Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 januari 2016

Live Photos naar iMessage in OS X 10.11.4

iOS 9 had meteen ondersteuning voor Live Photos van de iPhone 6s. Bij OS X gaat het wat minder snel en tot nu toe is de foto’s-app de enige manier om de bewegende foto’s op een Mac te bekijken. In OS X 10.11.4 komt daar echter verandering in.

De eerste beta van OS X 10.11.4 maakt het mogelijk om Live Photos vanuit de berichten-app te bekijken. Een Live Photo wordt in een iMessage-bericht met het bekende icoon gemarkeerd en kan afgespeeld worden.

Opmerkelijk is dat het alleen binnen de berichten-app werkt. Het opslaan en openen van de live foto in voorvertoning maakt er ‘gewoon’ jpg-bestand van. Mogelijk volgt ondersteuning in voorvertoning en ander delen van OS X in een volgende beta van El Capitan 10.11.4.

Live Photo in berichten-app OS X 10.11.4.

Facebook en Tumblr

Live Photos zijn foto’s met korte beweging voor en na het vastleggen van de foto. Apple introduceerde het als onderdeel van de iPhone 6s en inmiddels heeft Tumblr native ondersteuning voor de bewegende kiekjes. Facebook beloofde onlangs snel met ondersteuning voor Live Photos te komen en test momenteel met een kleine groep gebruikers.

Los van ondersteuning in iOS en OS X-apps, is het onduidelijk wat Apple verder met Live Photos gaat doen. Andere fabrikanten hebben soortgelijke features, maar van een standaard, of beter nog, een open standaard, is (helaas) nog lang geen sprake.

De beweging start na een druk op de knop onderaan.
Reageer op artikel:
Live Photos naar iMessage in OS X 10.11.4
Sluiten