‘Specs 4-inch iPhone 5se staan vast’

26 reacties

Maart komt steeds dichterbij en de geruchten over een nieuwe 4-inch iPhone, die naar verluidt tijdens een Apple-event in de week van 14 maart aankondigd wordt, nemen toe. Inmiddels zou de definitieve configuratie van de ‘iPhone 5se’ vaststaan.

Volgens scooptijger Mark Gurman (9to5Mac) heeft Apple diverse prototypen getest en is er gekozen voor een 4-inch iPhone 5se met A9-chip. Volgens de bronnen van Gurman komt er een model met 16 of 64GB opslag.

Prototypen met A8 en A9-chip

Apple zou zowel prototypen met de A8 als de A9-chip getest hebben. Dit zou de tegenstrijdige geruchten over de hardwarematige specificaties verklaren. Met de iPhone 7 en A10-chip in het najaar heeft Apple naar verluidt gekozen om de nieuwe telefoon geen twee generaties oude chip te geven. Een voordeel hiervan is dat de telefoon ook ondersteuning voor “Hey Siri” heeft zonder dat deze is aangesloten op een stroombron. De prijs zou gelijk zijn aan die van de iPhone 5s.

iPhone 5se: dit weten we tot nu toe

Als we deze nieuwe informatie combineren met eerdere geruchten. Zouden dit de definitieve specificaties kunnen zijn:

 • 4-inch Retina-scherm
 • Afgeronde hoeken (net als iPhone 6s)
 • 64-bits A9- en M9-chip (net als iPhone 6s)
 • 8 megapixel frontcamera, 1,2 megapixel selfiecamera (net als iPhone 6)
 • NFC-chip voor Apple Pay
 • Introductie in week van 14 maart
 • Vanaf-prijs: € 509 (16GB)
iphone5se
De ‘iPhone 5se’ die afgelopen weekend door een OMT’er in onze community werd geplaatst en de wereld over ging.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  59 euro eraf en een echte iOS update dan koop ik hem (misschien).

 • Profielfoto
  Vilscon

  Sorry, maar ‘5SE’ is toch de meest rampzalige naam voor een telefoon die er bij Apple bestaat..? Wat kansloos. Net zoals het gehele idee voor die telefoon..

 • Profielfoto
  Nummer 15

  Top!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ohja. Die ‘iPhone 5se’ die afgelopen weekend … in onze community werd geplaatst … was fake. Je had ons wel te pakken, Gijs.

  .
  Nou zeg. Ik trapte er bijna in.:cool:

 • Profielfoto
  Djinns

  Hopelijk incl 2gb ram. Anders het aanschaffen niet waard.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Scooptijger, redactieninja, iPhone-maker, flagship…(y)
  .
  Ik vind dat wij als community aan deze termen ook moeten kunnen deelnemen.
  .
  – Spellingshulk.
  – Captain newsfeed
  – Een Scott Forstalletje. ( Mickey Mouse AW interface )

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hopelijk incl 2gb ram. Anders het aanschaffen niet waard.

  .
  Dat dacht jij, grapjas. Als 1GB net te weinig is dan zal Apple iets gaan verzinnen waardoor je 1,2GB krijgt maar echt geen 2GB. Er moet wel nog een reden zijn dat je straks een 700,- iPhone koopt.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Sorry, maar ‘5SE’ is toch de meest rampzalige naam voor een telefoon die er bij Apple bestaat..? Wat kansloos. Net zoals het gehele idee voor die telefoon..

  Dat iets bij Apple kansloos is wordt altijd direct geroepen zonder erbij na te denken dat onderhand alle voorgangers gewoon dik op hun muil zijn gedonderd.. misschien dat jij het niks vind maar dat boeit niemand wat

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb nog een iPhone 4.

  Deze nieuwe iPhone 5SE lijkt mij wel wat. Gewoon een handig broekzak formaat.

  Zeker nu de iPhone 5S 32 GByte voor rond de Euro 500,– te koop wordt aangeboden op diverse websites. Deze zijn dus nu veel te duur

  De 5SE is kwa naam natuurlijk not done. Wie deze naam heeft bedacht bij Apple, die kan beter aardappelboer worden. Men had deze iPhone beter 6C kunnen noemen om goed van de 5C te kunnen onderscheiden.

  Maar de specs van de 5SE zijn voor mij prima. En een prijs voor rond de Euro 500,– kan ik wel mee leven

 • Profielfoto
  WH

  Volgens mij hebben alle iphone’s afgeronde hoeken.
  Wordt misschien bedoeld ‘Afgeronde randen’?

  Wel jammer, want mijn iphone5 kun je tenminste nog op de zijkant zetten om een plaatje te maken. Dat lukt niet meer met al die afgeronde randen.

 • Profielfoto
  Di May

  Inderdaad, als ik ‘5se’ hoor, dan denk ik meteen Aziatisch …
  Zou barslechte marketing zijn.

  Wie koopt immers nog een telefoon die klinkt als 2013 ?

  Een naam als ‘6c’ straalt meer vertrouwen uit, ook al
  is alles achter het scherm identiek aan dat van de ‘5se’.

  En qua look denk ik niet dat Apple zich
  ‘the best old style’ kan of mag permitteren.

  Je koopt toch ook geen hemd dat eruitziet
  alsof het al 3 jaar in de etalage hangt ?

 • Profielfoto
  App69

  Specs 4-inch iPhone 5se staan vast

  Daar ben ik toch nog niet zo zeker van. De naam alleen al is belachelijk.
  Zoals SJ wijlen zei toen ze bijna bankroet waren “They’re getting greedy”.

 • Profielfoto
  polansky

  5Se – Het klinkt als ouwe meuk die na anderhalf jaar net zo sloom is de huidige 4s.

  Kom op zeg, later dit jaar komt de 7 uit en dan terugvallen op technologie van 3 jaar geleden.

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik ben zelf ook uit het kamp dat ik graag een 4″ telefoon wil. Maar ik ga geen €619 (uitgaande van 64GB) stuk slaan op een toestel met specs van ruim 1.5 jaar oud. Als ik voor de keus kom te staan, dan zal ik denk ik toch een 6S gaan kopen. Is puur gevoelsmatig, want qua specs zou een 5SE meer dan voldoende zijn. Maar kopen doe je niet altijd rationeel.

  Toch vind ik de mobiele telefoons al sinds de 5 dermate goed dat ik eigenlijk geen behoefte meer heb aan een nieuwe. Ik mis eigenlijk alleen TouchID. Zo lang mijn iPhone 5 het fatsoenlijk blijft doen met de recente iOS versies blijf ik denk ik gewoon bij dat toestel. Dat is toch de goedkoopste manier om bij iOS te blijven. Nu al ruim 3 jaar een iPhone 5 en nog steeds gelukkig mee.

 • Profielfoto
  bugboy

  De naam SE is vanuit historisch perspectief helemaal zo gek nog niet. Na de Macintosh Plus kwam ook de Macintosh SE uit. Het was alleen wel een betere versie dan de Plus en dat zal hier niet zo zijn.

  Maar Apple geeft niet zoveel om historie, dus dat zal denk ik geen reden zijn. De naam SE is ook vanuit de diverse blogs bedacht, dus het is lang niet zeker dat dit de naam wordt. Die naam kun je nog tot vrij laat in het ontwikkelproces aanpassen. De CPU is een stuk lastiger…

 • Profielfoto
  Zakske

  Men had deze iPhone beter 6C kunnen noemen om goed van de 5C te kunnen onderscheiden.

  Het probleem is dat China tegenwoordig een ontzettend belangrijke markt voor Apple is, en “6c” klinkt in het Kantonees als “eat shit”. Ik denk dus niet dat Chinezen dat een coole naam zullen vinden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En hoe vaak heeft Apple in het verleden zich al iets aangetrokken over name van hun producten? Volgens mij geen enkele keer..
  .
  Ik denk dat wij de juiste benaming van dit toestel nog niet gehoord hebben. Dit zal een Apple Watch dingetje zijn. Waar iedereen tot het laatste moment het ding iWatch noemde en dan uit het niets was het ineens Apple Watch.

 • Profielfoto
  Bemobster

  Ik had liever gehad dat ze een iPhone 7 mini uit zouden brengen. Hopelijk gaan ze dat volgend jaar bij de 8 dan doen. Ik wil gewoon een topkwaliteit telefoon met een 4 inch scherm. Nou ja vooruit 4,5 mag ook als ze de randen weten te verkleinen maar groter ook echt niet.

 • Profielfoto
  Bemobster

  als ze nou de iPhone 7 plus zouden omdopen tot pro dan is de line-up ook weer makkelijk nl. iPhone 7 mini, iPhone 7, iPhone 7 pro , iPad mini, iPad air, iPad pro

 • Profielfoto
  jackybe67

  Dus een iPhone met de A9 chip is oude meuk? Jongens, jongens wat een zeikreacties weer. En vooral weer van diegene die je verwacht….

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Maar de echte is vraag is dan weer: Steekt de camera nog steeds uit zoals een puist?

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik vind het daarnaast eigenlijk moeilijk te geloven.. Even los van het feit dat dit nog steeds geruchten zijn .. Dat Apple heeft geëxperimenteerd met de A8 en A9 chip, terwijl de A10 eraan komt. Steek (*@#&$ die A9 er gewoon in. Of zoals ik elders al had geschreven: Hetzelfde als de iPhone 7..

 • Profielfoto
  Shmoo

  als ze nou de iPhone 7 plus zouden omdopen tot pro dan is de line-up ook weer makkelijk nl. iPhone 7 mini, iPhone 7, iPhone 7 pro , iPad mini, iPad air, iPad pro

  .
  Dat gaat toch helemaal niet een Pro staat toch voor professional bij Apple. Dat een telefoon groter is qua formaat maakt je nog geen professioneel telefoongebruiker. Daarnaast zijn de iPhones 4 t/m 5s dan ineens allemaal mini’s geweest omdat die hetzelfde formaat hadden dan de iPhone mini nu.
  .
  Ze zullen denk ik met iets compleet anders komen, iets dat weer helemaal nieuw klinkt en het speciaal maakt alsof we nog nooit een 4 inch telefoon hebben gezien. iPhone 6 en dan nog iets erachter dat we nog niets gezien hebben voorheen.

 • Profielfoto
  AddVariety

  Sorry hoor, maar die iPhone “5se foto” rechts is zo nep als het maar zijn kan. Dat ziet toch iedere Stevie Wonder?

  Voor degene die het blijkbaar niet zien: er zitten gigantische openingen tussen het scherm en de behuizing (waar geen lampreflectie te zien is). Rechts zie je ook nog eens in het midden een reflectie aan de binnenkant van de behuizing. :S

  Verder is het op veel punten al duidelijk dat de gegevens zoals ze hier naar voren gebracht worden niet kloppen. De power-knop zouden ze op een 4-inch toestel echt niet naar de zijkant verplaatsen, Apple gaf daar zelf heel duidelijk over aan dat het van het formaat (4,7 of 5,5 inch) op een nieuwe plek moest komen, maar dat bovenop eigenlijk nog het beste is.

  Ook slaat het natuurlijk nergens op dat deze ineens € 509 zou kosten met vrijwel identieke hardware als de iPhone 6s die voor € 749 (advies) over de toonbank gaat. Dat zou niet alleen een doodsteek zijn in de rug van alle iPhone 6s kopers, maar tevens zou niemand meer een iPhone 7 kopen in dat geval.

  Als dit namelijk WEL klopt, koop ik gelijk deze 6c of hoe het verrekte ding ook mag heten (maar zeker geen 5se, dat klopt niet met de leeftijd en specs immers).

 • Profielfoto
  iemand

  addvariety, kijk zelf wat beter, er zitten helemaal geen gigantische openingen, dat reflecteert niet puur omdat dat de bolling van het scherm is, het is hoogstwaarschijnlijk ook gewoon een iphone 6 die kleiner is gemaakt met photoshop

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik lees hier zo veel bs man :/ Wat maakt de naam nu in godsnaam uit? Ok, qua marketing kan ik het nog begrijpen, maar voor jou zelf, als persoon? Het geen er in de iPhone zit lijkt mij belangrijker. Iedereen zit ook altijd om die specs te zagen, maar men vergeet altijd dat Apple software, in het geval van de iPhone, iOS, Steeds optimaal gebruik maakt van het geheugen dat ze gebruiken. Dus zelf als is het 1GB dan zal die telefoon snel zijn. Wees gerust…

  Hoe dan ook, ik vraag me af hoe deze iphone eruit zal gaan zien. Maar ik veronderstel een kleiner formaat dan de iphone 6 met dezelfde looks?