Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2016

Nintendo: “Dit jaar focussen we op de smartphone”

Als het om smartphone-apps en -games gaat heeft Nintendo tot nu toe voornamelijk beloftes gedaan en weinig concreets laten zien. Dit jaar komt daar echter verandering in, belooft CEO Tatsumi Kimishima in een interview met het Japanse dagblad Mainichi Shimbun.

Kimishima zegt dat er heel 2016 smartphone-games met bekende Nintendo-personages uit zullen komen. De eerste komt in maart en de smartphone wordt een belangrijk platform voor de Japanse game-maker.

Aanvankelijk zou de eerste smartphone-game van Nintendo eind 2015 uitkomen, maar dat bleek te ambitieus. De topman zegt dat er hard is gewerkt aan diverse smartphone-applicaties en dat de eerste in maart komt. In de games zullen bekende figuren hun opwachting maken.

Miitomo

Hoewel Kimishima in het interview weinig details geeft over de smartphone-game die we in maart kunnen verwachten, heeft de Nintendo eerder al uit de doeken gedaan welke game het gaat worden. De Japanse game-maker verschiet niet meteen al zijn kruid en begint met Miitomo. Een game die gaat om de Mii-personages en een mobiele versie van Tomodachi Life lijkt.

Op Mario, Donkey Kong en Link moeten we nog even wachten, maar het is goed om van de topman te vernemen dat de smartphone door Nintendo nu als volwassen platform wordt gezien.

(Via: Tweakers)

Reageer op artikel:
Nintendo: “Dit jaar focussen we op de smartphone”
Sluiten