Ontwikkelaars opgelet: CocoaPods brengt Mac-app uit

Door: Raymon Mens - 2 reacties

iOS-ontwikkelaars die verschillende libraries van derden in hun projecten integreren, doen dat vaak met zogenaamde Podfiles zodat code van derden (‘dependencies’) losstaat van eigen code. Met CocoaPods kunnen deze afhankelijkheden beheerd worden.

Na lange tijd alleen via de commandline gewerkt te hebben, heeft CocoaPods nu een native Mac-app met snelle UI. Naast het bewerken van podfiles is installeren en updaten met een klik mogelijk.

Makkelijker starten

CocoaPods voor OS X integreert een grote hoeveelheid¬†standaard tools¬†die voorheen nog handmatig ge√Įnstalleerd moesten worden. Denk aan bzr, curl, git, openssl, pkg-config, ruby, subversion, yaml en zlib. De app neemt ook het beheer van ruby gems voor zijn rekening. Dat maakt het makkelijker om te starten met ontwikkelen.
app-task-switcher
Natuurlijk kan een ontwikkelaar soms niet zonder de feedback die de commandline geeft. Daarom heeft de app een menu dat de commando’s ‘install’ en ‘update’ met volledige logging naar het scherm uitvoert. CocoaPods voor OS X is een gratis download en is als open source project op GitHub te bekijken.

Schermafbeelding 2016-01-15 om 12.42.42
Ook de OMT-app gebruikt pods.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Ralph Neeleman

    Geweldig! Nu kan ik eindelijk op een snellere manier Cocoapods gebruiken.

  • Profielfoto
    GuidoH

    UIAlertView-Blocks… Beetje jammer, UIAlertViews zijn al in iOS8 deprecated en vervangen door UIAlertController.;)