Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 januari 2016
Leestijd: 2 minuten

Makers f.lux schrijven open brief aan Apple

De ontwikkelaars van f.lux willen dat Apple het mogelijk maakt om hun software op iOS uit te brengen. Nu iOS 9.3 met Night Shift een vergelijkbare functie krijgt, vragen de makers van f.lux Apple in een open brief om de API voor schermtinten open te stellen.

Zowel f.lux als de nieuwe Night Shift van iOS 9.3 passen de schermtint van een apparaat in de avond aan. Blauwe kleuren worden gereduceerd zodat het scherm in het donker prettiger leesbaar is.

F.lux biedt deze functionaliteit al lange tijd voor OS X en Windows, maar kan geen iOS-app uitbrengen omdat het aanpassen van de schermtint private API’s, die officieel niet voor ontwikkelaars toegankelijk zijn, gebruikt. F.lux kan daarom alleen met een jailbreak of sideload geïnstalleerd worden.

We’re proud that we are the original innovators and leaders in this area. […] Today we call on Apple to allow us to release f.lux on iOS, to open up access to the features announced this week, and to support our goal of furthering research in sleep and chronobiology.


In de open brief wordt door de makers ook van f.lux ook gesproken over grote vernieuwingen aan hun techniek. In de toekomst willen de makers van de open source-software hun techniek beter afstemmen op individuele gebruikers en wetenschappelijke inzichten verzamelen.

We’ve learned that people’s lives, biology, and everyday routines are incredibly, wonderfully different, and these differences must be embraced. There is not one right answer for everyone, so we are committed to making software that’s ever more adaptive and responsive to each individual’s needs.

Het is onwaarschijnlijk dat Apple gehoor aan de oproep gaat geven. In het verleden heeft het bedrijf vaker functionaliteit van externe applicaties in nieuwe iOS-versies geïntegreerd. iOS 9.3 is als publieke beta te proberen en f.lux voor OS X is gratis te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Makers f.lux schrijven open brief aan Apple
Sluiten