Facebook maakt geen haast met 3D Touch

Door: Raymon Mens - 8 reacties

In een recent uitgebrachte update (versie 47.0) krijgt de Facebook-app complete ondersteuning voor 3D Touch van de iPhone 6s. Naast snelle acties op het icoon is peak and pop nu ook door de hele app beschikbaar voor links, foto’s, profielen en meer.

Awesome! Ware het niet dat het nog maanden (geen weken of dagen) gaat duren voordat iedereen 3D Touch volledig kan gebruiken. Facebook zegt tegen The Verge dat het de functies langzaam gaat uitrollen.

Het sociale netwerk is nu¬†begonnen met de uitrol van Peak and Pop, maar activeert het¬†onafhankelijk van¬†toekomstige app-updates. Waarom Facebook voor een langzame, gefaseerde uitrol van een belangrijke functie op een van de meest populaire¬†flagship-smartphones kiest wordt niet duidelijk. Instagram, ook van Facebook, heeft 3D Touch al een tijdje¬†volledig¬†ge√Įntegreerd.

Instagram ondersteunt al enige tijd snelle acties én peak and pop.
Instagram ondersteunt al enige tijd snelle acties én peak and pop.

Onlangs kondigde Facebook ook ondersteuning voor Live Photos aan. Dit wordt net als 3D Touch gefaseerd uitgerold. Omdat aanpassingen aan de servers die foto’s verwerken nodig zijn, is een gefaseerde uitrol van¬†Live Photos begrijpelijk. Maar waarom¬†een relatief eenvoudige functie als Peak and Pop over maanden uitgerold moet worden?

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  pim939

  Ik kreeg net een melding in de app dat ik het kan gebruiken maar het werkt nog niet.

 • Profielfoto
  ChateauAerien

  Bij werkt het. ?
  Screenshotje

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ik kreeg die melding ook. Het duurde alleen even voordat het daadwerkelijk werkte. Het werk bij mij nu met links die gedeeld worden, foto’s en profielen. Idd vreemd dat het zo lang geduurd heeft.

 • Profielfoto
  Floris

  Instagram heeft ook de peek en pop features up de iPhone 5S

 • Profielfoto
  maconly

  facebook?

 • Profielfoto
  maconly

  facebook?

 • Profielfoto
  maconly

  facebook?

 • Profielfoto
  Vilscon

  Facebook (En WhatsApp) maakt nergens haast mee..