Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 januari 2016

Rabobank-app krijgt eindelijk zoekfunctie

De Rabobank heeft een update uitgebracht voor zijn vernieuwde bankieren-app. De app viel bij gebruikers niet zo in de smaak en kon rekenen op veel kritiek. Versie 5.0.1 die vandaag is vrijgegeven brengt een nieuwe functie.

De belangrijkste verbetering in 5.0.1 is de introductie van de zoekfunctie. Er kan nu vanuit het rekeningoverzicht op naam of bedrag gezocht worden. Daarnaast zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd.

Zoekfunctie begint beperkt

De oude Rabobank-app had geen zoekfunctie en bij de release van de nieuwe app werd gehoopt op veel nieuwe functies. De Rabobank introduceert die echter pas langzaam in kleine stapjes. De vandaag geïntroduceerde zoekfunctie is vergeleken met internetbankieren beperkt. Er kan op naam of bedrag gezocht worden, alleen de laatste 50 transacties van betaalrekeningen worden getoond. Filteren op bij of afschrijving is nog niet mogelijk.

Zoekfunctie in Rabo Bankieren 5.0.1.

Kleine verbeteringen

Er zijn nog een aantal kleine verbeteringen in de app doorgevoerd. Zo is het mogelijk om via het Instellingen-menu de foto van de contactpersoon te verwijderen. Deze wordt dan vervangen door een algemeen symbool. De knop ‘rekeningoverzicht’ toont nu direct een overzicht van alle rekeningen. Rabobank laat verder weten dat er binnenkort een oplossing volgt voor iOS-gebruikers die door een bug de app telkens opnieuw moeten registeren. In een volgende versie wordt de toegankelijkheid ook verbeterd door VoiceOver.

Oude app werkt nog

Rabobank-klanten die zich nog niet aan hebben gemeld voor de nieuwe app, kunnen ook na de update gebruik blijven maken van de oude app. Officieel zou de ondersteuning drie weken na de release van de nieuwe app ophouden, maar zolang je blijft kiezen voor ‘later registeren’ werkt de oude omgeving nog steeds.

De oude app (links) en nieuwe app (rechts).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rabobank-app krijgt eindelijk zoekfunctie
Sluiten