Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 januari 2016

Kleine vernieuwingen in tweede beta iOS 9.3 en tvOS 9.2

Naast tvOS 9.1.1 heeft Apple maandagavond ook de tweede beta van iOS 9.2, tvOS 9.2, OS X 10.11.4 en watchOS 2.2 vrijgegeven. Deze zijn vooralsnog alleen voor ontwikkelaars beschikbaar en brengen een aantal kleine vernieuwingen.

In iOS 9.3 bengt Apple de in beta 1 geïntroduceerde Night Shift naar het control center. Zo is de functie is blauwtinten uit het scherm haalt snel aan te zetten. tvOS krijgt ondersteuning voor iCloud-foto’s.

iOS 9.3 beta 2

Het control center, of in goed Nederlands het bedieningspaneel, heeft er in iOS 9.3 beta 2 een nieuw icoon bijgekregen. De knop met oog en maan zet Night Shift snel aan en uit. Verder nieuw: apps moeten nu toestemming voor toegang tot je muziekbibliotheek vragen. Een overzicht met apps die je muziekbibliotheek hebben geraadpleegd is te vinden bij Instellingen > Privacy > Mediabibliotheek.

  • De eerste beta van iOS 9.3 bracht naast Night Shift nog 10 andere vernieuwingen.

tvOS 9.2 beta 2

De tweede beta van tvOS 9.2 krijgt ondersteuning voor iCloud-fotobibliotheek zodat al je foto’s op het grote scherm te bekijken zijn. tvOS had tot nu toe alleen ondersteuning voor het verouderde fotostream. Met iCloud-foto’s komt ook ondersteuning voor Live Photos van de iPhone 6s. Meer vernieuwingen in tvOS 9.2 check je hier.

In OS X 10.11.4 beta 2 en wachtOS 2.2 zijn geen zichtbare vernieuwingen gevonden. De definitieve versies van iOS 9.3, tvOS 9.2, OS X 10.11.4 en watchOS 2.2 worden eind februari of begin maart verwacht.

Reageer op artikel:
Kleine vernieuwingen in tweede beta iOS 9.3 en tvOS 9.2
Sluiten