Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 januari 2016

iOS 9 nu op drie van de vier iOS-apparaten

De vernieuwingen in iOS 9 slaan aan en steeds meer iOS-gebruikers maken de overstap naar de nieuwste iOS-versie. Apple heeft via zijn developer portal bekend­gemaakt inmiddels dat 75 procent van de iOS-apparaten iOS 9 draait.

Daarmee is iOS 9 populairder dan iOS 8, dat rond deze tijd in 2015 op 68 procent van de iOS-apparaten stond. iOS 7 blijft de snelgroeiende iOS-versie, het gebruiksaandeel stond in januari 2014 op 79%.

Opvallend is dat het gebruik van oudere iOS-versies hoger is dan vorig jaar. Mogelijk te danken aan iPhone 4 of 4s-gebruikers die niet naar iOS 9 kunnen of willen upgraden.

iOS 9 werd vier maanden geleden uitgebracht en bevat onder andere een nieuwe energiebesparingsmodus, 3D Touch en multitasking-functies op iPad. Apple blijft ook in kleine updates nieuwe features toevoegen. Zo bracht iOS 9.1 een berg nieuwe emoji en kunnen we in iOS 9.3 (nu in beta) uitkijken een nieuwe nachtmodus en meer vernieuwingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9 nu op drie van de vier iOS-apparaten
Sluiten