‘Nieuwe 4-inch iPhone heet iPhone 5e’

25 reacties

De nieuwe 4-inch iPhone die Apple in maart gaat aankondigen (of niet) heeft in het geruchtencircuit al heel wat namen gehad. iPhone 5s v2, iPhone 6c, maar volgens het Chinese blog MyDrivers wordt het iPhone 5e. Dat zou staan voor iPhone 5 ‘enhanced’.

Enhanced is een verwijzing naar verbeterde hardware in ongeveer hetzelfde jasje als de iPhone 5s. Volgens MyDrivers zijn de verbeteringen in de iPhone 5e wel minder groot dan in eerdere geruchten werd gesteld.

iPhone 5e: A8-chip, 1G RAM, NFC

Volgens MyDrivers krijgt de nieuwe 4-inch iPhone net als de iPhone 6 een A8-chip, 1GB RAM en NFC voor Apple Pay. Het toestel zou verkrijgbaar zijn met 16 en 64GB opslagcapaciteit en als compacte middenklasser gaan. Het toestel rolt naar verluidt inmiddels bij Foxconn van de band.

Hiermee spreekt MyDrivers de bekende analist Ming-Chi Kuo tegen, hij stelde onlangs nog dat de ‘iPhone 5e’ Apple’s nieuwste A9-chip zou krijgen. Volgens bronnen van MyDrivers bleek dat kostentechnisch niet haalbaar. Apple zou het toestel rond de 500 dollar ($499) willen prijzen.
iPhone 5S: goud, zilver en 'space gray'
Over het uiterlijk van de 4-inch iPhone 5e heeft MyDrivers geen nieuwe informatie boven water weten te krijgen. Volgens eerdere berichten krijgt het toestel in tegenstelling tot de iPhone 5c een metalen behuizing in drie kleuren. Het glas zou aan de randen afgerond zijn, net als bij de iPhone 6.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  $499 voor een model uit 2014 (qua interne specs) met een nieuwere behuizing? Klinkt bekend… (ref. aan 5c) Waarom niet gewoon gelijk maar gelijktrekken met 7, 7 Plus, dus ‘7e’ vanaf sept.?

 • Profielfoto
  wensink

  Dit zou een ongelooflijk domme zet zijn. Met de specs en de prijs komen ze nog wel weg, maar de naam is echt te dom voor woorden. Mensen weten namelijk dat de iPhone 5 oud is en dat er een nieuwe is, die willen niet een telefoon kopen die de naam heeft van een apparaat uit 2012..

 • Profielfoto
  Usain

  Hahah donder op Apple, kostentechnisch niet haalbaar, hahaha. Verplichte winstmarge van 40% niet haalbaar bedoelen ze.

 • Profielfoto
  SvS

  …en alweer 16GB. Begin nou gewoon met 32GB.

 • Profielfoto
  TomvdK

  Het kan aan mij liggen, maar is de 5S niet al de enhanced versie van de 5? Dan zou het 5SE moeten zijn..

  Maar goed. 16gb gaan ze helaas sowieso nog niet loslaten, dat kannabaliseert de 64gb versie.

 • Profielfoto
  strigoi

  iPhone 6economy class

 • Profielfoto
  Xcode

  Serieus? Dat wordt dus een over-priced toestel met specs en prijs waar ze zich voor moeten schamen. Laten we hopen dat de geruchten niet waar zijn.

 • Profielfoto
  wacon

  Heb bijna 2j geleden een 5c met 32gb gekozen. De optie van 32gb werd mij onverwacht aangeboden tegen een zelfde maandbedrag als voor de 8gb of 16gb. Alleen kon ik niet uit kleuren meer kiezen.

  De 5c is veelvuldig afgekraakt, maar voor standaard gebruik zoals bellen, sms’en, navigatie, wat apps en internetgebruik is het een prima toestel gebleken. En 32gb is toch wel erg handig.

 • Profielfoto
  jeffp

  Bestaat er een 4inch Android-alternatief mét goede camera? Als dit nieuws klopt ben ik namelijk wel klaar met de iPhone.

 • Profielfoto
  Di May

  Als dat waar is …

  Wel, dan laten ze een belangrijk marktaandeel liggen.
  Dat van een volwaardige iPhone in een 4″-behuizing.

  Naar mijn bescheiden mening is er voor zowel
  de standaard-versie als de plus-versie als
  de mini-versie een markt.

  Alleen heeft Apple die laatste sinds de 6 laten vallen.

  Apple, do you hear me ? …

 • Profielfoto
  Ome Kor

  @strigoi(y)
  Maar dan wel flink aan de prijs.;-)

  Aangezien de analisten elkaar tegenspreken wacht ik het wel af, ga me er nu niet druk om maken.

 • Profielfoto
  Stefan Hegeman

  Hoop dat dit verhaal niet klopt. Zo wel sla ik even over en red ik het nog wel even op mijn 5s. Mochten ze dan deze rare koers blijven varen alleen kijkend naar winstmarge, zoek ik mijn heil ergens anders.

 • Profielfoto
  steveb

  als dat waar is
  dan komt de
  5e voor kinderen
  6c voor de jeugd
  en 7 en 7+

 • Profielfoto
  Spinozo

  Weinig enhanced aan dit model in deze uitvoering. Alleen die nfc chip zit niet in de 5s, maar daar heb je in Nederland nauwelijks iets aan tenzij je met buitenlandse creditcards gaat pionieren. Hij is zelf nog kleiner ook. Ik was al niet geïnteresseerd in deze 4″ phone maar ik hoop voor de wereld dat dit niet waar is.

 • Profielfoto
  Tuvix

  waarom niet gewoon iPhone 6 of 7 mini?

 • Profielfoto
  Sirll

  NFC als ze nu eerst eens ff Apple pay lanceren in NL…… Heb je er nog wat aan! Koop een iPhone 6s kan niet eens alle functionaliteiten benutten zelfde voor de nieuwe Apple TV waarbij de Siri ondersteuning ontbreekt… Beetje jammer van Apple

 • Profielfoto
  londemanmp

  Iphone 6 en 6s nooit moeten maken, de 4,4s,5 en 5s zijn tijdloze modellen en GEEN halve iPads zoals Samsung bagger. Dus de E zeer welkom ! En blijf dit model voeren !!

 • Profielfoto
  RoyB

  Juist het grote formaat is belangrijk voor Apple omdat hier vraag naar is ! En als je naar de verkoop cijfers kijkt is het logisch dat Apple zich op de grotere iPhone richt .Maar vooral in het begin was een grotere iPhone even wennen maar eenmaal over wil ik niet meer terug .

 • Profielfoto
  londemanmp

  Grote iphone ? Neem dan een iPad mini met sim mogelijkheid ?

 • Profielfoto
  Rickje

  Hhaahaha, wat gaaaaaay dit. Lijkt Samsung wel. Doe anders ook een iPhone K, iPhone U en iPhone T maken, want daar begint het onderhand wel een beetje op te lijken.

 • Profielfoto
  Oortjes

  Dit zou de ideale iPhone kunnen worden voor mensen die alleen willen bellen en appen. Als het abonnement van de providers dan ook een concurerende prijs heeft wil ik voor deze iPhone wel in de rij gaan staan.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En voordat we aan de E zijn, krijgen we ook nog de iPhone D.

  https://youtu.be/dEkcOt_mzBg

 • Profielfoto
  Kouzy

  Dus hij wordt in maart aangekondigd, betekent dat dan dat de telefoon in Nederland in maart in de winkel ligt? Of is dat later in het jaar.

 • Profielfoto
  nebilem

  Waarom zou je een 4inch scherm willen?
  Is echt veel te klein.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  zolang de iphone 4s nog mee hobbelt vind ik het prima. Tegen de tijd dat ios10 er is vraag ik wel om een kleine iphone. (immers, ik heb geen handtas…)