Kickstarter-hit Exploding Kittens nu op iOS

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Twee vereisten: je moet engels kunnen en vrienden hebben. Geen probleem? Dan staat de iOS-game Exploding Kittens garant voor veel plezier. Het kaartspel dat op Kickstarter begon en zich laat omschrijven als Russisch roulette met katten is er nu voor iOS.

De app (ā‚¬ 1,99 – alle in-app aankopen tijdelijk gratis) heeft een lokale multiplayer-modus met 2 tot en met 5 spelers. Iedere speler heeft een iPhone of iPod met eigen set kaarten en moet de exploderende kat ontwijken.

Hilarisch en strategisch

Exploding Kittens begon als kaartspel op Kickstarter en haalde bijna 9 miljoen dollar op. De iOS werkt net als het fysieke kaartspel. Spelers pakken telkens een kaart van de stapel. Ergens op die stapel ligt de Exploding Kitten. Pak je die? Dan ben je af, tenzij je een kaart hebt die de nucleaire kat onschadelijk kan maken. Daarnaast zittenĀ er strategische en hilarischeĀ actiekaarten in het spel. Zo is er de kaart nothing but cat butt die de kaarten van andere spelers transformeert totĀ kattenbillen en spelen zo moeilijker maakt.
explodingkittens001
De iOS-variant van Exploding Kittens bevat geen single player of online modus. Er zijn minimaal twee iOS-apparaten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk nodig. Dat maakt het een game die uitermate geschikt is om met vrienden te spelen. Die moeten Exploding Kittens dan wel individueel aanschaffen (of je iTunes-account gebruiken om de game te downloaden). Enigszins ongemakkelijk, maarĀ alsnog goedkoper dan het fysieke kaartspel.

Reacties

0 reacties