Kijktips: Apple-veteranen blikken terug

Door: Raymon Mens - 1 reactie


Niets op TV? Op de zesde verjaardag van de iPad hebben we twee tips die goed zijn voor ruim twee uur kijkplezier. In nieuwe video’s blikken Apple-veteranen Bill Fernandez en Susan Kare terug op hun tijd bij Apple.

Bill Fernandez

Bill Fernandez was te gast in de Triangulation Podcast van Leo Laporte. Fernandez van Apple-medewerker #4 en werkte aan interface van Mac OS, QuickTime en HyperCard. Hij stelde ooit Apple-oprichters Steve Jobs en Steve Wozniak aan elkaar voor. In de video veel insider-anekdotes maar ook een blik op de nieuwe Steve Jobs-film en de huidige Apple-producten.

Susan Kare (met John Gruber)

Susan Kare staat bekend als de dame die veel interface-ontwerp voor Apple heeft gedaan. De lachende Mac, de legendarische bom en het lettertype Chicago uit 1984 zijn door haar gemaakt. In de video veel over haar dagen bij Apple, iconen en design in het algemeen. Apple-blogger John Gruber schuift ook nog aan.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    MacMouse

    Hypercard, heerlijk, hoeveel uren ik als ik kind wel niet bezig was om nieuwe “Stacks” te ontwikkelen, en de programmeertaal te leren. Good old days