Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 januari 2016

Nieuwe beta-update voor Snow Leopard

Op Apple’s Developer Portal is een nieuwe beta van de Mac App Store voor OS X 10.6 Snow Leopard te vinden. Nieuwe software voor een OS X-versie uit 2009? Kennelijk wil Apple gebruikers van OS X Snow Leopard niet in de kou laten staan.

De update, nu nog beta, moet zorgen dat Snow Leopard compatibel is met een nieuw beveiligings­certificaat voor de Mac App Store. Apple gaat dat certificaat op 23 februari naar de softwarewinkel uitrollen.

Zonder het nieuwe certificaat zou niet alleen de Mac App Store niet meer werken, maar zouden ook gekochte apps niet meer starten op OS X 10.6 Snow Leopand. Bij het opstarten van betaalde apps wordt het aankoopbewijs geverifieerd en daar is ook een geldig Apple-certificaat voor nodig.

OS X 10.6 Snow Leopard werd in 2009 uitgebracht en werd in januari van 2011 als eerste OS X-versie van de Mac App Store voorzien. Apple werkt het besturingssysteem niet actief meer bij met beveiligingsupdates, de laatste reguliere update komt uit 2013. De Mac App Store update zal ruim voor 23 februari voor iedereen beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuwe beta-update voor Snow Leopard
Sluiten