Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 januari 2016

NS Reisplanner nu met treinradar en betere zoekfunctie

NS Reisplanner Xtra voor iOS uit uitgebreid met een live treinradar en meer nieuwe functies. De Android-app van NS had de functie waarmee alle rijdende treinen live op een kaart te volgen zijn al een tijdje, maar iOS-gebruikers moesten wachten.

Naast de toevoeging van treinradar is ook de zoekfunctie voor opstap­plaatsen. Je zoekt nu direct naar een locatie en hoeft niet meer aan te geven of je op de naam van een station, bushalte of postcode zoekt.

NS Treinradar

De treinradar is nu in het menu van de NS iOS-app te vinden en toont een kaart met alle rijdende treinen. Door op een trein te tappen wordt een overzicht van de samenstelling, snelheid en voorzieningen weergeven. Het is ook mogelijk om te filteren op snelheid of te zoeken op treinstelnummer (dat boven de deur staat).

Verder is het nu mogelijk om favoriete locaties op te slaan, ook als het bushaltes zijn, en te voorzien van een foto. Tot slot is de druktemelder uitgebreid met de optie ‘kon niet mee’. We hopen dat je die laatste knop niet al te vaak hoeft te gebruiken.

(Tipgever: Thomas)

Reageer op artikel:
NS Reisplanner nu met treinradar en betere zoekfunctie
Sluiten