‘Langere Tweets nog dit kwartaal mogelijk’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Na de introductie van een nieuwe Mac-app is Twitter nog lang niet klaar met veranderingen. Volgens het doorgaans goed ingelichte Re/Code is het sociale netwerk nog dit kwartaal van plan de limiet van 140 tekens in een Tweet op te heffen.

De limiet zou worden opgehoogd naar 10.000 tekens, evenveel als in DM-berichten nu mogelijk is. Om de look en feel van de timeline te behouden wil Twitter lange berichten na 140 tekens uitklapbaar maken.

Er zouden nog wel wat praktische problemen zijn. Zo kunnen spammers eindeloos veel gebruikers met @mentions lastigvallen en is het nog niet helemaal duidelijk hoe een uitgeklapte Tweet eruit moet gaan zijn. Twitter onderscheidt zich vanaf het begin met de limiet van 140 tekens en een chronologisch. De laatste tijd experimenteert het met functies als een a-synchrone timeline die eerst belangrijke Tweets die je hebt gemist laat zien.

Wat Twitter precies met het verruimen van de limiet wil bereiken is onduidelijk. Persoonlijk zie ik liever dat @mentions niet meegeteld worden bij de 140 tekens, dat zou discussies met meerdere mensen makkelijker maken. Langere Tweets, lijkt het jou wat?

Twitter 4 Dark Mode
De nieuwe Mac-app van Twitter kwam op 30 december uit.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  MajorApple

  Oef, daarmee verdwijnt in een klap het bestaan van Twitter. Het principe van 140 tekens zorgt ervoor dat mensen nadenken over wat ze willen posten op Twitter, ipv maar een doelloos eindeloos verhaal te plaatsen. Ik vind Twitter juist een fantastisch medium omdat ik in een kort oogopslag heel veel meningen tegelijk kan lezen over een bepaald onderwerp. Ik denk dat ze met deze zet zichzelf buitenspel zullen zetten binnen de Social Network Sites.

 • Profielfoto
  wensink

  Wat een dombo’s

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Gedachte na het lezen van de kop: niet doen.
  Gedachte na het lezen van het bericht: geen probleem.

  Het voordeel van twitter vind ik dat je heel beknopt heel veel informatie te verwerken krijgt en aan kan bieden, alleen heb je soms behoefte aan iets meer tekst. Door het uitklapbaar te maken wordt je nog steeds getriggerd om je berichten kort te houden.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  De update (4.0.1) van vandaag van Twitter zorgt er op mijn MBP voor dat het na 2 seconden alweer “Onverwacht is gestopt”…..

 • Profielfoto
  remcoa7x

  Wel toevallig he? op 1 april die update;)

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Een kleine upgrade naar 240 tekens ook voldoende zijn.

 • Profielfoto
  MacRay

  De eerste reactie was ook tevens mijn gedachte. Het nieuwe twitter gaat dan gebruikt worden als nieuwsbrieven campagnes etc. Het einde van twitter als je het mij vraagt… Dan mogen ze de naam ook meteen veranderen want twitter is dan geen getwitter meer.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik denk dat ze hiermee de kracht van Twitter ondermijnen… Juist door de afgedwongen bondigheid is Twitter sterk.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik sluit me aan bij @raymon. Ik zou graag zien. Dat men de limiet in stand houdt, maar dat mentions, hashtags en weblinks niet zouden worden meegeteld bij de 140 tekens…

 • Profielfoto
  polansky

  240 of 512 tekens zou toch echt voldoende moeten zijn.

  10.000 tekens is gewoon een complete nieuwsbrief. Daarmee verandert Twitter in een reclamemedium voor spammers.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wel toevallig he? op 1 april die update;)

  .
  Precies dat.. Het is gewoon al een voorproefje/warmhouder voor de 1 April grap.

 • Profielfoto
  fzelders

  Helemaal eens met @MajorApple

 • Profielfoto
  polansky

  Ergens is heel Twitter wel een 1 april grap.

  Soms handig, maar vooral veel digitale shit.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je kunt Twitter natuurlijk gewoon gebruiken zoals je zelf wilt. Ik heb al jaren een account maar zelf geen volgers omdat ik ook nog ooit een Tweet gemaakt heb. Ik gebruik het alleen om bepaalde bedrijven te volgen die geen support forum hebben, het is een soort ideale RSS opvolger. Jij kunt zelf bepalen of een bedrijf te veel Tweets stuurt dan gooi je ze gewoon weg uit je lijst en ben je er klaar mee.
  .
  Kortom het is heel effectief. Ook voor bedrijven en personen al je te veel tweets stuurt die nergens over gaan zal je het vanzelf merken aan het aantal volgers dat afhaakt. Als je Twitter bijv. alleen maar gebruikt om te melden dat er een nieuwe blogpost op je site is dan zal je zien dat veel mensen afhaken.
  Van alle social media diensten die er zijn vind ik Twitter nog altijd het beste omdat je zelf kunt bepalen hoe je het gebruikt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik sluit me aan bij @raymon. Ik zou graag zien. Dat men de limiet in stand houdt, maar dat mentions, hashtags en weblinks niet zouden worden meegeteld bij de 140 tekens…

  Dat is ook mijn idee hiervan. Gwn geen mentions en hashtags meerekenen zou ik al mooi vinden:-)