iOS 9 nu op drie van de vier iOS-apparaten

Door: Raymon Mens - 2 reacties

De vernieuwingen in iOS 9 slaan aan en steeds meer iOS-gebruikers maken de overstap naar de nieuwste iOS-versie. Apple heeft via zijn developer portal bekend­gemaakt inmiddels dat 75 procent van de iOS-apparaten iOS 9 draait.

Daarmee is iOS 9 populairder dan iOS 8, dat rond deze tijd in 2015 op 68 procent van de iOS-apparaten stond. iOS 7 blijft de snelgroeiende iOS-versie, het gebruiksaandeel stond in januari 2014 op 79%.

Opvallend is dat het gebruik van oudere iOS-versies hoger is dan vorig jaar. Mogelijk te danken aan iPhone 4 of 4s-gebruikers die niet naar iOS 9 kunnen of willen upgraden.
ios8vsios9-jan
iOS 9 werd vier maanden geleden uitgebracht en bevat onder andere een nieuwe energiebesparingsmodus, 3D Touch en multitasking-functies op iPad. Apple blijft ook in kleine updates nieuwe features toevoegen. Zo bracht iOS 9.1 een berg nieuwe emoji en kunnen we in iOS 9.3 (nu in beta) uitkijken een nieuwe nachtmodus en meer vernieuwingen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Rauzer

  Ik krijg bijna dagelijks een popup met de vraag of ik wil updaten. Irritant, want ik wil mijn iphone 4s niet verder updaten, vanwege de traagheid.

  Weet iemand hoe je dit uit kan zetten?

  Als dat niet kan, heb je je een goede verklaring voor waarom zoveel mensen snel overstappen naar IOS9

 • Profielfoto
  Shmoo

  Deze grafiekjes vertellen ook niet hoeveel mensen van die 75% eigenlijk zouden willen downgraden maar niet kunnen omdat Apple dit niet toelaat.
  .
  Dat is ook een manier om met mooie cijfertjes te goochelen.
  .
  Verder als je eens op het forum kijkt in de Lounge, daar is een topic ‘snelle vragen/antwoorden’ of zoiets. Op een van de laatste pagina’s staat dat probleem ook besproken over die pop-up melding.