NS Reisplanner nu met treinradar en betere zoekfunctie

Door: Raymon Mens - 5 reacties

NS Reisplanner Xtra voor iOS uit uitgebreid met een live treinradar en meer nieuwe functies. De Android-app van NS had de functie waarmee alle rijdende treinen live op een kaart te volgen zijn al een tijdje, maar iOS-gebruikers moesten wachten.

Naast de toevoeging van treinradar is ook de zoekfunctie voor opstap­plaatsen. Je zoekt nu direct naar een locatie en hoeft niet meer aan te geven of je op de naam van een station, bushalte of postcode zoekt.

NS Treinradar

De treinradar is nu in het menu van de NS iOS-app te vinden en toont een kaart met alle rijdende treinen. Door op een trein te tappen wordt een overzicht van de samenstelling, snelheid en voorzieningen weergeven. Het is ook mogelijk om te filteren op snelheid of te zoeken op treinstelnummer (dat boven de deur staat).
ns-treinradar-001
Verder is het nu mogelijk om favoriete locaties op te slaan, ook als het bushaltes zijn, en te voorzien van een foto. Tot slot is de druktemelder uitgebreid met de optie ‘kon niet mee’. We hopen dat je die laatste knop niet al te vaak hoeft te gebruiken.

(Tipgever: Thomas)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  waarom een trein radar?

  wat nut dient het om van alle, ik herhaal, alle NS treinen in Nederland de exacte of zo goed als exacte lokatie te weten?

 • Profielfoto
  Myquandro

  Als een trein vertraging heeft of uitvalt kan het soms handig zijn om te weten waar deze of volgende treinen rijden. Hoewel treinen niet vaak vertraging hebben en nog minder vaak uitvallen vindt ik het een fijne toevoeging zolang het betrouwbaar is en een trein dus niet op de kaart staat als dat die nog 5km verderop rijdt terwijl je hem zelf al het station kan zien binnenrijden.

 • Profielfoto
  vdlindenmark

  Voor mij is dat erg handig! Ik reis maandagochtend vaak met een sprinter naar Schiphol om vervolgens in een intercity te stappen die op hetzelfde spoor rijdt. Als mijn sprinter vertraging heeft wil het wel eens gebeuren dat de sprinter hem voorbij komt. Middels de treinradar weet ik nu exact waar de intercity is, zo weet ik of ik moet overstappen op Schiphol of beter direct een andere route kan nemen (vanaf Schiphol zijn er namelijk relatief veel opties om in Leeuwarden te komen).

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Superhandig en goed! En ook leuk. Voor vliegtuigen en boten heb je dit ook al. Dus waarom niet voor de trein. Zo weet je bijv ook in welke trein je met je fiets kan, of er wifi is in die trein, of er een stiltecoupe is. En wanneer iemand precies aankomt die je moet ophalen. Helaas kun je (nog) niet zien in welk treinstel je met je fiets kan.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  @aartjan Vliegtuigen en botenradar? Welke app’s zijn dat? Thanks