Facebook start wereldwijde uitrol live video

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Ongeveer een jaar geleden ontketende de app Meerkat een nieuwe hype. Iedereen kon direct vanaf zijn iPhone livestreamen en al snel volgde Twitter met de vergelijkbare dienst Periscope. Nu is ook Facebook klaar voor livestreams.

Het sociale netwerk start vandaag met live video voor iedereen. De hele VS is per direct voorzien en de komende weken kunnen andere landen uitkijken naar een livestream-icoon in de Facebook-app.

Het starten van een livestream gebeurt direct vanuit het status update-scherm. Een nieuwe knop opent de camera, laat je een omschrijving invullen en de livestream verschijnt direct op de nieuwsfeed van je vrienden. Kijkers kunnen zich abonneren op livestreams van vrienden en een seintje krijgen wanneer iemand live is.

De functionaliteit lijkt verder erg op die van Meerkat en Periscope. Het aantal kijkers is constant zichtbaar en kijkers kunnen reacties achterlaten die direct weergeven worden. Nu de hamvraag: is Facebook te laat of gaat livestreamen op het grootste sociale netwerk ter wereld pas écht doorbreken?

facebook-live
Klik/tap voor groter.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Eprom

  Nou fantastisch hoor.
  Na berichtjes als “ik zit te poepen” kunnen we dat nu ook live zien.:roll:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Intelligente reactie ja.;)

  Ik ‘heb’ alleen al drie Facebook-groepen waar dit zeer interessant voor is.
  Zonder dat mensen weer specifiek ergens anders aangemeld moeten zijn (Meerkat en consorten), kunnen we dan live-streams verzorgen voor de thuisblijvers.

  Denk aan Facebook-pagina’s en -groepen van bands, verenigingen (muziek-, toneel en sport), etc. Daar is dit gewoon heel leuk voor.

 • Profielfoto
  Eprom

  Je moet niet alles zo serieus nemen, KW.:grin:

 • Profielfoto
  penseel

  Wat een dom gedoe de mensheid wordt steeds dommer!

 • Profielfoto
  polansky

  Ik zie hier zeker meerwaarde in voor Vloggers én bedrijven met betrekking tot productpresentaties, seminars etcetera.

  Ook zie ik mogelijkheden met betrekking tot het brengen van ‘live nieuwsfeeds’ bij grote gebeurtenissen in de wereld. Daarmee wordt het dus ook nog eens een concurrent voor Twitter.

  Het zou best wel eens het medialandschap kunnen veranderen.
  Eerst zien hoe het ge√Įmplementeerd is en welke mogelijkheden je hebt, maar ik zie er wel wat in.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daar geloof ik niet in, daar is het te simpel voor. Er kan geen advertentie voor of achter dus is het nooit interessanter dan video voor bedrijven, vloggers en media diensten.
  Vine is eigenlijk een vergelijkbare dienst – een paar seconde video en dat wordt vooral gebruikt voor humor-filmpjes. Speelgoed. Dat zal dit ook zijn, speelgoed voor volwassen die dan misschien iets betere foto’s willen maken dan de jeugd maar meer zal het niet worden.
  Volgens mij gebruikt nu al meer dan 58% van de iPhone 6s bezitters deze functie helemaal niet eens omdat het te veel geheugen vreet. ( MacRumors heeft een poll hierover )

 • Profielfoto
  SvS

  Tja, naast slurpen van data en bandbreedte zal het ook tijd slurpen van de bezoekers. Dus nóg meer tijdverspilling en verslaving aan Facebook in plaats van aandacht voor mensen die naast ze zitten.

 • Profielfoto
  sciletto

  Tja, naast slurpen van data en bandbreedte zal het ook tijd slurpen van de bezoekers. Dus nóg meer tijdverspilling en verslaving aan Facebook in plaats van aandacht voor mensen die naast ze zitten.

  precies waar ik aan dacht. ik vind het cool dat het kan maar het is voor mij niets meer dan jezelf facetimen met de wereld.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zo persoonlijk zal het allemaal niet worden, ik denk eerder dat Apple hier mee wilt inspelen op de populaire groei van animated gif plaatjes. Communiceren via dat soort plaatjes is heel erg trendy. Nadeel is alleen de 256 kleuren dat gif bevat, live Photo’s zijn mooie scherpe afbeeldingen.

 • Profielfoto
  Arno Junior

  Weet hier iemand wanneer de live stream functie in de app beschikbaar is?