Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 januari 2016

Loopback voor OS X: flexibel audio mixen en routen

Rogue Amoeba heeft een nieuwe applicatie voor de Mac gepresenteerd. Het bedrijf dat zich specialiseert in audio-apps en bekend is van Airfoil, Audio Hijack en Nicecast komt nu met Loopback. Een applicatie die je onbeperkt aantal virtuele audiokabels geeft.

Het audio-routeringssysteem van Loopback maakt het makkelijk om audio van de ene applicatie te sturen of bronnen te mixen. De app maakt virtuele geluidskaarten die in iedere app gebruikt kunnen worden.

Podcasts, YouTube, streaming, gaming video

Loopback is niet voor iedere Mac-gebruiker nuttig, maar geeft oneindige flexibiliteit bij het opnemen van video’s voor YouTube, podcasts of internet-streaming. Maak een virtuele geluidskaart aan die de audio van je Microfoon en iTunes oppakt en laat Skype-contacten de muziek die je via iTunes speelt horen. Of neem het geluid van een game en je tegelijk microfoon op.

Bij podcasting en streaming is Loopback om gasten die via Skype in een uitzending zijn elkaar te laten horen en alle audiobronnen live te streamen.

Technische werking

Technische werkt loopback vrij simpel. Binnen de applicatie maak je een onbeperkt aantal virtuele geluidskaarten aan en voegt apps toe die via die virtuele geluidskaart hun audio afspelen. Applicaties kunnen aan meerdere virtuele geluidskaarten toegevoegd worden en je kunt kiezen welke mix je afluistert. In onderstaand screenshot hebben we het geluid van een Microfoon, Safari en iTunes aan een nieuwe virtuele geluidskaart toegevoegd. Old-timers kennen deze functionaliteit nog uit het inmiddels niet meer bijgewerkte SoundFlower.

De virtuele geluidskaarten zijn vervolgens door heel het systeem te gebruiken. Bijvoorbeeld in Skype, waar een beller in het geval van ons voorbeeld niet alleen de microfoon, maar ook geluid van Safari en iTunes te horen krijgt. Deze flexibiliteit maakt Loopback een Zwitsers zakmes dat niet in de toolbox van Mac-gebruikers die professioneel met audio bezig zijn mag ontbreken.

  • Loopback is gratis te proberen en voor een tijdelijke introductieprijs van 75 dollar (normaal 99 dollar) aan te schaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Loopback voor OS X: flexibel audio mixen en routen
Sluiten