Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 januari 2016

Facebook maakt geen haast met 3D Touch

In een recent uitgebrachte update (versie 47.0) krijgt de Facebook-app complete ondersteuning voor 3D Touch van de iPhone 6s. Naast snelle acties op het icoon is peak and pop nu ook door de hele app beschikbaar voor links, foto’s, profielen en meer.

Awesome! Ware het niet dat het nog maanden (geen weken of dagen) gaat duren voordat iedereen 3D Touch volledig kan gebruiken. Facebook zegt tegen The Verge dat het de functies langzaam gaat uitrollen.

Het sociale netwerk is nu begonnen met de uitrol van Peak and Pop, maar activeert het onafhankelijk van toekomstige app-updates. Waarom Facebook voor een langzame, gefaseerde uitrol van een belangrijke functie op een van de meest populaire flagship-smartphones kiest wordt niet duidelijk. Instagram, ook van Facebook, heeft 3D Touch al een tijdje volledig geïntegreerd.

Instagram ondersteunt al enige tijd snelle acties én peak and pop.

Onlangs kondigde Facebook ook ondersteuning voor Live Photos aan. Dit wordt net als 3D Touch gefaseerd uitgerold. Omdat aanpassingen aan de servers die foto’s verwerken nodig zijn, is een gefaseerde uitrol van Live Photos begrijpelijk. Maar waarom een relatief eenvoudige functie als Peak and Pop over maanden uitgerold moet worden?

Reageer op artikel:
Facebook maakt geen haast met 3D Touch
Sluiten