Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 26 januari 2016

‘Samsung brengt eigen apps naar iOS’

If you can’t beat them, join them. Onder die filosofie brengt Microsoft al een tijdje prima iOS-apps uit. Samsung gaat volgens de website Sammobile, die blijkbaar een goed track record heeft, hetzelfde doen en bijna al zijn eigen apps naar iOS porten.

Het zou onder andere gaan om apps als S-Health, Samsung Gear Fit Manager, en een camera app. Diverse Samsung-wearables en -accessoires met iOS laten werken lijkt de eerste prioriteit.

Naast iOS-apps voor zijn wearables wil Samsung volgens Sammobile ook zijn 18-inch tablet Galaxy View met iOS laten werken. Via de apps Remote Control-en Family Square moet het ook voor ios-gebruikers mogelijk worden om content naar de XXL-tablet te streamen. Met Family Square is het mogelijk om familiegerelateerde berichten op Samsung-apparaten te plaatsen. Nu alleen nog op de Galaxy View, maar in de toekomst wellicht ook op slimme koelkasten.

Samsung Galaxy View: tablet of draagbare TV?

Om een idee te krijgen welke apps Samsung maakt, kun je een kijkje in de Google Play Store nemen. Hoewel Sammobile spreekt van ‘bijna alle apps’ lijkt het ons sterk dat Samsung-apps als ChatON (WhatsApp-kloon). S Translator (Google Translate-kloon) en S Voice (Siri-kloon) op iOS uitgebracht worden. Deze dienen vooral als vervanging van Google-apps op Samsung’s eigen telefoons.

Reageer op artikel:
‘Samsung brengt eigen apps naar iOS’
Sluiten