iOS 9.3: meer stats in de Activiteit-app

Door: Raymon Mens - 9 reacties

iOS 9.3 (als publieke beta beschikbaar) wordt een flinke update. We blijven maar grote en kleine verbeteringen ontdekken. Vandaag is de Activiteit-app aan de beurt. Apple heeft de app met de gekleurde cirkels uitgebreid met een uitgebreid overzicht van work-outs.

De app heeft een extra tabblad gekregen waarin alle work-outs op maand en soort sport gesorteerd kunnen worden. Een totaal en gemiddeld aantal verbrande calorie√ęn is meteen zichtbaar.

workout-ios9.2vsios9.3
iOS 9.2 (links) en iOS 9.3 (rechts) – Let op het extra tabblad onderaan.

Overzicht per maand

Zoals de naam al doet vermoeden, worden in het tabblad de verschillende sportsessies die gedaan zijn per maand gecategoriseerd. Door op een maand te tikken, wordt een overzicht van de verschillende soorten oefeningen zelf getoond. Alle work-outs die in het verleden zijn gedaan worden ook weergeven, dus wie sinds juli zijn Apple Watch gebruikt om zijn sportsessies bij te houden, krijgt een boel data.

workout-ios9.3-detail
iOS 9.3: Work-outs in een maandelijks overzicht.

Detailweergave en filtering

Per work-out is een detailweergave beschikbaar die het aantal calorie√ęn, de tijd en gemiddelde hartslag weergeeft. Met een filter is het mogelijk om een bepaald soort oefening in het overzicht te tonen. Handig om te zien of je prestaties erop vooruit zijn gegaan.

workout-ios9.3-detailenfilter
iOS 9.3: Gedetailleerde weergave per workout en filter.

De activiteit-app is alleen nuttig voor bezitters van een Apple Watch. iOS 9.3 is als publieke beta beschikbaar en brengt nog veel meer nieuwe features. Eerder publiceerden we een compleet overzicht met alle grote en kleine vernieuwingen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Nu nog wat meer soorten workouts want bij mij is het altijd other…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Wat mij eigenlijk opvalt is dat de activiteiten app een van de weinige Apple apps is die een donkere/zwarte UI heeft. De meeste zijn blanco.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat komt door de relatief felle kleuren van de cirkels, als je deze op een witte achtergrond zou plaatsen worden ze amper leesbaar en krijgen ze minder gevoel. Vooral het groen/geel is pijnlijk op een witte achtergrond.
  .
  Ik merkte dit zelf toen ik een Activity app integratie op een WordPress site wilde maken. Wit en zwarte achtergrond. Zie het verschil.

  .

 • Profielfoto
  Roy Hendriks

  Ik vind het persoonlijk erg onhandig dat het horloge niet pro actief is en zelf nadenkt. Het horloge ziet toch welke activiteit je aan het doen bent.

  Elke keer moet je aangeven welke activiteit je gaat doen. Erg omslachtig.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies dat zijn van die beginnersfouten waar Apple mee zit. Je kunt voor 45,- een Jawbone UP kopen en die kan zelf al herkennen wanneer he aan het sporten bent en zorgt dan automatisch dat dit bijgehouden wordt. Wanneer de app/device merkt dat je gestopt bent met sporten dan krijg je een melding met de vraag welke sport je aan het doen was.
  .
  Zo simpel kan het zijn. Apple had Jawbone moeten kopen dan was FitBit nu uitgespeeld.

 • Profielfoto
  Niels

  Apple zou zoveel meer ontwikkeling doormaken als het meer bedrijven opkocht, maar dan kunnen ze de claim niet maken dat ze zelf de ‘bron’ van innovatie zijn.

  Nee, ze vinden liever zelf het wiel opnieuw uit en brengen als gevolg functies 3-4 jaar n√° de concurrentie uit. Intussen is deze mijlen verder vooruit en inmiddels bezig met allerlei nieuwe dingen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik vind het niet echt een verbetering. Het is mooie onduidelijkheid. Gewoon nog een rondje als de teller vol zit. Dit kan je op veel handigere manieren visualiseren. Ook als je een overzicht wil zien van een week, maand, of een jaar.

  Wat visualisatie van statistiek zou Apple zou eens moeten kijken hoe polar dit doet met flow.polar.com en de Flow app.

  Als ze een variatie willen zien dan zijn strava en runkeeper ook goede voorbeelden.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Nielsdam

  Je hoeft niet een bedrijf op te kopen natuurlijk als je het ook kan sherlocken.
  Maar ik ben het met je eens dat Apple nog wat doorontwikkeling kan gebruiken.

 • Profielfoto
  bugboy

  Waarschijnlijk weer een app op je toestel die je niet van je startscherm kunt halen…