Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 januari 2016

Ontwikkelaars opgelet: CocoaPods brengt Mac-app uit

iOS-ontwikkelaars die verschillende libraries van derden in hun projecten integreren, doen dat vaak met zogenaamde Podfiles zodat code van derden (‘dependencies’) losstaat van eigen code. Met CocoaPods kunnen deze afhankelijkheden beheerd worden.

Na lange tijd alleen via de commandline gewerkt te hebben, heeft CocoaPods nu een native Mac-app met snelle UI. Naast het bewerken van podfiles is installeren en updaten met een klik mogelijk.

Makkelijker starten

CocoaPods voor OS X integreert een grote hoeveelheid standaard tools die voorheen nog handmatig geïnstalleerd moesten worden. Denk aan bzr, curl, git, openssl, pkg-config, ruby, subversion, yaml en zlib. De app neemt ook het beheer van ruby gems voor zijn rekening. Dat maakt het makkelijker om te starten met ontwikkelen.

Natuurlijk kan een ontwikkelaar soms niet zonder de feedback die de commandline geeft. Daarom heeft de app een menu dat de commando’s ‘install’ en ‘update’ met volledige logging naar het scherm uitvoert. CocoaPods voor OS X is een gratis download en is als open source project op GitHub te bekijken.

Ook de OMT-app gebruikt pods.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwikkelaars opgelet: CocoaPods brengt Mac-app uit
Sluiten