iPhone 6s: bug bevriest accu-indicator

13 reacties

Wordt het accupercentage of de tijd op je (lock)scherm niet altijd bijgewerkt? Het is een bekend probleem. Apple stelt dat alleen gebruikers van de iPhone 6s (Plus) getroffen zijn en is momenteel op zoek naar een manier om deze bug op te lossen.

In een nieuw support document lezen we dat het probleem vooral voorkomt bij het handmatig aanpassen van de tijd of wisselen van tijdzone. Apple adviseert de klok voorlopig op automatisch synchroniseren in te stellen.

Tijdelijke oplossing

Hoewel Apple alleen spreekt over een batterijpercentage dat blijft hangen, hebben wij ook gemerkt dat de tijd op het lockscreen niet altijd bijgewerkt wordt. Apple omschrijft deze tijdelijke fix:

 • Start je iPhone opnieuw op
 • Ga naar Instellingen → Algemeen → Datum en tijd
 • Zet ‘Stel automatisch in’ aan

De bug wordt waarschijnlijk in iOS 9.3 opgelost. In de meest actuele publieke beta van iOS 9.3 is deze echter nog aanwezig. Bovenstaande fix is overigens geen garantie dat het probleem niet meer voorkomt, maar voorlopig de enige mogelijke oplossing.
accu-tijdzone-001
(Via: MacRumours)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Jerry.w

  Van dit probleem heb ik nog geen last gehad, mischien zou apple wel wat aan de volgende problemen willen doen: mute switch blijft constant naar stil switchen (de silent hud blijft continu staan en van stil af halen is onmogelijk), iphone ontgrendeld zonder benodigdheid van toegangscode of touch id (heel raar probleem, ong een op de vijtig unlocks vereist het toestel geen code), batterij die soms uitvalt bij 30% en soms 3 uur lang op 1% weet te draaien. Het probleem dat blurs niet goed berekend worden, en dat elke blur er opeens heel slecht uitziet en de iphone tergent traag wordt. En nog wat andere minder vaak voorkomende problemen, hopen dat 9.3 een stabielere software wordt

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is dat gele batterij-icoontje ook iets nieuws?
  .
  Ik zag dat onderlaatst ook al bij Raymon’s iPhone. Waarom heb ik dat nog nooit gezien, die van mij is alleen groen of rood.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb zelf een iPhone 6s Plus 128GB maar ik herken dit probleem niet. Ook de problemen die Jerry.w omschrijft herken ik niet. Wel dat heel doms na het scannen van de vinger afdruk de homescreen niet word geopend en dat je zelf moet swipen om dit te openen. Maar nooit zonder code of vingerscan. Ook is de animatie na het openen (uitzoomen op de iconen op je homescreen) soms traag of schokkerig. Dit komt een enkele keer voor. En soms gaat er iets mis in de geluids aansturing na gebruik van Siri. Dan word het geluid blikkerig/stottering, of ik krijg een hard zoem geluid wat pas stopt door een harde reset. Is nu 4x gebeurd sinds begin december.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik heb een iPhone 6S en heb er nooit last van gehad. Draai nu iOS 9.3 beta 1 en ook daar geen problemen….

 • Profielfoto
  LucasH

  @Shmoo

  Batterij icoontje wordt geel wanneer je low power mode (energiebesparingsmodus) in de settings onder batterij aanzet;)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Is dat gele batterij-icoontje ook iets nieuws?
  .
  Ik zag dat onderlaatst ook al bij Raymon’s iPhone. Waarom heb ik dat nog nooit gezien, die van mij is alleen groen of rood.

  Geel = energiebesparing. Die zet je handmatig aan, of kickt er in als je accu minder dan 20 procent is. Omdat iOS 9.3 beta best wat accu slurpt, heb ik m’n iPhone doorgaans de hele dag in energiebesparing staan;-)

 • Profielfoto
  iDeMi

  Geel = energiebesparing. Die zet je handmatig aan, of kickt er in als je accu minder dan 20 procent is. Omdat iOS 9.3 beta best wat accu slurpt, heb ik m’n iPhone doorgaans de hele dag in energiebesparing staan;-)

  Vreemd genoeg vindt Apple dat de gebruikers dat elke keer moeten bevestigen/aanzetten wanneer de batterij bijna leeg is. Als gebruiker verwacht ik de mogelijkheid om in te kunnen stellen dat mijn telefoon dat altijd doet. Naar mijn mening weer een gemiste kans voor Apple.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Oké, daarom heb ik dat gele icoontje nog nooit gezien..(y)

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Ik heb met mijn 5s ook heeel soms dat de tijd even blijft hangen. Dan kijk ik op m’n telefoon voor de tijd, en denk dat genoeg tijd te hebben en als ik dan toevallig weer even kijk is het ineens een stuk later. Gebeurt niet zo vaak maar toch

 • Profielfoto
  bartvds

  Ik heb de tijd-bug ook gezien op mijn 6s plus.
  Tijdens een vlucht (toestel in flight mode, en tijd instellen op automatisch) bleeft de klok een verkeerde tijd aan en bleef de tijd hangen.
  Ook de wereld klok in de klok app was in de war. De tijdverschillen tussen de verschillende tijdzone’s zaten een paar uur mis.Nadat ik “tijd instellen” op manueel gezet had, was de klok weer normaal.

 • Profielfoto
  Joid

  @idemi Nee, een geboden kans aan jou. Want de optie aan of uit is sterk afhankelijk waar jij bent. Ben je een avond uit dan kan het handig zijn om hem aan te zetten, ben je thuis dan is die noodzaak minder hoog. Dus elke keer kan het anders zijn.

  *Zucht omwille van dat eeuwige gezeur over gemiste kans, Apple is de weg kwijt, etc*

 • Profielfoto
  wouwout

  yes mijn partner heeft dit probleem op een 6s plus. Begon bij handmatig tijdzone aanpassen. Batterijpercentage blijft hangen, schiet vervolgens naar beneden. Zelfde symptomen bij opladen. Automatische tijdzone lost het even op maar probleem komt weer terug.

 • Profielfoto
  BIRKWOOD

  Heb mijn iPhone 6s nu al 48uur op 1% batterij staan. Het gekke is, mijn iPhone werkt gewoon. Als ik het oplaad naar 100% dan is het bij gebruik binnen 4 uur terug naar 1%. Maar blijft wel werken. Iemand nog een idee.