Gerucht: iPhone 7 Plus krijgt meer accu, meer opslag

Door: Raymon Mens - 20 reacties

Het eerste iPhone-gerucht van het nieuwe jaar (gelukkig nieuwjaar!) is mogelijk goed nieuws voor iedereen die méér wil. Niet alleen meer accucapaciteit, maar ook meer opslagruimte. Volgens het Chinese blog MyDrivers worden beiden door Apple vergroot.

Bronnen binnen de productieketen melden dat de accucapaciteit van de iPhone 7 Plus wordt vergroot van 2750 mAh naar 3100mAh en dat het toestel leverbaar zal zijn met maximaal 256GB opslagcapaciteit.

Als de iPhone 7 Plus in september inderdaad met een batterij van 3100mAH op de markt komt, heeft Apple een ander besluit genomen dan vorig jaar. De iPhone 6s Plus kreeg in 2015 ongeveer 5 procent minder accucapaciteit van de iPhone 6 Plus uit 2015. Dit jaar zou er juist 350mAh bijkomen.
iphone-sizes-trans
De iPhone 7 komt pas in september op de markt, maar Apple is nu al bezig met het selecteren van onderdelen. Daarom zien we vroeg in het jaar al de nodige geruchten van insiders bij toeleveranciers. Mogelijk hoeven we dit jaar niet tot september op een nieuwe iPhone te wachten. Naar verluidt werkt Apple aan een nieuwe 4-inch iPhone die ook een grote accu krijgt en in maart uit de doeken gedaan wordt.

Accucapaciteit 5,5-inch iPhone door de jaren

 • iPhone 6 Plus (2014): 2,915 mAh
 • iPhone 6s Plus (2015): 2750 mAh
 • iPhone 7 Plus (2016 – gerucht): 3100mAh

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  TandMac

  Mooi,
  vooral de, mogelijks , grotere accu zal de doorslag geven om een nieuwe aanschaffen.
  Want de update naar iOs 9.2 maakt van mijn 4s een toestel dat wel 10 jaar oud lijkt qua snelheid.

 • Profielfoto
  Kees123

  Ik ben erg benieuwd wat Apple gaat doen dit jaar. Ik ben op dit moment eigenaar van een iPhone 6 Plus, maar iOS 9 draait zo ontzettend schokkerig op dit toestel. Responstijd door de trage animaties lijkt ook steeds erger te worden. Kunnen die animaties niet eens een keer anders of sneller? Zelfs wanneer je de animaties uitzet doet ie de animaties nog steeds in de achtergrond want soms kan je gewoon 2 seconde nergens op drukken. Ook bij de 6s (Plus) is dit het geval. Verder is dat toestel wel heel snel, maar wordt het gewoon afgeremd in soepelheid door de brakke animaties. Dat doet een Nexus 6P die ik laatst in de Media Markt even aan de tand voelde toch veeeeeeel beter. Ik heb laatst de prijs tussen de Nexus 6P 32GB en 6S Plus 64GB vergeleken bij KPN met mijn abonnement, en daar waar je bij de Nexus 150 euro moest bijbetalen was dat bij de iPhone maar liefst 550 euro. En dan heb je al een tweejarig abonnement met vast 37,50 per maand.

  De iPhone 7 moet voor mij veel kleinere randen, stereospeakers, draadloos en snelladen, 32GB instap, sterk verbeterde camera en betere animaties krijgen. Ook zou het toch een keer mooi zijn als Apple gewoon meegaat in de specs game en er een dikke accu ingooit zoals deze geruchten. Alleen dan overweeg ik er zoveel voor te betalen. Ze houden de laatste jaren teveel in om dingen te bewaren voor volgend jaar, maar breng nou gewoon eens een beest van een toestel uit. Laat zien wat je kunt. Alleen dat kan zo een flink prijskaartje nog rechtvaardigen. En dit komt van een die-hard Apple fan die werkelijk alles van Apple in huis heeft staan.

 • Profielfoto
  petje1

  JA….. Duh…en een blauw knipperlicht voor als je links of rechts afslaat.

 • Profielfoto
  mslik

  De iPhone 7 moet voor mij veel kleinere randen, stereospeakers, draadloos en snelladen, 32GB instap, sterk verbeterde camera en betere animaties krijgen. Ook zou het toch een keer mooi zijn als Apple gewoon meegaat in de specs game en er een dikke accu ingooit zoals deze geruchten. Alleen dan overweeg ik er zoveel voor te betalen. Ze houden de laatste jaren teveel in om dingen te bewaren voor volgend jaar, maar breng nou gewoon eens een beest van een toestel uit. Laat zien wat je kunt. Alleen dat kan zo een flink prijskaartje nog rechtvaardigen. En dit komt van een die-hard Apple fan die werkelijk alles van Apple in huis heeft staan.

  Nou volgens mij brengt apple altijd het beste wat ze te bieden hebben. Overal is over nagedacht. Als het er niet in zit is het omdat of apple het niet nodig vindt (temp sensor bijv. in de samsung) of dat apple vindt dat het nog niet rijp, professioneel of goed genoeg is. Tuurlijk zijn er wel verbeter punten, maar Apple doet weinig zonder een reden, of je dat nou een goede vindt of niet.

  En als ik dan kijk naar prijzen van de vergelijkbare samsungs, die op benchmarks niveau niet kan tippen aan de 6S maar wel duurder kosten, dan vraag ik me af of je echt zoveel beter af bent.

  Ook ben je flink genaaid met dat abonnement. Mijn vrouw heeft vorige maand nog een goudroze 6S aangeschaft met een abbo van 35,- euro per maand voor 1 jaar en 100,- euro bij betalen. Advies is dan ook in deze, lekker bij KPN wegblijven daar betaal je de hoofdprijs.

  Ik zou me eerst verdiepen voordat je dit roept, sorry dat ik het zeg. Ik kan me echt totaal niet vinden in je argumenten. just my two cents.

  ONTOPIC

  Ik vind het allemaal prima. Ik hoop ten zeerste dat die 4″ er komt. Dan gaat mijn 6 eruit. Ik kan niet wennen aan de grootte van de Telefoon. Als dan ook nog de accu langer mee gaat prima. Ik laad hem toch dagelijks in de auto op dmv een actieve houder, dus aan leegloop heb ik een broertje dood.

 • Profielfoto
  Spam

  Ik ben erg benieuwd wat Apple gaat doen dit jaar. Ik ben op dit moment eigenaar van een iPhone 6 Plus, maar iOS 9 draait zo ontzettend schokkerig op dit toestel. Responstijd door de trage animaties lijkt ook steeds erger te worden. Kunnen die animaties niet eens een keer anders of sneller? Zelfs wanneer je de animaties uitzet doet ie de animaties nog steeds in de achtergrond want soms kan je gewoon 2 seconde nergens op drukken. Ook bij de 6s (Plus) is dit het geval. Verder is dat toestel wel heel snel, maar wordt het gewoon afgeremd in soepelheid door de brakke animaties. Dat doet een Nexus 6P die ik laatst in de Media Markt even aan de tand voelde toch veeeeeeel beter. Ik heb laatst de prijs tussen de Nexus 6P 32GB en 6S Plus 64GB vergeleken bij KPN met mijn abonnement, en daar waar je bij de Nexus 150 euro moest bijbetalen was dat bij de iPhone maar liefst 550 euro. En dan heb je al een tweejarig abonnement met vast 37,50 per maand.

  De iPhone 7 moet voor mij veel kleinere randen, stereospeakers, draadloos en snelladen, 32GB instap, sterk verbeterde camera en betere animaties krijgen. Ook zou het toch een keer mooi zijn als Apple gewoon meegaat in de specs game en er een dikke accu ingooit zoals deze geruchten. Alleen dan overweeg ik er zoveel voor te betalen. Ze houden de laatste jaren teveel in om dingen te bewaren voor volgend jaar, maar breng nou gewoon eens een beest van een toestel uit. Laat zien wat je kunt. Alleen dat kan zo een flink prijskaartje nog rechtvaardigen. En dit komt van een die-hard Apple fan die werkelijk alles van Apple in huis heeft staan.

  De 6 Plus heeft 1 grote design flaw: te weinig geheugen. Het is onbegrijpelijk dat Apple heeft beknibbeld in deze prijsklasse. Dit probleem hebben ze opgelost in de 6S Plus (2GB ram) maar ze laten de 6 plus mensen flink in de kou zitten. Uiteindelijk mijn stramien; ik ga altijd voor het s model zodat de kinderziektes uit het design zijn.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Spam,

  bij mijn iPhone 6 heb ik hier echt geen problemen mee.

  Kees123,

  misschien moet je eens een volledige herinstallatie doen.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Is de iPhone 7 Plus dan ook 7,77″?

  Blah blah. Ik wil een nieuwe 4″ iPhone in de collectie. Of die ook in mijn collectie komt zie ik daarna wel.

 • Profielfoto
  Afroman

  32Gb, 64Gb en 128 Gb voorzie ik voor de iPhone 7.
  In het allergunstigste geval komt 256 Gb op de markt en wordt 32 Gb vergeten, maar dat geloof ik niet want die modules worden verkocht in de iPad Pro(en zal me niets verbazen dat het doorgaat naar de iPhone)

  Maar ja, de prijzen van opslagcapaciteit zakt steeds verder naar beneden. Ik ben voor deze ontwikkeling. iedereen roept wel dat Cloud-services de toekomst is. Maar als je kijkt naar hoe hoge resolutie beelden we schieten tegenwoordig met videos en foto’s.(een gemiddelde smartphone heeft 13 megapixels en 1080p en een gemiddelde vlaggenschip zelfs 4K). Dat gaat echt niet lukken met je 32 Gb. Zeker niet als je ook nog apps wilt hebben op je apparaten.

  Dus kom maar op.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @Kees123: ik heb hier een iPhone 6s liggen en die is razendsnel. Ik zie geen enkele schokkende animatie, laat staan dat er ergens lag op zit.

 • Profielfoto
  App69

  iPhone 5C geen problemen met iOS9.

 • Profielfoto
  Nummer 14

  @Kees124, zeker dat je iOS 9 draait op een iPhone 6? Jou problemen lijken meer op een iPhone 5 die een of andere JailBreak draait. Ik vraag mij af waar jij je op baseert want een iPhone 6s (Plus) gaat niet schokken in de animaties, gewoon niet. Het feit dat je naar Media Markt gaat is ook fijn om te weten en ik vraag me al helemaal af of dat je nu zelf gewoon de cijfertjes verzint want ze kloppen van geen kanten.
  Ik reien even uit:

  37,50×24=900 900+550=1450
  Ik ga er vanuit dat het een basisabonnementje van €10-€15 is dus dat is na 2 jaar €240-€360 doe dat van de totaalprijs €1450, dan heb je €1250-€1090, dat voor een iPhone van €849, dat is dan €401-€241 pure winst voor KPN, dus zou je nu even eerlijk willen zijn of de accidentele nullen die er teveel staan te verwijderen?;-) Kleinere randen maken mij niet uit, zolang het geheel goed aanvoelt is het goed:p Stereo-speakers altijd leuk, draadloos opladen is altijd wel een leuke extra, niet essentieel maarja, waarom niet, en kan iemand met kennis me hier even bijstaan? Is snelladen niet gewoon een adapter met een hoger ampèrage? Als je nu een powerbank met output van 4mAh hebt laad je iPhone toch ook maar gewoon 4x sneller op? 32GB, goh ik stel er mij nog vragen bij… ik ken mensen die met hun 16GB toekomen, mensen die een iPhone gebruiken met slechts enkele apps, die met Mail, Safari, Telefoon en Berichten blij zijn, en aan zij die het dramatisch vinden en er niet blij mee zijn, er is ook 64GB of 128GB hoor;-) enja, volgens mij zijn de camera’s van de iPhone 5s, 6 en 6s met fantastische innovaties gelanceerd, wat uiteraard ook weer bij de iPhone 7 mag gebeuren:p en de animaties zijn goed, geloof me:D en als je bedoelt met je specs een OctaCore tegen 2.x Ghz, dan weet ik al helemaal genoeg, dikkere accu is altijd mooi meegenomen.
  @msilk helemaal mee eens over je eerste 2 alinea’s

  @spam wat extra geheugen is altijd fijn, al denk ik dat voorlopig 2GB toch wel even genoeg is, 1GB werkt ook al prettig, en als je aan het vergelijken bent met Android met je 3-4GB, wel, iOS heeft een hoop minder nodig, niet alleen gaat Android er zoal slordig mee om waardoor er altijd een deel niet wordt gebruikt, maken iOS en OS X gebruik van Compressed Memory, puur Software-matig, hierdoor gaat het inactief geheugen worden samengeplet zodat er plaats vrijkomt voor programma’s etc., hierdoor kan je bv op 1GB RAM 1,5GB aan programma’s zetten.

 • Profielfoto
  steveb

  zwak
  andere merken hebben al een nieuwe batterij techniek
  li polymer

  brengt bij de oukitel k6000 naar een 6000mah batterij
  en binnenkort zelfs 10000 mah (= 3x iphone 6s plus)
  in dit toestel http://www.oukitel.cc/english/news/201507/63.html

  tijd dat daar eens wat ingenieurs weg gekocht worden door apple

 • Profielfoto
  Djinns

  Gezien het prijskaartje verwacht ik een grotere batterij, meer RAM geheugen en standaard meer opslag. Kost tenslotte allemaal 2x niets en het zou de iPhone (los van het OS) zijn prijs pas waard maken.

 • Profielfoto
  Kees123

  @Nummer14

  Jij denkt zeker dat ik er de ballen verstand van heb. Ik ga al mee sinds de iPhone 3G en en heb sindsdien elke iPhone tot de iPhone 6 Plus gehad met uitzondering van de iPhone 5. Ik weet dondersgoed waar ik over praat met de iPhone 6 Plus en ben ook zeker niet de enige in m’n omgeving die dit toestel heeft. Als ik muziek luister en ik ga even het nieuws lezen in een paar andere apps, dan hakkert zelfs m’n muziek omdat het werkgeheugen vol zit. Af en toe tussen wat apps switchen zorgt ook direct voor behoorlijke animatielag. Een toestel wat me een jaar terug 899 euro heeft gekost, nu al in gebruik zo brak als een telefoon van zeker 3 jaar oud. En even over de iPhone 6s (Plus) en de animaties, lees dit artikel maar even:

  http://www.iculture.nl/ios-3-sneller-dan-ios-8/

  Hier wordt haarfijn uitgelegd waarom de animaties van het nieuwe iOS, sinds iOS 7 zo brak zijn, ongeacht hoeveel rekenkracht het toestel wel niet krijgt.

  Verder is het abonnement van KPN 5GB en 200 minuten. Sim only kost dat abonnement 25 euro per maand voor een tweejarig contract. Je betaald dus 12,50 x 24 = 300 euro + 550 euro voor een iPhone 6s Plus 64GB. Je krijgt zelfs korting van KPN met een dikke bundel en het beste netwerk van Nederland, en nog is het toestel onverantwoord een paar 100 euro duurder dan z’n directe concurrenten die vandaag de dag zeker niet onder doen.

  En waarom, waarom in hemelsnaam verdedig jij het feit dat Apple ongelofelijk beknibbeld en nog steeds voor 16GB kiest? Dit kan je gewoon niet recht praten. De concurrenten hebben zonder ook maar een meer prijs te vragen al 32GB als basis om de gebruikerservaringen van hun gebruikers fijner en zorgelozer te maken. Dat mag toch wel verwacht worden eind 2015 en in 2016? Met 4K video opnemen, scherpere schermen en grotere apps met meer functionaliteiten. Nog iets, waarom heeft de iPhone 6s niet gewoon optische beeldstabilisatie?

  Begrijp me niet verkeerd, het zijn absoluut goede toestellen maar de laatste tijd maakt Apple erg gierige keuzes, van de 1GB RAM in de 6 Plus tot de 16GB instap modellen anno 2015/2016 en een 5400RPM harde schijf in de 4K iMac. En de software is met de jaar buggyer geworden en iOS 9 heeft weinig opgelost. Al met al is het gewoon tijd voor grote veranderingen in mijn ogen, want de concurrentie wordt steeds beter en de premium prijzen zijn straks nauwelijks meer te verantwoorden als je voor de helft een net zo goed product kan kopen. Maar blijf vooral lekker op je wolk zweven. Ik zeg niet dat Apple gedoemd is want het is het grootste tech bedrijf te wereld en heeft zeker wat in petto, maar het moet er weer uit ipv alleen maar aan de aandeelhouders en winst te denken.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  256GB zou heel mooi zijn, vooral met 4K. 16/32GB moet eruit…

  Ook voor de ipad pro is 32GB eigenlijk belachelijk. 128/256GB had de standaard moeten zijn, maar goed…

  Ik ben heel erg benieuwd wat er gaat komen:-)

 • Profielfoto
  Nummer 14

  @Kees123, ik vind dat op zijn zachts gezegd toch wel zéér merkwaardig. Indien je BlueTooth headphones gebruikt kan ik het nog begrijpen maar bedraad gaat je muziek toch niet plots uitvallen en terug beginnen en haperen door andere apps te gebruiken:o Ik moest er even mijn wenkbrauwen bij fronsen ;p enfin, en wat dat artikel betreft, iOS 7 kwam nu eenmal met langere, tragere animaties, in het artikel staat dat de animaties lang duren, niet dat ze haperen en blijven steken, dit heeft uiteraard niets met rekenkracht te maken maar zoals je wel weet met iOS op zich, de animaties blijven
  vloeiend lopen zonder hakjes. Nouja, dat abonnement begrijp ik nu wel beter, al vind ik het nog altijd raar dat die 6P van €649 voor €150 de deur uit gaat en die iPhone van €949 voor €550, bij de 6P geeft KPN dus gewoon een €100 extra cadeau, niet perse de schuld van je iPhone, maar ik begrijp je punt, €400 verschil… Dat is inderdaad stevig, en geef eens enkele van die concurrenten als je wil :-), wat CPU-benchmarkscores betreffen kunnen die concurrenten van een paar €100 minder niet tippen vrees ik, qua grafische kracht blaast hij ze zonder pardon omver:) . En goh, verdedigen is een groot woord, misschien is mijn visie wat anders overgekomen, ik zou het heus niet erg vinden moesten ze een 32GB als standaard zetten, mij persoonlijk boeit het niet omdat ik weet dat ik daar nog altijd niet mee toe kom. Ik bedoel gewoon dat er ook nog van die mensen zijn die hun iPhone enkel voor basisdoeleinden gebruiken of het oke vinden om hun Foto’s en Video’s in de Cloud te zwieren, wat muziek op hun iPhone zetten, en dan nog enkele kleine spelletjes of wat Social Media apps, als zij hier genoeg mee hebben is dat toch leuk voor hen? Hebben wij geen zaken mee he;-) . Wat belangrijk is voor je een iPhone koopt is natuurlijk dat je weet hoeveel opslag je nodig hebt, het is nu eenmaal zo dat de huidige opties 16, 64 en 128 zijn, je kan zeuren en klagen zoveel je wil maar die gaan voor de 6s in geen geval veranderen, uiteraard. Als 16 dus niet genoeg is dan kan je nadenken of je geen 64 zou nemen, als je vindt dat die sprong te groot is dan is dat zo en dan koop je hem niet. Ik ga trouwens ook niet ontkennen dat de sprongetjes wel duur zijn, maar het is nu eenmaal zo, daar valt jammer genoeg niet veel aan te veranderen, we kunne enkel hopen :^)… En om dus duidelijk te zijn, ik zou het zeker niet slecht vinden moest er een 32 als standaard komen, maar dan komt waarschijnlijk de volksopstand tegen de 64 die dan weer €100 duurder zou zijn, snap je:p , ik zie het eerder zitten om dan een 32-128-256 aan te nemen. Apple zou ook voor uitbreidbaar geheugen kunnen kiezen, maar ik denk dat het probleem is dat er zo mensen goedkope SD-kaartjes gaat kopen met een lagere snelheid waardoor de data die erop staat minder snel zou laden, ik vraag me bv. af hoe burstmodus van 10 foto’s per seconde, met zo’n random SD-kaartje met een lage schrijfsnelheid gaat gaan. Zou jij het persoonlijk zien zitten dat Apple zelf een custom type geheugenkaarten voor hun iPads, iPods en iPhones zou aanbieden? En van die optische beeldstabilisatie, dat is volgens mij om de Plus toch wat extra exclusiviteit te geven, anders is er ‘enkel’ dat betere scherm en betere batterij. Maar ik moet zeggen dat ik meer dan tevreden ben van de DIS op mijn iPhone 6:-)
  Ik weet niet met zekerheid of je het zo bedoeld maar je zegt dus daar ook van de 1GB RAM in de 6 Plus, persoonlijk zou ik het niet zo leuk vinden moest de 6(s) Plus snellere hardware hebben gekregen, batterij en scherm is normaal bij een groter model (OIS heb ik nog nooit gebruikt ofzo dus niet dat ik er een goed oordeel kan over hebben of het nu veel verschil is met DIS). Men zou wel kunnen zeggen dat de iPhone 6(s) Plus een lichte hogere klok zou kunnen krijgen (ik spreek over 50-100Mhz). Het is inderdaad wel merkwaardig van die 5400RPM maarja, ik zeg het, het is nu eenmaal zo, als men hem niet moet, moet men maar de upgrade nemen, wat ik bedoel is dat als je de 16Gb of 5400RPM een drama vindt, stel je dan voor dat deze niet bestaan en dat je de prijs van wat voor jou een rechtvaardig instapmodel (bv 64GB of PCIE Flash-opslag) lijkt, als basisprijs aanschouwt, zo denk ik dat als men 64GB als HET minimum aanschouwt dat een iPhone 6s dus €849 kost, te nemen of te laten, ik wil niemand aanvallen of wat dan ook hoor ;p, maar ik hoop dat je snapt wat ik wil zeggen, roepen dat een 16GB schandalig weinig is gaat niet veel uithalen, zie de 64GB dan als een (al dan niet duur) instapmodel. En ik heb m’n vorige post opnieuw gelezen en ik moet zeggen dat ie eigenlijk wat agressief overkomt als ik hem zo lees, excuseer me hiervoor, niet zo bedoeld!:p

 • Profielfoto
  sonthuy

  En om dus duidelijk te zijn, ik zou het zeker niet slecht vinden moest er een 32 als standaard komen, maar dan komt waarschijnlijk de volksopstand tegen de 64 die dan weer €100 duurder zou zijn, snap je:p , ik zie het eerder zitten om dan een 32-128-256 aan te nemen. Apple zou ook voor uitbreidbaar geheugen kunnen kiezen, maar ik denk dat het probleem is dat er zo mensen goedkope SD-kaartjes gaat kopen met een lagere snelheid waardoor de data die erop staat minder snel zou laden, ik vraag me bv. af hoe burstmodus van 10 foto’s per seconde, met zo’n random SD- phau thuat nang nguc chay xe gia bao nhieu

 • Profielfoto
  sonthuy

  weinig is gaat niet veel uithalen, zie de 64GB dan als een (al dan niet duur) instapmodel. En ik heb m’n vorige post opnieuw gelezen en ik moet zeggen dat ie eigenlijk wat agressief overkomt als ik hem zo lees, excuseer me hiervoor, niet zo bedoeld nang nguc an toan nhat

 • Profielfoto
  sonthuy

  ereid is op de smartwatch-markt. Velen zullen het bedrijf vooral van de rekenmachine’s kennen, toch maakt het Japanse elektronicabedrijf ook al enige tijd Bluetooth-horloges. dia chi nang nguc o tphcm

 • Profielfoto
  sonthuy

  De ferme taal van de topman zal ongetwijfeld aankomen bij onder andere Apple en Samsung. Kashio stelt dat nâng mông nội soi an toàn và hiệu quả Casio goed voorbereid is op de smartwatch-markt. Velen zullen het bedrijf vooral van de rekenmachine’s kennen, toch maakt het Japanse elektronicabedrijf ook al enige tijd Bluetooth-horloges.