Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 januari 2016

Moeizame synchronisatie iOS 9.2.1 en iCloud

Sinds iOS 9.2.1 hebben een aantal iOS-gebruikers last van problemen met iCloud-backups. Diverse lezers melden per mail dezelfde symptomen: het maken van een reservekopie of synchroniseren van gegevens is simpelweg onmogelijk.

Ook op Apple’s supportforum zien we een groeiend aantal klachten over het niet werken van back-ups. Sommige gebruikers hebben het probleem met de volgende handelingen kunnen oplossen:

  • Herstart het apparaat.
  • Verwijder oude back-ups uit iCloud via: Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer Opslag > Selecteer het apparaat > Verwijder reservekopie.

Soms blijft het probleem zelfs na het opnieuw installeren van iOS 9.2.1 bestaan. Een alternatief is om de oude traditionele back-up via iTunes te maken. Echter, lijkt het erop dat Apple uiteindelijk het probleem zal moeten oplossen. Op het Apple supportforum meldt één van de gebruikers dat Apple op de hoogte is van problemen tussen iOS 9.2 en de iCloud-servers.

Reageer op artikel:
Moeizame synchronisatie iOS 9.2.1 en iCloud
Sluiten