Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 17 januari 2016

iTunes Radio binnenkort niet meer gratis

Weer een achterstand die wij Nederlanders en Belgen inlopen op de Verenigde Staten: we worden binnenkort niet meer achtergesteld waar het gaat om iTunes Radio, de gratis, advertentie-ondersteunde, radiofunctie in iTunes.

Niet doordat wij toegang krijgen tot de in 2013 gelanceerde dienst, maar omdat Apple eind deze maand de stekker uit de gratis dienst iTunes Radio trekt. Zo liet het bedrijf met een e-mail weten aan gebruikers. 

In de betaalde abonnementsdienst Apple Music – die het resultaat is van de overname van Beats Music – zit namelijk ook een radio-optie, waarin naar radiostations geluisterd kan worden die door muziekexperts zijn gecureerd en waarbij je zelf een eigen ‘radiostation’ kunt starten op basis van een bepaalde artiest of genre.

Beats 1 Radio, het door Zane Lowe gerunde radiostation met DJ’s, dat ook onderdeel is van Apple Music, blijft wel gratis te beluisteren voor iedereen.

Voor ons verandert er dus niks, maar voor freeriders in Amerika is het waarschijnlijk wel even slikken. iTunes Radio werd overigens niet het succes dat Apple ervan had gehoopt. Apple starte het station in de strijd met Pandora en Spotify. Korte tijd later nam Apple Beats Music en Beats Electronics over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTunes Radio binnenkort niet meer gratis
Sluiten