Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 januari 2016

iOS 9.3 telt datagebruik Wi-Fi-assistentie

Met de eerste beta van iOS 9.3 reageert Apple op kritiek op de Wi-Fi-assistentie die in iOS 9.0 geïntroduceerd werd. Deze functie switcht bij een slecht Wi-Fi automatisch naar mobiele data zodat de verbinding stabiel blijft. Het kost echter ook meer data.

In iOS 9.3 krijgt Wi-Fi-assistentie een datateller. Te vinden bij Instellingen > Mobiel Netwerk > Wi-Fi-assistentie. De functie is in iOS 9 standaard ingeschakeld en zorgt soms voor onverwacht hoog datagebruik.

Datavreter?

Wi-Fi-assistentie zou alleen bij een uiterst slechte Wi-Fi-verbinding mobiele data gebruiken. Toch is Apple sinds de introductie van iOS 9 in september al twee keer aangeklaagd door consumenten die de functie een datavreter noemen en een extra rekening van hun telecomprovider kregen. Er wordt 5 miljoen schadevergoeding geëist. Apple support schrijft het volgende:

  • Wi-Fi-assistentie schakelt niet automatisch over naar mobiele data wanneer u dataroaming gebruikt.
  • Wi-Fi-assistentie werkt alleen wanneer apps actief zijn op de voorgrond en wordt niet geactiveerd wanneer materiaal op de achtergrond wordt gedownload.
  • Wi-Fi-assistentie wordt niet geactiveerd bij bepaalde apps van andere fabrikanten die audio of video streamen of bijlagen downloaden (zoals e-mailprogramma’s) omdat deze een grote hoeveelheid data kunnen verbruiken.

Meer vernieuwingen in iOS 9.3

iOS 9.3 wordt in maart verwacht en bevat een aantal interessante nieuwe functies. Zo is er een nachtmodus en kunnen notities afgeschermd worden met wachtwoorden. In dit artikel lees je meer over de vernieuwingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9.3 telt datagebruik Wi-Fi-assistentie
Sluiten