Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 januari 2016

Nieuwe truc voor verbergen apps in iOS 9

Een iOS 9-bug maakt het mogelijk om apps te verbergen, ook als ze standaard geïnstalleerd zijn. De truc is om een app op een nieuwe pagina van een map te zetten, het icoon aan de rechterkant buiten de map en vervolgens naar het midden van de map te slepen.

Na een druk op de home-knop verdwijnt de app, maar wordt niet verwijderd. Bij zoeken in Spotlight is deze nog te vinden en ook na een reboot staat de app weer terug op het scherm. Voorbeeld in onderstaande video:

Wij hebben de werking van de truc kunnen bevestigen met de meest actuele versie van iOS 9.2 en iOS 9.2.1 beta 1. In iOS 7.1 werd in 2014 al eens een vergelijkbare bug gevonden (video). De vandaag ontdekte bug is mogelijk een oud stukje code dat hergebruikt, maar niet gepatcht is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe truc voor verbergen apps in iOS 9
Sluiten