Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 27 januari 2016
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 7 Plus krijgt dual camerasysteem’

De iPhone Plus heeft van alles een beetje meer. Meer schermoppervlakte, meer accucapaciteit en de toekomstige iPhone 7 Plus krijgt ook meer camera, twee om precies te zijn. Dat stelt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo.

Volgens Kuo komt er in september een iPhone 7 Plus met twee camera’s en optische zoom. Apple zou de techniek van het vorige jaar gekochte LinX Imaging gaan gebruiken voor foto’s van DSLR-kwaliteit.

De technologie van LinX combineert verschillende sensoren in een kleine module. Apple kiest er ongetwijfeld voor om deze elegant weg te werken en de iPhone in bovenstaande afbeelding is slechts ter illustratie. Verwacht geen iPhone met twee losse lenzen.

Verschillende cameramodules van LynX.

Geen 3D, wel optische zoom

Volgens de analist gaat Sony wederom de beeldsensoren voor de iPhone 7 Plus-camera maken. Een van de sensoren zou een groot gezichtsveld hebben, terwijl de ander een telelens voor objecten die ver verwijderd zijn. Het algoritme van LinX zou deze twee beelden combineren en zo ook 2 tot 3x ‘optische zoom’ mogelijk maken. In het verleden hebben smartphones ook twee lenzen gebruikt voor het maken van 3D-beelden, maar deze functie zou Apple niet aan gaan bieden.

iPhone 7 en 7 Plus in september

Al in 2014 beweerden insiders dat Apple sleutelde aan een nieuw camerasysteem voor de iPhone met dubbele camera. Met de 5,5-inch iPhone 7 Plus wordt dit mogelijk werkelijkheid. De 4,7-inch iPhone 7 krijgt naar verluidt een ‘gewone’ camera. De toestellen worden in september verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone 7 Plus krijgt dual camerasysteem’
Sluiten