Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 januari 2016

‘Nieuwe 4-inch iPhone heet iPhone 5e’

De nieuwe 4-inch iPhone die Apple in maart gaat aankondigen (of niet) heeft in het geruchtencircuit al heel wat namen gehad. iPhone 5s v2, iPhone 6c, maar volgens het Chinese blog MyDrivers wordt het iPhone 5e. Dat zou staan voor iPhone 5 ‘enhanced’.

Enhanced is een verwijzing naar verbeterde hardware in ongeveer hetzelfde jasje als de iPhone 5s. Volgens MyDrivers zijn de verbeteringen in de iPhone 5e wel minder groot dan in eerdere geruchten werd gesteld.

iPhone 5e: A8-chip, 1G RAM, NFC

Volgens MyDrivers krijgt de nieuwe 4-inch iPhone net als de iPhone 6 een A8-chip, 1GB RAM en NFC voor Apple Pay. Het toestel zou verkrijgbaar zijn met 16 en 64GB opslagcapaciteit en als compacte middenklasser gaan. Het toestel rolt naar verluidt inmiddels bij Foxconn van de band.

Hiermee spreekt MyDrivers de bekende analist Ming-Chi Kuo tegen, hij stelde onlangs nog dat de ‘iPhone 5e’ Apple’s nieuwste A9-chip zou krijgen. Volgens bronnen van MyDrivers bleek dat kostentechnisch niet haalbaar. Apple zou het toestel rond de 500 dollar ($499) willen prijzen.

Over het uiterlijk van de 4-inch iPhone 5e heeft MyDrivers geen nieuwe informatie boven water weten te krijgen. Volgens eerdere berichten krijgt het toestel in tegenstelling tot de iPhone 5c een metalen behuizing in drie kleuren. Het glas zou aan de randen afgerond zijn, net als bij de iPhone 6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe 4-inch iPhone heet iPhone 5e’
Sluiten