is. De provider begint maandag met het inschakelen van 4G+ en hoopt aan het einde van de zomer overal 4G+ aan te kunnen bieden. KPN en Vodafone bieden al langer 4G+ aan.
cv_4gplus-kaart_710x473

Microsoft eSim

Microsoft komt met eigen simkaart, dat is nog niet officieel aangekondigd maar wordt verklapt door de app Cellular Data in de Windows Store. De app vereist een ‘Microsoft Sim Card’ die contact kan maken met verschillende datanetwerken. Zo kunnen gebruikers via de Windows Store direct bij verschillende netwerken data kopen en gebruiken. Vergelijkbaar met de werking van de Apple Sim.

De Microsoft Sim werkt ingenieus. Als de simkaart in een apparaat zit, verschijnt een wifi-netwerk met de naam Cellular Data dat gebruikers naar een portal brengt waar een databundel gekozen kan worden. Beschikbaarheid is nog onbekend.

De Apple Sim in de iPad kan diverse data-abonnementen bevatten.
Apple biedt met zijn eigen sim een vergelijkbare dienst.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  ik hoop dat apple de enige is die met de juiste oplossing komt

  alle sim gegevens op nfc (en misschien wel multi sim)

  dan kunnen alle openingen in de iphone dicht gemaakt worden

  opladen kan draadloos
  sim in nfc
  en oortjes via bleutooth of wifi ah

 • Profielfoto
  Usain

  Apple laat je alleen een abbo afsluiten. Die microsoft app laat je gewoon prepaid GB’tjes kopen. best wel dope.

 • Profielfoto
  html-junky