Nintendo: “Dit jaar focussen we op de smartphone”

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Als het om smartphone-apps en -games gaat heeft Nintendo tot nu toe voornamelijk beloftes gedaan en weinig concreets laten zien. Dit jaar komt daar echter verandering in, belooft CEO Tatsumi Kimishima in een interview met het Japanse dagblad Mainichi Shimbun.

Kimishima zegt dat er heel 2016 smartphone-games met bekende Nintendo-personages uit zullen komen. De eerste komt in maart en de smartphone wordt een belangrijk platform voor de Japanse game-maker.

Aanvankelijk zou de eerste smartphone-game van Nintendo eind 2015 uitkomen, maar dat bleek te ambitieus. De topman zegt dat er hard is gewerkt aan diverse smartphone-applicaties en dat de eerste in maart komt. In de games zullen bekende figuren hun opwachting maken.
nintendo-phone-16x9

Miitomo

Hoewel Kimishima in het interview weinig details geeft over de smartphone-game die we in maart kunnen verwachten, heeft de Nintendo eerder al uit de doeken gedaan welke game het gaat worden. De Japanse game-maker verschiet niet meteen al zijn kruid en begint met Miitomo. Een game die gaat om de Mii-personages en een mobiele versie van Tomodachi Life lijkt.

Op Mario, Donkey Kong en Link moeten we nog even wachten, maar het is goed om van de topman te vernemen dat de smartphone door Nintendo nu als volwassen platform wordt gezien.
Miitomo1
Miitomo2
Miitomo3
Miitomo4
Miitomo5
Miitomo6
Miitomo7
Miitomo8
Miitomo9
Miitomo11
Miitomo12
Miitomo16
(Via: Tweakers)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  “Little too late” Nintendo:p

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Beetje laat hè

 • Profielfoto
  wensink

  Als ze met Mario komen is het nog niet te laat hoor. Ik durf er wel geld op te zetten dat die een aantal weken op nummer 1 gaat staan in de app store

 • Profielfoto
  Frank Peters

  Donkey kong, Mario leuk als ze ze ook op de Ô£Ņtv uitbrengen. Maar dat zal wel niet…

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Als ze echte met echte klassiekers gaan komen kan het nog wel wat gaan worden. Dingen als mariokart enzo met multiplayer lijken me geweldig mobiel. Geen emulator meer nodig dan?

 • Profielfoto
  maconly

  Nintendo Rules !

 • Profielfoto
  remmi71

  misschien wel te laat
  maar Mariokart verveeld noooooit
  deze apps ga ik zeker meenemen(y)