Kleine vernieuwingen in tweede beta iOS 9.3 en tvOS 9.2

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Naast tvOS 9.1.1 heeft Apple maandagavond ook de tweede beta van iOS 9.2, tvOS 9.2, OS X 10.11.4 en watchOS 2.2 vrijgegeven. Deze zijn vooralsnog alleen voor ontwikkelaars beschikbaar en brengen een aantal kleine vernieuwingen.

In iOS 9.3 bengt Apple de in beta 1 ge√Įntroduceerde Night Shift naar het control center. Zo is de functie is blauwtinten uit het scherm haalt snel aan te zetten. tvOS krijgt ondersteuning voor iCloud-foto’s.

iOS 9.3 beta 2

Het control center, of in goed Nederlands het bedieningspaneel, heeft er in iOS 9.3 beta 2 een nieuw icoon bijgekregen. De knop met oog en maan zet Night Shift snel aan en uit. Verder nieuw: apps moeten nu toestemming voor toegang tot je muziekbibliotheek vragen. Een overzicht met apps die je muziekbibliotheek hebben geraadpleegd is te vinden bij Instellingen > Privacy > Mediabibliotheek.

 • De eerste beta van iOS 9.3 bracht¬†naast Night Shift nog 10 andere vernieuwingen.

nightshift-controlcenter-16x9

tvOS 9.2 beta 2

De tweede beta van tvOS 9.2 krijgt ondersteuning voor iCloud-fotobibliotheek zodat al je foto’s op het grote scherm te bekijken zijn. tvOS had tot nu toe alleen ondersteuning voor het verouderde fotostream. Met iCloud-foto’s komt ook ondersteuning voor Live Photos van de iPhone 6s. Meer¬†vernieuwingen in tvOS 9.2¬†check je hier.
Schermafbeelding 2016-01-26 om 11.14.21
In OS X 10.11.4 beta 2 en wachtOS 2.2 zijn geen zichtbare vernieuwingen gevonden. De definitieve versies van iOS 9.3, tvOS 9.2, OS X 10.11.4 en watchOS 2.2 worden eind februari of begin maart verwacht.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Kevin Boer

  is het ook voor de public beta testers??

  er staat dat mijn iPhone is up-to-date is

 • Profielfoto
  McPherson

  Bij mij ook niet….kennelijk alleen nog developers.:( Can’t wait for Night Shift!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Eerste alinea:

  Deze zijn vooralsnog alleen voor ontwikkelaars beschikbaar

 • Profielfoto
  Mona

  De oog?;)

 • Profielfoto
  4you

  Nog even afwachten of een iPad 2 zich met deze beta wél kan registreren, met beta 1 kreeg ik het niet voor elkaar.

 • Profielfoto
  bonestaak

  Nee, ik heb de ATV4 en als ik op mijn Mac Mini fotodeling wil aanzetten bij fotos gaat dat niet, Zodra ik op gedeeld druk krijg ik de balk met de plus ook niet meer te zien. Alleen de opmerking: ‘Icloud fotodeling is alleen beschikbaar in de systeembibliotheek’