Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 januari 2016

‘Steve Jobs’ in de prijzen bij Golden Globes

De nieuwe Steve Jobs-film met Michael Fassbender in de hoofdrol is niet honderd procent biografisch, maar dat maakt het zeker geen slechte film. Tijdens de uitreiking van de Golden Globes was de film van Universal Pictures goed voor twee prijzen.

Prijs voor ‘beste actrice in een bijrol’ ging naar Kate Winslet voor het spelen van Joanna Hoffman. Het scenario van de film zelf viel ook in de prijzen. Scenarioschrijver Aaron Sorkin won de Globe voor ‘beste scenario’.

Kate Winslet alias Joanna Hoffman

In de Steve Jobs-film speelt Kate Winslet Joanna Hoffman. In de film wordt ze haast neergezet als personal assistent van Steve Jobs, maar ze was een van de belangrijkste marketingmensen bij de lancering van de Macintosh. Ze volgde Steve Jobs toen hij zijn eigen bedrijf NeXT begon.

https://www.youtube.com/watch?v=hWCULtRYAaI

De Steve Jobs-film is sinds 3 december in Nederland te zien en critici zijn lovend. Toch heeft de film het niet gemakkelijk gehad, veel vrienden en kennissen van Steve Jobs waren niet blij met de film en riepen acteurs op om niet mee te gaan spelen. Topmensen binnen Apple zeiden dat de film geen goed beeld van Jobs gaf.

Op naar de Oscars

De Golden Globes worden vaak gezien als opmaat naar de Oscars en met vier nominaties en twee Globes op zak maakt ‘Steve Jobs’ een goede kans op een of meer Oscars. Hoofdrolspeler Michael Fassbender, schrijver Aaron Sorkin en Kate Winslet worden zijn vrijwel zeker van een Oscar-nominatie. De nominaties worden later deze week bekendgemaakt en de Oscars worden in februari uitgereikt.

Michael Stuhlbarg (Andy Hertzfeld) Michaell Fassbender (Steve Jobs) en Kate Winslet (Joanna Hoffman)
Reageer op artikel:
‘Steve Jobs’ in de prijzen bij Golden Globes
Sluiten