Honeywell komt met Lyric Round HomeKit-thermostaat

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Als het op slimme thermostaten aankomt is Nest de hipste keuze, maar ook Honeywell, de oervader van de thermostaat, laat van zich horen. Het bedrijf heeft een nieuwe versie van zijn Lyric Thermostat aangekondigd die ook werkt met Apple’s HomeKit.

De tweede generatie Lyric Round Wi-Fi Thermostat is een moderne slimme thermostaat met functies als geofencing, bewegingsdetectie is zelfleren. Door de toevoeging van HomeKit is het apparaat ook via Siri te bedienen.

Het uiterlijk van de Lyric Round is ongewijzigd tegenover de eerste generatie. Dat geeft niet, want met zijn ronde vorm en glazen afwerking is het een strak ontwerp. Het touchscreen toont de actuele temperatuur en status. De randen worden oranje bij het opwarmen van de woning, blauw bij koelen en groen in stand-by stand. De thermostaat heeft een diameter van 7,6cm.
lyric-lifestyle-16x9
De Lyric Round met HomeKit is aangekondigd tijdens CES 2016 in Las Vegas en heeft naast HomeKit ook ondersteuning voor Samsung SmartThings en een app voor de Apple Watch. Het apparaat gaat op de Amerikaanse markt $250 kosten. Onbekend is waneer de thermostaat naar Nederland komt en of er ondersteuning voor modulerende ketels is.

honeywell-driegen
Bij half Nederland aan de muur: drie generaties Honeywell thermostaat.

De vorige generatie Lyric Round zou in september 2015 op de Nederlandse markt verschijnen, maar dat is er niet van gekomen. Tot nu toe is alleen de simpelere Round Connected en Evohome verkrijgbaar. We hebben Honeywell om meer informatie gevraagd en zullen dit artikel later bijwerken.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Nest misschien de hipste keuze (kwestie van smaak), maar is ook de slechtse, naast een vernietigende testuitslag van de Consumentenbond vorige jaar, blijkt dat de deze thermostaat, ook het nieuwste model, met modulerende CV ketels niet goed te werken..

  Hun reactie in 2015? “daar gaan we volgend jaar wel eens naar kijken..”

  De reden zou zijn dat in de US weinig modulerende CV ketels zijn, dus laat die paar mensen in Nederlkand maar wachten.. wel adverteren natuurlijk en de volle prijs vragen!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je dit soort dingen ziet dan kun je alleen maar steeds meer respect krijgen door bedrijven als NEST.
  .
  Al 10 jaar op de markt met een thermostaat die nog steeds het mooiste design van allemaal heeft. Niet geheel onbelangrijk voor een product dat ongeveer 10 jaar in je huiskamer aan de muur moet hangen of op een kastje staan.
  Ik vind het eigenlijk best wel triest dat als ik naar de afbeelding kijk van Honeywell dat ik dan eigenlijk die gouden simpele draai-thermostaat met dat kwikbolletje erin nog steeds het mooiste vindt van allemaal. Ik denk dat je als bedrijf dan ergens een fout hebt gemaakt als je dat ding niet digitaal hebt nagemaakt. Dezelfde bekende uitstraling maar dan digitaal.
  .
  Kijk het verschil, alleen naar de site + product kijken en de heel beleving van iets als een thermostaat levert je al een stijve op laat staan als je het ding echt aan de muur hebt hangen en je net zo’n gelukkige familie thuis hebt zitten als op deze plaatjes.
  https://nest.com/nl/thermostat/meet-nest-thermostat/

 • Profielfoto
  Kevin

  250,– is zwaar overpriced.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Shmoo, je vergeet het allerbelangrijkste detail: Nest is van Google dus een vette NO GO

 • Profielfoto
  xaddict

  @shmoo, 10 jaar??? Eerder 4, waarvan 1 jaar niets meer dan speculatie.

  Anyways, Ik had eerst de middelste Honeywell en was daar tevreden mee. Nu heb ik een nieuwe cv-ketel gekregen en daar “kreeg” ik gedwongen een Nefit (nog nooit eerder van gehoord) dingetje bij. Ik kan nu niet meer op het display zelf zien of er wordt verwarmd of niet. En er zit een drukknop op die tot nog toe niets doet. Dus terwijl bedrijven als nest en Honeywell vooruit gaan gaat de huurbouw achteruit. Woningcorporatie is woonwenz. Niet aan beginnen!!

 • Profielfoto
  leavestone

  @Luuk Lamers die tweede heb ik net opgehangen in combinatie met een homewizard. @JoopJoopJoop je vergeet de Chronotherm 3 die in meer huishoudingen hangt dan de nummer 2.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ik heb al een ruim jaar het systeem van EVOHOME in gebruik en kan er weinig negatiefs over melden; het werkt en het doet wat het moet doen.

  Er zijn wel een aantal voordelen tov. NEST oa. de zones die je kan instellen. Wij hebben een aantal zone’s in ons huis; woonkamer, badkamer, etc. die afzonderlijk aangestuurd worden op verschillende tijden. Bijv. enkel in de ochtend is de badkamer warm.

 • Profielfoto
  Martin67

  Leuk deze discussie op de main page.

  In het gadget forum zijn al enkele voorbeelden genoemd inzake slimme thermostaten.

  Zie deze link:
  Slimme Thermostaat in Gadget Forum

  Ik moet @Shmoo gelijk geven, Dat Honeywell qua design de plank flink mis slaat. Ik vind dat wanneer je zo’n klassieker als de Round hebt, je toch ook in staat moet zijn om zoiets digitaal te reproduceren.

  Echter hun Evohome systeem is wel de beste slimme thermostaat die op dit moment te koop is, maar ook het duurste.

  Ik vraag me ook af wat de toegevoegde waarde is, van het compatibel zijn met HomeKit van Apple. Mijn slimme thermostaat (Nefit) werkt perfect met de app op onze iPhone’s (Geofencing) en iPads.

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Ik heb net de round connected gekocht, werkt prima. Je zou zeggen dat deze via een firmware update ook wel met Homekit moet kunnen werken?