Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 januari 2016
Leestijd: 1 minuut

Steve Jobs-film in de race voor twee Oscars

De nieuwe Steve Jobs-film is geen kaskraker, maar wel op weg naar het winnen van een aantal prestigieuze filmprijzen. Onlangs was de film met Michael Fassbender nog goed voor twee Golden Globes en nu is ‘Steve Jobs’ ook voor twee Oscars genomineerd.

Actrice Kate Winslet is een van de genomineerden in de categorie beste vrouwelijke bijrol, terwijl haar medespeler Michael Fassbender op koers ligt om de Oscar voor beste mannelijke hoofdrolspeler te winnen.

Tweede nominatie voor Kate Winslet

Actrice Kate Winslet speelt Joanna Hoffman in de film. Ze is vrijwel constant naast Steve Jobs te zien en was een de belangrijkste marketingmensen achter de lancering van de Macintosh in 1984. Ze volgende Jobs toen hij zijn eigen bedrijf NeXT begon. Winslet won eerder een Golden Globe voor haar rol als pittige personal assistent van de eigenwijze Jobs.

Pittige concurrentie

De Oscars worden dit jaar op 28 februari uitgereikt. Kate Winslet zal worden geconfronteerd met pittige concurrentie van Jennifer Jason Leigh, Rooney Mara, Alicia Vikander en Rachel McAdams. Michael Fassbender zal het op moeten nemen tegen Bryan Cranston, Matt Damon, Leonardo DiCaprio en Eddie Redmayne.

De Steve Jobs-film is sinds 3 december in Nederland te zien en krijgt lovende kritiek van recensenten. Vrienden en kennissen van Steve Jobs zijn juist niet blij met de film en stellen dat de film geen goed beeld van Jobs geeft. Dit heeft geresulteerd in weinig volle zalen, maar misschien geven de Oscars ‘Steve Jobs’ een boost.

Kate Winslet (Joanna Hoffman) en Michael Fassbender (Steve Jobs)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Steve Jobs-film in de race voor twee Oscars
Sluiten