Airmail krijgt uitgebreide snooze-functie

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Het belooft een goed jaar voor mail-app Airmail te worden. De applicatie die nu voor Mac en binnenkort ook op iOS beschikbaar is, heeft een nieuwe beta met Snooze-functie uitgebracht. Daardoor wordt het een aantrekkelijk alternatief voor Mailbox.

De Mailbox-app pionierde de snooze-functie voor berichten, maar eigenaar Dropbox stopt in februari met de app. De snooze-functie van AirMail biedt nu vergelijkbare functionaliteit met extra instellingen als bonus.
airmail-snooze-001
Een nadeel is dat de functie nog niet met een swipe op te roepen is, rechts klikken of een sneltoets gebruiken zijn momenteel de enige opties. Pluspunt zijn de uitgebreide instellingen die je bijvoorbeeld laten instellen op welke dag je een seintje krijgt van e-mail die een week uitgesteld is.

Schermafbeelding 2016-01-07 om 10.19.43
Uitgebreide instellingen voor de snooze-functie.

Snooze zonder externe cloud

AirMail werkt in tegenstelling tot veel concurrenten zonder centrale server. De Snooze-gerelateerde informatie wordt lokaal opgeslagen en via iCloud gesynchroniseerd. Een pluspunt voor gebruikers die hun e-mail liever niet door externe server laten scannen en verwerken.

De iOS-versie van AirMail is nog in de maak, maar de apps van het de Italiaanse maker Bloop S.R.L. zouden dit jaar wel eens de beste combinatie voor e-mail management kunnen worden.

airmail-apps

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  reven

  interface is druk en vormgeving best knullig
  helaas

 • Profielfoto
  Mr Evil

  Je kan bij Airmail behoorlijk veel aanpassen, anders gezegd je kan het zo druk maken als je wil.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Houd het toch maar bij Mail en Outlook:-)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  interface is druk en vormgeving best knullig
  helaas

  Eens. Dat viel mij ook op. Bij thema het minimal thema instellen geeft al een stuk meer rust.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben een tijdje geleden Unibox gaan gebruiken, dan krijg je mailtjes binnen per contact. Zoals ook sms werkt zeg maar. Probleem is nu alleen dat ik elke andere mail client niet meer kan gebruiken omdat ze * aanvoelen wanneer ze deze weergave niet hebben.
  Het is zo onoverzichtelijk als mailtjes per datum binnenkomen en je inboxlijst extreem lang wordt.

 • Profielfoto
  IGBA

  De echte pionier van het snoozen is natuurlijk ‘kickstarter’ Mail Pilot:
  https://www.kickstarter.com/projects/1380180715/mail-pilot-email-reimagined

  Bestaat nog steeds en is al een stukje verder ontwikkeld dan Airmail.

 • Profielfoto
  Kingster

  Ik heb meerdere keren Mail Pilot gebruikt zowel op iOS als OS X en het bleef maar buggie, release na release. Jammer, want het concept beviel me wel.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat zijn ze allemaal buggy. Dat komt omdat de developers achter dit soort projecten geen visie hebben maar gewoon gedreven worden door de waan van de dag.
  .
  Al deze ‘Apple mail vervangers’ zijn allemaal tot leven gekomen omdat men las dat mensen zoveel problemen hadden met mail van Apple. Ik denk niet dat dit een goede basis is voor een app maar goed wie ben ik.
  Waar ik mij vooral aan stoor is dat elke mail app nu ineens een snooze-functie moet hebben want Mailbox van Dropbox had deze functie – wie? Juist ja Mailbox van Dropbox. Waarschijnlijk wist 90% van OMT niet eens dat Dropbox een mail app had.
  .
  Het is allemaal zo, hoe moet je dat zeggen.. Visieloos vanuit de developers kant gezien. Als het sluiten van Dropbox z’n app tot een reden moet zijn dat jij nu een bepaalde functie in je app gaat bouwen dan weet ik niet of je wel de beste developer bent en je vooraf een eigen roadmap en visie had waar je app voor stond en waar je naar toe wilde gaan.
  Airmail is ook zo visieloos. Er zitten nog steeds problemen in die al in versie 1.0 zaten en die maar niet worden opgelost om welke reden dan ook. Nee om de reden die ik hierboven al omschrijf. Snel, snel een hoop hippe functies willen toevoegen en uiteindelijk wanneer die trend een beetje wegebt en de volgende nieuwe feature duikt op dan zit je met 75 features in een mail app waarvan 68 buggy zijn en nooit helemaal fatsoenlijk werken.
  .
  Het is zo verschrikkelijk moeilijk om een vervanger voor Mail te vinden van Apple hoe graag iedereen die app ook wilt vervangen. Eigenlijk moet je denk ik als eerste uitgaan van welke browser je gebruikt, daar ben ik nu wel achteer na zo’n beetje elke app geprobeerd te hebben.
  Gebruik je Firefox dan kan ik je aanraden om een mail programma te gebruiken dat ook op het Mozilla framework is gebouwd zodat je browser en mail app hetzelfde werken. Gebruikt je Chrome of Safari dan zijn Webkit varianten weer veel beter.
  Voor de Firefox mensen. Postbox is zo’n app voor jullie, hele fijne app wanneer je met Firefox werkt als standaard browser en je gewend bent aan hoe Firefox scrollt, en reageert op linkjes en buttons.
  https://www.postbox-inc.com

 • Profielfoto
  IGBA

  Al deze ‘Apple mail vervangers’ zijn allemaal tot leven gekomen omdat men las dat mensen zoveel problemen hadden met mail van Apple.

  Wat verwacht je dan? Dat ze wachten totdat Apple Mail bugvrij is? Dat duurt nog wel een jaartje of tien, schat ik.:evil:

  Ik heb sinds de introductie van Lion wel zo’n beetje alle Mail clients geprobeerd (op Outlook na dan: zo diep wil ik niet zinken). Maar er mankeert aan allemaal wel wat. Voor mij wegen de voordelen van Mail Pilot in elk geval ruimschoots op tegen de nadelen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Wat is er buggy and Apple Mail als ik vragen mag? Ik gebruik het continue, maar ik loop nooit tegen gekkigheid aan.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee zo bedoel ik dat niet, het is best oké om een app als alternatief te maken op een andere populaire app omdat deze steken laat vallen of welke andere reden dan ook. Daar wordt ook iedereen alleen maar beter van Maar, als je zoiets doet moet je wel een eigen visie hebben, je moet ergens voor staan, een idee hebben wat voor app je gaat maken en ook een beetje op je eigen benen durven te staan zodat je over 5 jaar niet nog steeds ‘het Apple mail alternatief’ bent maar dat mensen je dan zien als gewoon een serieus programma naast mail waar je ook voor kunt kiezen.
  .
  Goed voorbeeld is wat de jongens bij Affinity doen. Ja ze gaan de strijd aan met Adobe en dat zullen ze ook gewoon uitspreken – “Professional Creative Software” daarmee durven ze zich gewoon een label op te plakken in wat voor kwaliteit je kunt verwachten richting de toekomst. Elke update komen er serieuze features en functies bij die je mag verwachten bij bovenstaand label.
  Pantone kleurprofielen, artboards, keyboard shortcuts, canvas rotation. Ze durven zich uit te spreken en hebben naast dat ze in competitie zijn met Adobe ( op de langere termijn ) ook een eigen imago en visie. Over 5 of 10 jaar hoop ik niet dat mensen nog steeds zeggen, je moet Affinity Photo gebruiken als alternatief op Photoshop want dat doe je iets verkeerd als je nooit los komt van dat alternatief imago.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Wij gebruiken al zeer lang Airmail op 7 computers in combinatie met onze Zimbra mailserver.
  Werkt gewoon geweldig.
  Wij hebben dan wel de originele app aangekocht, maar we draaien uiteindelijk allemaal met de beta versie.
  De laatste versie van 6 januari heb ik weer verwijderd en gebruiken wij weer de een-na-laatste versie.
  De laatste versie sluit zich zelf telkens naar een paar minuten af.
  Maar ja, het is natuurlijk beta, dus dan kan dat gebeuren.
  Even een melding gemaakt naar Bloop en het zal vast wel weer goed komen denk ik.

 • Profielfoto
  McHarm

  There is a new king coming to town:
  polymail.io

  Nu nog in beta maar zelfs in beta al superieur!

 • Profielfoto
  marcovr1980

  Airmail, het meest crappy e-mailprogramma wat ik ooit gebruikt heb. Ik heb het in combinatie met Gmail gebruikt en ik heb werkelijk nog nooit zo’n traag en cpu-tijd slurpend pakket op mijn computer gehad. Support stelt ook niks voor, want het enige wat ze doen is je aanraden de beta dan maar te installeren. Laatst weer eens geprobeerd, maar helaas geen steek verbeterd.

 • Profielfoto
  Alison

  There is a new king coming to town:
  polymail.io

  Nu nog in beta maar zelfs in beta al superieur!

  Ik ga er eens naar kijken. Er zit alleen geen agenda in volgens mij…

  Ik gebruik momenteel Postbox en Thunderbird. Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt.
  Wat ik van Thunderbird wel fijn vind is dat de mailberichten in één regel worden weergegeven. Dat betekent dat je meer berichten ziet in dezelfde ruimte dan bv in Postbox.

  Alison

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @marcovr1980, dat is apart, ik draai met 7 systemen (5x imac en 2x mac mini) met totaal geen problemen.
  Ja, wat ik eerder hierboven schreef, maar ja, daar is het een beta voor.
  Vaak wordt het redelijk snel opgelost en met support niet echt problemen.
  Programma is snel, licht en geen CPU problemen.
  Is er niet iets anders wat er scheef draait op je systeem?

 • Profielfoto
  iberno

  Was enthousiast gebruiker maar helaas archiveert Airmail alle mail offline waardoor je het direct kwijt bent op andere devices. Zoeken op andere devices daardoor praktisch onmogelijk, daarnaast is de zoekfunctie van Airmail sowieso niet bijster slim… mooi programma en gebruiksvriendelijk maar niet goed genoeg om voor je werk te gebruiken

 • Profielfoto
  iberno

  Herstel… mijn bericht is niet helemaal correct. Maar sinds ik Airmail heb geïnstalleerd ben ik wel veel mail kwijt die ik in andere programma’s probeer terug te zoeken.