‘iPhone 7 Plus krijgt dual camerasysteem’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De iPhone Plus heeft van alles een beetje meer. Meer schermoppervlakte, meer accucapaciteit en de toekomstige iPhone 7 Plus krijgt ook meer camera, twee om precies te zijn. Dat stelt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo.

Volgens Kuo komt er in september een iPhone 7 Plus met twee camera’s en optische zoom. Apple zou de techniek van het vorige jaar gekochte LinX Imaging gaan gebruiken voor foto’s van DSLR-kwaliteit.

De technologie van LinX combineert verschillende sensoren in een kleine module. Apple kiest er ongetwijfeld voor om deze elegant weg te werken en de iPhone in bovenstaande afbeelding is slechts ter illustratie. Verwacht geen iPhone met twee losse lenzen.

lynx-sensoren
Verschillende cameramodules van LynX.

Geen 3D, wel optische zoom

Volgens de analist gaat Sony wederom de beeldsensoren voor de iPhone 7 Plus-camera maken. Een van de sensoren zou een groot gezichtsveld hebben, terwijl de┬áander een telelens┬ávoor objecten die ver verwijderd zijn. Het algoritme van LinX zou deze twee beelden combineren en zo ook 2 tot 3x ‘optische zoom’ mogelijk maken. In het verleden hebben smartphones ook twee lenzen gebruikt voor het maken van 3D-beelden, maar deze functie zou Apple niet aan gaan bieden.

iPhone 7 en 7 Plus in september

Al in 2014 beweerden insiders dat Apple sleutelde aan een nieuw camerasysteem voor de iPhone met dubbele camera. Met de 5,5-inch iPhone 7 Plus wordt dit mogelijk werkelijkheid.┬áDe 4,7-inch iPhone 7 krijgt naar verluidt een ‘gewone’ camera. De toestellen worden in september verwacht.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Siri

  Balen dat de ‘normale’ 7 niet zo’n turbocamera krijgt. Zou zoiets graag op broekzakformaat hebben…

 • Profielfoto
  QTZ

  Op het moment dat ik de titel las hoopte ik heel even op de optie voor het maken van 3d opnames, maar daar is die tweede lens dus blijkbaar niet voor

 • Profielfoto
  s17574

  Enorm jammer dat de 7 deze tweede camera waarschijnlijk niet krijgt. Ik wil geen 7 plus..

 • Profielfoto
  no_poo

  Balen dat de ‘normale’ 7 niet zo’n turbocamera krijgt. Zou zoiets graag op broeizakformaat hebben…

  Net geswitcht van 6 naar 6 Plus. Dacht ook altijd dat die Plus lomp groot was en onhandig, maar in mijn broeken merk ik maar weinig verschil en in mijn hand is het ook te doen. Tis persoonlijk natuurlijk, maar ik vind zo’n 5,5” 1080p scherm erg fijn!

 • Profielfoto
  Lucas V

  Ja zeker gepikt van htc…

 • Profielfoto
  jackybe67

  Lucas V,

  ik mag hopen dat het hier om een verbeterde versie gaat….

 • Profielfoto
  maconly

  Heb een 6s plus maakt aardige foto’s maar legt het af tegen zo’n galaxy dat soort dingen begrijp ik niet, dat moet bij Apple gewoon beter zijn.

 • Profielfoto
  mmww

  @Siri Ik neem aan dat de 7 plus een kleinere behuizing krijgt dan de 6 plus.

 • Profielfoto
  App69

  Meer zoiets dan?