Steve Jobs-film in de race voor twee Oscars

Raymon 1 jaar geleden 7 reacties Laatste door IcyDragon68

De nieuwe Steve Jobs-film is geen kaskraker, maar wel op weg naar het winnen van een aantal prestigieuze filmprijzen. Onlangs was de film met Michael Fassbender nog goed voor twee Golden Globes en nu is ‘Steve Jobs’ ook voor twee Oscars genomineerd.

Actrice Kate Winslet is een van de genomineerden in de categorie beste vrouwelijke bijrol, terwijl haar medespeler Michael Fassbender op koers ligt om de Oscar voor beste mannelijke hoofdrolspeler te winnen.

Tweede nominatie voor Kate Winslet

Actrice Kate Winslet speelt Joanna Hoffman in de film. Ze is vrijwel constant naast Steve Jobs te zien en was een de belangrijkste marketingmensen achter de lancering van de Macintosh in 1984. Ze volgende Jobs toen hij zijn eigen bedrijf NeXT begon. Winslet won eerder een Golden Globe voor haar rol als pittige personal assistent van de eigenwijze Jobs.

Pittige concurrentie

De Oscars worden dit jaar op 28 februari uitgereikt. Kate Winslet zal worden geconfronteerd met pittige concurrentie van Jennifer Jason Leigh, Rooney Mara, Alicia Vikander en Rachel McAdams. Michael Fassbender zal het op moeten nemen tegen Bryan Cranston, Matt Damon, Leonardo DiCaprio en Eddie Redmayne.

De Steve Jobs-film is sinds 3 december in Nederland te zien en krijgt lovende kritiek van recensenten. Vrienden en kennissen van Steve Jobs zijn juist niet blij met de film en stellen dat de film geen goed beeld van Jobs geeft. Dit heeft geresulteerd in weinig volle zalen, maar misschien geven de Oscars ‘Steve Jobs’ een boost.

kate-winslet-michael-fassbender-jobs

Kate Winslet (Joanna Hoffman) en Michael Fassbender (Steve Jobs)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

Aerea 1 jaar geleden

1894?:shock:

Profielfoto

Spam 1 jaar geleden

blijft een kutfilm;-)

Profielfoto

bugboy 1 jaar geleden

blijft een kutfilm;-)

Ik vond het ook helemaal niks. Voor de Apple fanboy is het te oppervlakkig en voor de niet fanboy was het gewoon een waardeloos verhaal…

Profielfoto

BlueSky 1 jaar geleden

Het verhaal is zeker niet waardeloos, kijk wat Steve Jobs voor Apple en de wereld gedaan heeft na z’n terugkeer. Persoonlijk vind ik de manier waarop het gefilmd is slechter dan bv ‘Jobs’

Profielfoto

KarelWillem 1 jaar geleden

Bekijk deze film eens zonder te weten wie Steve Jobs is. Hoe interessant is het dan nog? De opbrengst van de film tot nu toe geeft het antwoord.

Toen ik echter ‘Slingshot’ zag over Dean Kamen (een man waar ik dan nog nooit van had gehoord) was ik wél diep onder de indruk. Die man verdient een oscar voor zijn bijdrage aan de wereld. Maar over dergelijke mensen hoor je nooit wat.

Profielfoto

IcyDragon68 op 15 januari 2016

Nah die Michael heeft wel een concurrent minder. Wie denkt ook dat Leo eruit valt?

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?