Spotify en Deezer breiden uit

4 reacties

Terwijl Apple Music doorgroeit naar 10 miljoen (betalende) gebruikers, zitten concurrerende streaming­diensten Spotify en Deezer ook niet stil. Spotify doet twee overnamen en Deezer heeft zijn muziekcatalogus uitgebreid tot 40 miljoen nummers.

Deezer claimt nu de grootste muziekcollectie te hebben. Spotify gaat op overnamepad en heeft de apps Soundwave en Cord ingelijfd.

Spotify aast op sociale apps

Spotify heeft twee sociale muziek-apps gekocht. Een indicatie dat de streamingdienst meer aan communities rondom muziek wil doen. Soundwave, de eerste aankoop, is een klein sociaal netwerk dat draait om muziek. Gebruikers kunnen playlists delen, de nieuwste muzikale trends ontdekken en profielen om over muziek te schatten aanmaken. Mogelijk zien we deze functies in de toekomst terug in de Spotify-app.

De tweede overname, Cord, is een simpele app die gesproken berichten stuurt naar (groepen) vrienden. De app kreeg van Apple de onderscheiding ‘Keuze van de redactie’ en werkt ook vanaf de Apple Watch.

Soundwave is een klein sociaal netwerk voor muziek.
Soundwave is een klein sociaal netwerk voor muziek.

Wie heeft de grootste collectie?

Met de uitbreiding naar 40 miljoen nummers claimt Deezer de muziekdienst met het grootste aanbod te zijn. Welke artiesten, nummers of genres toegevoegd zijn wordt uit de aankondiging niet duidelijk. Naast muziek biedt de streamingdienst ook radioprogramma’s, sport en audioboeken.
tracks

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Stutger

  Het sociale aspect is zeker iets waar Spotify nog een verbeterslag kan slaan. Op dit moment werkt dat (vind ik) tegen-intuïtief.

  Ik ben benieuwd hoe ze de aangekochte clubs gaan integreren.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik ben benieuwd wat Apple gaat doen.
  Die mogen ook wel eens wat nieuwe features introducere.

 • Profielfoto
  la1974

  Nu nog een family plan voor Deezer!

 • Profielfoto
  Picturethat

  aandewiel op 21 januari 2016
  Nu nog een family plan voor Deezer!

  Deezer verliest het toch op techniek en toegankelijkheid. Vandaar dat het aantal abonnees flink is gezakt en daar gaat een family plan niks aan veranderen.