Outlook krijgt productieve update op iOS en OS X

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Ooit was Microsoft Outlook een derderangs e-mail client, maar met de komst van Office 2016 en Outlook voor iOS is de e-mail client van Microsoft beter dan ooit. Vandaag zijn er productieve vernieuwingen voor Outlook op iOS en OS X.

Outlook voor iOS is voorzien van een nieuwe 3-dagenweergave bij de agenda. Ook is¬†Skype voorgaan direct ge√Įntegreerd. Outlook voor¬†OS X krijgt¬†op geheel eigen wijze ondersteuning voor full screen en split screen.

Outlook voor iOS

Versie 2.1.3 van Outlook voor iOS staat klaar in de App Store en voegt naast een 3-dagenweergaven in de agenda ook ondersteuning voor Skype toe. Bij het maken van een afspraak is de optie Skype-gesprek aan te zetten. Wanneer het tijd voor de afspraak is, wordt met één actie een Skype-gesprek met de genodigde(n) gestart. De update volgt kort nadat Skype ondersteuning voor groepsvideobellen op iOS aankondigde.

outlook-skype-001
Klik/tap voor groter.

Outlook voor OS X

Op OS X omarmt outlook de full screen-weergave en split screen van OS X El Capitan. Dat doet het op een haast Windows-achtige manier. Bij het full screen maken van Outlook ontstaan onderstaan de app tabbladen van geopende Outlook-schermen. Er kunnen twee tabbladen naast elkaar geopend worden. Daarnaast wordt de Split Screen functie van OS X El Capitan ook ondersteund. Outlook maakt het daar zelfs mogelijk om de mail- en agenda-weergave naar elkaar te openen.

Full-Screen-view-feature-in-Outlook-for-Mac-5-2
Fullscreen met Outlook-tabbladen onderaan (klik/tap voor groter).
Full-Screen-view-feature-in-Outlook-for-Mac-6-2
Native split screen van OS X El Capitan met mail en agenda naast elkaar (klik/tap voor groter).

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  SusanUSA

  En kan ik nu ook met Google Calendar syncen?

 • Profielfoto
  densing

  idd. zolang outlook mijn google calendar niet aan kan stap ik niet over terwijl het wel alles in zich heeft wat ik wil: mail, agenda, notities ed in 1 app

 • Profielfoto
  Gerbili

  Het grootste bezwaar blijft dat de email via servers in Amerika in de app komen, in plaats van een rechtstreekse koppeling met de daadwerkelijke emailserver in NL. Daardoor vallen alle emails onder amerikaanse wetgeving en kunnen ze bekeken worden.

 • Profielfoto
  ray-

  Outlook op iOS is echt fantastisch. Pakken beter dan de standaard mail client. Synct trouwens probleemloos gmail calendars

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik had nooit verwacht dat ik de Microsoft software zo fijn zou vinden op mijn Mac.

 • Profielfoto
  Jeffry

  “Ooit was Microsoft Outlook een derderangs e-mail client…” Euhm, en dat is de reden waarom sinds jaar en dag vrijwel alle bedrijven op Outlook draaien?

  Daarmee bedoel ik niet te zeggen dat ik nu altijd zo blij ben geweest met Outlook, maar het volledige pakket dat outlook biedt met agenda/vergadermanagement etc. is iets waar ook Apple nog steeds niet aan kan tippen. Ga met iCloud/OSX/iOS maar eens meerdere agenda’s delen bijvoorbeeld; dan krijg je van iedere agenda alle meldingen en de toch zeer basale optie om slechts inzage als derde te hebben en een andere agenda niet te beschouwen als ‘eigen agenda’ ontbreekt al. Zeker bij drie of meer agenda’s wordt je daar horendol van.

  @Gerbert; wat is je bron daarvan? Ik meende juist gelezen te hebben dat outlook.com de servers voor Europa in Dublin heeft staan en daarmee dus wel onder Europees recht valt. Voor mij een van de redenen om af te stappen van iCloud-mail (wat sowieso in de USA draait) plus dat om een of andere reden iCloud mail niet pusht naar Win10 applicaties (waaronder Outlook en Windows Mail). Toch een tikje verdacht, en outlook.com pusht wel andersom naar iOS en OSX.

  De rollen lijken zo langzamerhand wat om te draaien. Waar eerder Apple juist zorgde ook voor samenwerking met Windows/MS-producten, lijkt nu veeleer MS die positie in te nemen en Apple wat de boeman te worden die vrolijk zijn eigen koers vaart zonder zich nog aan standaarden/samenwerking te houden.

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Outlook op iOS is echt fantastisch. Pakken beter dan de standaard mail client. Synct trouwens probleemloos gmail calendars

  Ik doelde op de OSX versie. Dat was ik vergeten er bij te zetten.

 • Profielfoto
  rruiter1

  Ik hang nu een poosje aan de lijn met MS, dus maar even zo proberen: ik krijg de optie fullscreen helemaal niet. Ondanks update naar laatste versie (abo office365). Weet iemand waarom?

 • Profielfoto
  Castille

  Ik wilde mijn Gmail account koppelen, maar dat lukte niet. In mijn mailbox ontving ik een bericht van Google dat de app niet secure zou zijn…