Remote Buddy Display brengt je Mac naar de Apple TV 4

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Het scherm van een Mac bekijken op de Apple TV kan met Airplay, maar een Mac vanaf de Apple TV bedienen is standaard niet mogelijk. Met Remote Buddy Display kan het w├ęl. Gewoon met de Siri Remote die standaard bij de Apple TV geleverd wordt.

Dat lijkt nogal onhandig, maar Remote Buddy lost dat op door snelle acties voor meer dan 100 bekende Mac-apps aan te bieden. Het trackpad van de Remote is het mini-trackpad voor Mac en er is een virtueel toetsenbord.

Remote Buddy Display werkt niet alleen op de bank, maar is ook geschikt voor presentaties. Keynote is te bedienen en er is een ingebouwde highlight-functie die je bepaalde delen op het scherm laat uitlichten.
RemoteBuddyDisplayHelp~c61429bece7e6e456da8a03d78d8424015573cd5
De app moet op de Mac en Apple TV geïnstalleerd worden en draagt het beeld draadloos over. Op een 5GHz netwerk ondervonden wij geen haperingen en is video goed aan te zien, maar op 2,4GHz Wi-Fi wordt het met video al snel minder. Audio wordt geheel nog niet overdragen.
RemoteBuddyDisplayAppControl~8f9a0805137c39ebed6984a40d22668823c4393e
De onlangs vrijgegeven app voor Apple TV is in de App Store te vinden onder de zoekopdracht ‘Remote Buddy Display’. Daarnaast is Remote Buddy voor Mac vereist. Je kunt de bijbehorende Mac-app gratis vanaf de website van de ontwikkelaar downloaden, de volledige versie kost 25 euro. Remote Buddy heeft ook apps voor Mac-bediening vanaf iOS.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Tweng

  klinkt cool en nuttig !

 • Profielfoto
  Spinozo

  Je kunt via Airplay toch je Mac mirroren en je iPhone gebruiken als muis via een appje van een paar euro? Dan heb je zelfs met geluid….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies, dit is heel leuk maar geen 25,- waard.
  Het is precies de fase waar de Apple TV op dit moment inzit en waar het uit moet groeien. In het begin krijg je weer heel veel van die apps waar je achter een paar jaar van denkt, hoe heb je hier ooit geld voor durven geven. Een glas bier leegkiepen door met je iPhone te draaien. Dat soort flauwe onzin.
  .
  Los daarvan is het wachten dat Webkit echt op de Apple TV gebruikt mag gaan worden, zodat je bijvoorbeeld een browser kunt installeren en gewoon online je web apps draaien.

 • Profielfoto
  bartb112

  Zojuist op mijn Macpro 3.1 geïnstalleerd en op de atv4, ziet er wel indrukwekkend uit.
  Vooral als je een ouder model mac hebt die geen airplay ondersteund. is dit wel een aanrader.

 • Profielfoto
  SMac

  Net even geprobeerd, maar vind het beeld op mijn tv toch wel stukje minder dan op de 5K iMac ?
  Grappig, maar meteen weer er af gegooid.