Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2016

iPhone 6s: bug bevriest accu-indicator

Wordt het accupercentage of de tijd op je (lock)scherm niet altijd bijgewerkt? Het is een bekend probleem. Apple stelt dat alleen gebruikers van de iPhone 6s (Plus) getroffen zijn en is momenteel op zoek naar een manier om deze bug op te lossen.

In een nieuw support document lezen we dat het probleem vooral voorkomt bij het handmatig aanpassen van de tijd of wisselen van tijdzone. Apple adviseert de klok voorlopig op automatisch synchroniseren in te stellen.

Tijdelijke oplossing

Hoewel Apple alleen spreekt over een batterijpercentage dat blijft hangen, hebben wij ook gemerkt dat de tijd op het lockscreen niet altijd bijgewerkt wordt. Apple omschrijft deze tijdelijke fix:

  • Start je iPhone opnieuw op
  • Ga naar Instellingen → Algemeen → Datum en tijd
  • Zet ‘Stel automatisch in’ aan

De bug wordt waarschijnlijk in iOS 9.3 opgelost. In de meest actuele publieke beta van iOS 9.3 is deze echter nog aanwezig. Bovenstaande fix is overigens geen garantie dat het probleem niet meer voorkomt, maar voorlopig de enige mogelijke oplossing.

(Via: MacRumours)

Reageer op artikel:
iPhone 6s: bug bevriest accu-indicator
Sluiten