Nieuwe truc voor verbergen apps in iOS 9

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Een iOS 9-bug maakt het mogelijk om apps te verbergen, ook als ze standaard geïnstalleerd zijn. De truc is om een app op een nieuwe pagina van een map te zetten, het icoon aan de rechterkant buiten de map en vervolgens naar het midden van de map te slepen.

Na een druk op de home-knop verdwijnt de app, maar wordt niet verwijderd. Bij zoeken in Spotlight is deze nog te vinden en ook na een reboot staat de app weer terug op het scherm. Voorbeeld in onderstaande video:

Wij hebben de werking van de truc kunnen bevestigen met de meest actuele versie van iOS 9.2 en iOS 9.2.1 beta 1. In iOS 7.1 werd in 2014 al eens een vergelijkbare bug gevonden (video). De vandaag ontdekte bug is mogelijk een oud stukje code dat hergebruikt, maar niet gepatcht is.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Mike lardee

  het werkt echt!! super cool

 • Profielfoto
  Shmoo

  As a boilerplate disclaimer, this is an unofficial trick and we cannot guarantee it will not cause any unforeseen problems on your iPhone or iPad.

  .
  En bedankt!
  Vooral dit soort ongein melden.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  oh F ik heb ook de remote app gedaan, grappig want nu zegt die dat het wel geïnstalleerd is. maar zodra je het via de instellingen van je foon verwijdert en in de App Store opnieuw download, keren alle apps weer terug.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  waarom is dit een bug en geen feature?

 • Profielfoto
  Night

  Omdat een feature na een reboot niet ‘weg’ is.

 • Profielfoto
  Charles Toepoel

  Thnx voor de tip ! Top !

 • Profielfoto
  Nick Jack

  Na het updaten van je apps staat alles gewoon weer terug. Dus helaas. Tenzij je nooit updates doet is het goed te doen. Bij stond vanmorgen alles weer terug in mijn startscherm.
  Maar het zou een feature moeten zijn. Super top!!!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Voor hetzelfde geld, bestaat er een app die hetzelfde doet:P Wie weet, eens opzoeken:-D

 • Profielfoto
  sonthuy

  Bij zoeken in Spotlight is deze nog te vinden en ook na een reboot staat de app weer terug op het scherm. Voorbeeld in onderstaande video: nang nguc uy tin

 • Profielfoto
  sonthuy

  De ferme taal van de topman zal ongetwijfeld aankomen bij onder andere Apple en Samsung. Kashio stelt dat Casio goed voorbereid is op de smartwatch-markt. Velen zullen het bedrijf vooral van de rekenmachine’s kennen, toch maakt het Japanse elektronicabedrijf ook al enige tijd Bluetooth-horloges. nang mong co nguy hiem khong